Dodaj do ulubionych

Prywata - prośba o Like

27.07.12, 10:59
Kochane, mam ogromną prośbę do tych, które mają konto na Facebooku. Wraz z moim zespołem bierzemy udział w konkursie Ultimate Bellydancer i chcemy wygrać :) Żeby na nas zagłosować, wystarczy wejść w linkę: Caramel i kliknąć "Like" pod filmikiem. Możecie też, oczywiście, zachęcić do głosowania swoich znajomych :)

Z góry Wam dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • zazulla już n/t 27.07.12, 12:02

• milstar Już 27.07.12, 16:12
      A która to Ty?
      • klymenystra Re: Już 27.07.12, 16:40
        Ta z warkoczami ;) W niebieskim stroju, na początku wchodzę jako przedostatnia :)
        • energotango Re: Już 28.07.12, 00:15
          super! zagłosowałam.
          Czemu tak dużo ciała zakrywacie?
          • klymenystra Re: Już 28.07.12, 10:01
            To jest beduiński folklor, gdzie stroje są właśnie takie :)
        • milstar Re: Już 28.07.12, 00:34
          Bardzo mi się podoba, ale nie byłabym sobą, gdybym nie znalazła jakiejś "usterki": bywasz minimalnie do przodu w stosunku do reszty grupy. Tak uwaga od innej tańczącej ;)
          • klymenystra Re: Już 28.07.12, 10:02
            Do przodu w sensie za szybko? Wiem o tym, pracuję :) Dzięki :)
    • helejabea Re: Prywata - prośba o Like 28.07.12, 18:02
      poszło :)
    • helenka333 Re: Prywata - prośba o Like 29.07.12, 10:54
      W pracy mam blokadę na fejsa, ale jak będę w domu, przy kompie to zalajkuję ;)
    • cielecinka Re: Prywata - prośba o Like 30.07.12, 00:14
      Fajne. Już poszło.
    • ja_joanna Re: Prywata - prośba o Like 30.07.12, 03:10
      Z przyjemnością kliknęłam, bardzo fajnie tańczycie. Trzymam kciuki! :-)
    • borysa Re: Prywata - prośba o Like 30.07.12, 09:55
      Też masz mój głos.
      Co prawda nie znam się w ogóle na takim stylu tańca, ale naprawdę mi się podobało !
    • klymenystra Re: Prywata - prośba o Like 30.07.12, 11:38
      Bardzo Wam wszystkim dziękuję za lajki i za pochwały, to takie kochane :))) Głosować można nadal - na zachętę powiem, że wszystkie Caramelki są ostanikowane :)
      • aadrianka Re: Prywata - prośba o Like 30.07.12, 14:22
        lajkit:)
        • bebe.lapin Re: Prywata - prośba o Like 30.07.12, 15:46
          ja tez, skoro nie za pozno :)

a mozna gdzies zobaczyc wiecej dokonan Waszego zespolu?
          • klymenystra Re: Prywata - prośba o Like 30.07.12, 20:20
            Głosowanie jest do 31 lipca włącznie - czasu amerykańskiego :) Na youtubie wisi jeszcze jeden filmik, trochę informacji jest na naszej stronie carameldance.com . Można nas także polubić na fejsie www.facebook.com/CaramelBD :)
            • bebe.lapin Re: Prywata - prośba o Like 30.07.12, 23:14
              Dzieki, fajnie tanczycie, choc szkoda, ze tak malo filmow.

Swoja droga, chcialabym, zeby dziewczyny z mojego kursu daly sie namowic na uszycie jednolitych strojow na wystepy...
              • klymenystra Re: Prywata - prośba o Like 31.07.12, 07:36
                Filmów mało, bo na konkursach i galach trochę o to ciężko, a występy komercyjne z założenia filmowane nie są :) Stroje do klasyki sprowadzamy z Egiptu :)
    • marisella Polubione :) (n/t) 31.07.12, 09:27
      :)
    • klymenystra Re: Prywata - prośba o Like 31.07.12, 10:13
      Jejku, dziękuję Wam jeszcze raz i zachęcam te, które jeszcze nie kliknęły :) Głosowanie jest do północy czasu w San Francisco, czyli do naszej 9 rano.
      Zbliżamy się do tysiąca głosów, co plasuje nas na drugim miejscu w tym etapie :))))) Potem już tylko groźne i wspaniałe jury :)
    • felisdomestica Re: Prywata - prośba o Like 31.07.12, 10:42
      fejsbuka nie mam , więc nie zagłosuję :(, ale mam pytanko. Nie znam się na tańcach brzucha. czy prezentujecie jakiś konkretny styl tańca? Bo mnie się taniec brzucha kojarzy z mocno rozneglizowanymi tancerkami, które bardzo brzuchem i biodrami pracują, a tutaj tego nie widzę.
      W ogóle to fajnie wyglądacie, kiecek zazdroszczę :-). Szkoda, że u nas tak się nie chodzi :-).
      • klymenystra Re: Prywata - prośba o Like 31.07.12, 11:00
        Taniec brzucha to bardzo ogólna nazwa, obejmująca wiele stylów i odmian. Najbardziej kojarzy się ze stylem klasycznym - strój do niego to spódnica i stanik. Roznegliżowane? Bo ja wiem. Tancerki towarzyskie świecą często pupą i dekoltem, my świecimy brzuchami, nogi za to zakryte ;) Fakt, że taniec brzucha opiera się na ruchach biodrami (ruchy brzucha są wtórne najczęściej), a także na ruchach biustem, rękami, mamy elementy baletowe itp. Tzn. nie jest to tylko nieskoordynowane trzęsienie.
        Obok tańca klasycznego jest też sporo tańców folklorystycznych - świat arabski jest bardzo bogaty. To, co na filmiku, to haggalla - taniec beduński tańczony pierwotnie na dożynkach. My go tańczymy w odmianie libijskiej, do libijskiej muzyki. Stroje są oczywiście stylizowane, wiadomo, że na scenie nawet folklor musi być przerysowany. I generalnie w folku stroje są raczej zabudowane, często są to wręcz bardzo szerokie thobe czy też workowate galabije. Na stroje klasyczne duży wpływ miał Hollywood, wyobraźnia malarzy orientalistów oraz kabarety egipskie z początku XX wieku. Dlatego mogą się wydawać "nieprzyzwoite", choć w gruncie rzeczy stanik i spódnica to nic sprośnego :)
        • felisdomestica Re: Prywata - prośba o Like 31.07.12, 11:48
          Ależ ja nie twierdzę, że to coś sprośnego :-). Po prostu miałam taki obraz tańca brzucha, jak z filmu Czerwony jedwab, świetnego zresztą, a tu widzę zupełnie inny taniec, i to mnie zaintrygowało.
          • klymenystra Re: Prywata - prośba o Like 31.07.12, 13:43
            Tańce folklorystyczne są bardzo ciekawe :) Saidi, bandari, dabka, halidżi i wiele, wiele innych - a jakie wyzwanie, żeby się ich nauczyć i dowiedzieć wszystkiego :)
    • klymenystra Re: Prywata - prośba o Like 01.08.12, 09:21
      Przeszłyśmy do finału na pierwszym miejscu! Bardzo bardzo Wam dziękuję - teraz wszystko w rękach jury :))))
      • bebe.lapin Re: Prywata - prośba o Like 02.08.12, 13:48
        Gratulacje i trzymam kciuki za jury!! :)
        Kiedy wyniki?
        • klymenystra Re: Prywata - prośba o Like 03.08.12, 09:54
          15 sierpnia :)
          • ja_joanna Re: Prywata - prośba o Like 03.08.12, 14:36
            To dawaj znaki :-) Trzymam kciuki!
    • baarole Re: Prywata - prośba o Like 04.08.12, 17:52
      klikniete zapraszam o like tutaj zainspirowanijaponia.pl/plakaty2012/japan-2/
    • klymenystra Re: Prywata - prośba o Like 16.08.12, 17:20
      Zajęłyśmy drugie miejsce, bardzo mnie cieszy ten sukces, bo jury to gwiazdy i to wymagające :) Dziękuję wszystkim za głosy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka