Dodaj do ulubionych

Świecące lusterko

24.04.14, 09:05
Poszukuję lusterka do makijażu, które oświetlałoby twarz. Czy macie doświadczenia z takowymi? Czy oświetlenie LED jest wystarczające żeby twarz była w pełni oświetlona (łazienka bez okna).
Znalazłam takie lustra tylko w sklepach internetowych, żadne euro ani media markt nie ma stacjonarnie a nie chciałabym kupować w nomen omen ciemno.
Obserwuj wątek
    • ananke666 Re: Świecące lusterko 24.04.14, 12:44
      Oświetlane lustra widziałam w sklepach budowlanych, takich ze sporym wyborem armatury i meblowych, przy wyposażeniu łazienek. Jak się sprawdzają - nie wiem, przechodziłam tylko obok nich.
      • genepi Re: Świecące lusterko 24.04.14, 14:42
        Masz na myśli takie duże lustra do montażu na ścianę, mnie chodzi o małe, stojące i przenośne. Takie jak to.
        Rzecz w tym że nie ma ich w sklepach na żywo (nawet jeśli system pokazuje że jest inaczej) i nie mogę ich obczaić czy spełnią swoją funkcję.

Po długim łikendzie spróbuję zamówić z odbiorem w sklepie i zwrócić jeśli nie będzie fajne, ale liczylam że może któraś z was jest doświadczona w tym zakresie...
        • ananke666 Re: Świecące lusterko 25.04.14, 14:10
          Zmyliła mnie ta łazienka bez okna, automatycznie założyłam, że chodzi o lustro łazienkowe. Oświetlanych lusterek nigdzie nie widziałam i nawet nie wiedziałam, że istnieją - jak kupisz to daj znać czy to użyteczny zwierz :)
    • besame.mucho Re: Świecące lusterko 25.04.14, 20:34
      Widziałam raz u kogoś. Moim zdaniem nie nadawało się do robienia makijażu, za to było fajne do wyrywania brwi - jedno i drugie wynikało z tego, że światło było bardzo sztuczne i bardzo mocne. Dlatego było ostro i wyraźnie widać każdy włosek (plus przy wyrywaniu brwi), za słabiutko z odwzorowaniem wyglądu w mniej więcej naturalnym świetle (minus makijażowy). Aha, tylko zaznaczam, że ja nie używam kredek/eyelinerów, nie maluję oczu cieniami i nie używam szminek, więc "robienie makijażu" oznacza dla mnie "popudrowanie się tak, żeby nie mieć maski i żeby brązer nie zrobił indiańskich kresek na policzkach", możliwe, że do precyzyjnego nakładania cieni takie światło jest właśnie dobre, bo wszystko w nim widać bardzo wyraźnie, nie znam się :).
    • izas55 Re: Świecące lusterko 28.04.14, 14:31
      Są stacjonarnie w Media Markt, np. w tym koło Panoramy na ostrobramskiej (jeżeli jesteś z Warszawy). Oglądałam wczoraj, było 5 lub 6 modeli.
    • sbarazzina Re: Świecące lusterko 01.05.14, 23:01
      Ja mam od ponad roku coś podobnego do tego lusterka.

Kupiłam bo mam dość ciemną łazienkę i potrzebowałam do porannego malowania. Musiało być na baterie, bo w łazience nie mam kontaktów. Szczerze mówiąc jestem średnio zadowolona. Baterie (paluszki) bardzo szybko się zużywają i lusterko świeci coraz słabiej, zresztą nawet przy nowych bateriach nie świeci zadowalająco jasno. Moje jest powiększające i niestety jednostronne, więc jak potrzebuję go użyć z pewnej odległości to nie da rady.

Posumowując, polecam kupić stacjonarnie, ponieważ zbyt wiele jest parametrów, które mogą mieć dla Ciebie znaczenie. Ja kupiłam online, bo nigdzie nie mogłam znaleźć stacjonarnie.
    • zawsze_zielona Re: Świecące lusterko 13.05.14, 18:38
      Ja mam Babyliss i jestem bardzo zadowolona. Nie wiem, jak sprawowaloby sie w bardzo ciemnej lazience bo u mnie stoi w pokoju. Ma trzy rodzaje swiatla: dzienne, zarowka i jakby swietlowka, czyli zimniejsze swiatlo sztuczne. Z jedenj strony jest to normalne lustro z drugei 8 razy powiekszajace. Jedyny mankament tego lustra, to to ze jest dosc brzydkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka