Dodaj do ulubionych

[LWW] Program do zrobienia kart do tarota

14.02.12, 21:44
Wszystkowiedzące Lobbystki. Zachciało mi się zainteresować tarotem. Zachciało mi się zrobić własne karty, mam pomysł na ogólny rewers (wzór z pliku graficznego) i własnoręczne namalowanie awersów. I nie mogę znaleźć programu, który umożliwiłby wgranie plików i "dopasowanie" do rozmiaru kart, a potem wydrukowanie. Obiło Wam się takie coś o oczy?

I druga sprawa - znacie jakąś drukarnię, gdzie mogę wydrukować talię kart do tarota w 1 egzemplarzu za niekosmiczną kwotę?
Obserwuj wątek
    • caroline.1 Re: [LWW] Program do zrobienia kart do tarota 15.02.12, 14:50
      Nomino, a w Corelu nie da się tego zrobić? On jest do projektowania wizytówek, ulotek itd., talii kart też powinien dać radę ;)
      • nomina Re: [LWW] Program do zrobienia kart do tarota 16.02.12, 00:31
        Dzięki za wskazówkę. Dzisiaj przyszło mi do głowy coś podobnego - zrobić z tych plików projekt na stronie A3 (tzn. na jednej albo 8 A6, albo 16 A7) i "druknąć" w jakimś rozwiniętym punkcie usługowym.
    • zazulla Re: [LWW] Program do zrobienia kart do tarota 17.02.12, 12:48
      Większość programów graficznych, w którym zdefiniujesz wielkość obszaru roboczego (wielkość karty) i wkleisz grafikę. Jeśli chcesz sama rysować grafikę to typu Corel, bo w nim zrobisz wektorowo i przy wydruku będzie najlepsza jakość. Najtaniej wyjdzie Cię druk w drukarni cyfrowej. Na upartego w Wordzie też to można zrobić, kwestia tylko jaki format akceptuje drukarnia (pdf z doc?), od jakości grafiki, którą tam umieścisz będzie zależeć jakość wydruku. Jeśli chcesz w domu sama drukować, to na drukarce laserowej, z atramentowej tusz będzie się rozmazywać pod palcami.

Czasami w punktach z fotogadżetami jest możliwość zamówienia talii kart z własną grafiką/zdjęciem. Może warto poszukać takiej usługi z tarotem? Ale wtedy miałabyś możliwość stworzenia tylko rewersu.
      • nomina Re: [LWW] Program do zrobienia kart do tarota 17.02.12, 15:35
        Dzięki, Zazu, zostanę przy koncepcji programu graficznego (tzn. ja dam koncepcję, o opracowanie uśmiechnę się do graficzki :)). Te drukarnie oferujące karty reklamowe - ja widziałam tylko karty zwykłe i w nakładzie dużym. Ale jakbyś znała jakąś, chętnie skorzystam :).
        • zazulla Re: [LWW] Program do zrobienia kart do tarota 17.02.12, 16:46
          Jakbym znała to bym podała konkretny link, trzeba poszukać w googlu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka