Dodaj do ulubionych

Nowy, ciekawy startup

09.03.12, 12:40
Natknęłam się w sieci na nowy startup, portal-piramidkę, który wg zapewnień zamierza dzielić się z internautami wpływami z reklam, dzięki czemu internauci sami zadbają o wysoka oglądalność, co zaś ma przyciągnąć reklamodawców. Piszą o sobie tak:

It's a fact: companies like Google or Facebook earn BILLIONS OF $$$ every quarter just because we, the Internet users use their services. It is time to understand, that we “the users” decide who is earning the big money. WAZZUB is the first truly global community that pays us “the users”, just for choosing them as our homepage.
It's so easy: the more users that join the WAZZUB Family for free, the more money we “the users” will earn!
Example: If you invite just 5 people to join for free and they do the same 5 generations deep, you could earn about $4,000 every month PASSIVELY for life, doing NOTHING different than you already do everyday.
What if everyone invited just 10 people? That amount would EXPLODE to: $111,110 every month. There is NO limit!
The more people you invite the more money you'll earn. Period!

Pomysł na szybkie pozyskanie dużej liczby internautów jest niezły - maja już ponad 2 mln zarejestrowanych użytkowników. Myślicie, że rzeczywiście będą coś wypłacać? No ja się skusiłam, z czystej ciekawości co będzie dalej. Jeśli też macie ochotę, to klikajcie: signup.wazzub.info/?lrRef=22232866 (link z moim numerem referencyjnym).
Obserwuj wątek
    • satia2004 Re: Nowy, ciekawy startup 09.03.12, 17:33
      Oni twierdzą, że mają 2mln zarejestrowanych użytkowników. Nikt przecież tego nie zweryfikuje.

Portal jest rzeczywiście piramidką. Nikt się niczym z Tobą nie 'podzieli'. Opiera się to na prostej zasadzie, że firmy płacą za klikanie w umieszczone na Twojej stronie/blogu reklamy. Za pojedyncze kliknięcie są maaaarne grosze ale jak strona jest popularna to wiadomo - jak co setny wchodzący kliknie to cośtam się zarobi. No i oczywiście można znaleźć stado łosi, co będzie Tobie codziennnie klikać. To jest to sławetne 'doing NOTHING different than you already do everyday' :)
      • kasiamat00 Re: Nowy, ciekawy startup 09.03.12, 18:27
        > No i oczywiście można znaleźć stado łosi, co będzie Tobie codziennnie klikać.

Jeśli startupik nie jest pisany przez całkiem naiwnych, to takich łosi-klikaczy wycina się bardzo łatwo. Wiadomość z pierwszej ręki od osób, które podobne oprogramowanie pisały (i nie, nie mówimy o Google'u, tylko o małym, polskim startupie,).
      • marciasek Re: Nowy, ciekawy startup 09.03.12, 18:43
        Ależ wszystko możliwe. Ja z zawodowej ciekawości będę śledzić losy tego czegoś. Dodam, że jeżeli estetyka zostanie utrzymana na obecnym poziomie, to nie wróżę niczego dobrego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka