Dodaj do ulubionych

Skórzane torebki

23.02.17, 07:45
Szukam ładnej i praktycznej skorzanej torebki, i trochę jestem zagubiona. Chciałabym torebkę ze skóry (nie eko skory itp), na tyle duża żeby zmieścily się papiery A4 ( i to nie 3-4 karteluszki) czy mniejszy laptop, koniecznie z podszewką i kilkoma kieszeniami w środku, najlepiej choć częściowo na zamek. Nie zależy mi absolutnie na marce, ale chcę żeby miała szansę długo posłużyć, bo przy tych założeniach na pewno tania nie będzie. Chciałabym też móc ją postawić w metrze czy w samochodzie bez obawy że się ubrudzi i nie doczyszcze.
Podrzucicie jakieś typy?
Obserwuj wątek
    • teresa104 Re: Skórzane torebki 23.02.17, 09:13
      www.eobuwie.com.pl/torebka-verso-3122a0bic-brazowy.html

Od kilku lat ujeżdżam taką, tylko niebieską z czerwoną podszewką. Zużycia po niej nie widać, a jest jedną z moich częściej używanych toreb, tylko niedawno wypadły te ozdobne nity, zostały dziurki. Miałam się odwołać do producenta, ale dałam spokój.
      • kis-moho Re: Skórzane torebki 23.02.17, 10:44
        Nie do konca ten typ, szukam czegos w tym stylu: cdn.shopify.com/s/files/1/1136/2606/products/Alem_Utility_Bag_-_cognac_2048x2048.jpg?v=1487795518
        ale dzieki, popatrze na firme co jeszcze maja.
        • teresa104 Re: Skórzane torebki 23.02.17, 10:57
          Verso kilka podobnych ma. A ja mam kilka toreb Verso i moim zdaniem mają bardzo dobrą jakość.
          www.verso-verso.pl/
    • nientepaura Re: Skórzane torebki 23.02.17, 10:35
      Ja jestem wierną użytkowniczką toreb Zuzi Górskiej. Tanie nie są (wiadomo, handkraft) ale absolutnie warto. Jedną mam już 6lat, nabrała trochę vintage looku, wiadomo, skóra się trochę wybarwiła. Bardzo polecam. Jestem torebową maniaczką, mam już 4 torby i to z pewnością nie koniec
      • nientepaura Re: Skórzane torebki 23.02.17, 10:36
        i link: zuziagorska.pl/
      • teresa104 Re: Skórzane torebki 23.02.17, 10:45
        Posiadanie tylko 4 toreb wygląda mi raczej na torebkową fobię:)

Na wszelki wypadek zataję w domu, że są kobiety, które mają cztery torby.
        • nientepaura Re: Skórzane torebki 23.02.17, 11:23
          4 od Zuzi ;) i x innych
          • teresa104 Re: Skórzane torebki 23.02.17, 11:27
            Uff.
      • kis-moho Re: Skórzane torebki 23.02.17, 10:46
        U Zuzi z tego co widze bardzo slabo z kieszeniami. I nie ma absolutnie zadnych zdjec ze srodka torebki, co mnie jednak odstrasza - nie wydam pieciu stow na podstawie takiego jednego zdjecia zuziagorska.pl/pl/p/Classic-Leather-Bag/1257
    • mniickhiateal Re: Skórzane torebki 23.02.17, 11:32
      DeMehlem (do znudzenia się powtarzam, wiem; obiecuję, że nie mam udziałów). Możesz sobie zamówić dowolną ilość kieszonek, kolor itp. Co do trwałości: mam jedną swoją najulubieńszą od chyba 2005, noszę ją codziennie przez każdą zimę od tego czasu (= price per wear dawno jest poniżej 50 gr). Wygląda nadal super, tylko szlachetnieje z wiekiem.
    • yaga7 Re: Skórzane torebki 23.02.17, 11:33
      Mogłabym polecić Lady Buq, ale nie mają podszewek (może robią na zamówienie?) i mają mało kieszeni. Za to porządna skóra i porządna robota.
    • black_halo Re: Skórzane torebki 27.02.17, 10:45
      www.eobuwie.com.pl/torebka-creole-rbi10171-koniak.html

Wlasnie kupilam taka, jeszcze nie przyszla ale cena jest zachecajaca jak na skorzana torebke i wyglada ladnie. Na strone trafilam z jakiegos bloga i dlugo sie zastanawialam no ale zaryzykowalam. W ogole te Creole ma calkiem fajne klasyczne modele.

Nie wiem ile chcesz wydac ale jeszcze Wojewodzic ma fajne.
    • the_pipeline Re: Skórzane torebki 27.02.17, 23:36
      Może Baleine? Posiadam torbę z klapą jak dla listonosza. Solidna, skórzana, jest podszewka, są kieszonki na zamki. A4 wchodzi, choć jest wąsko. www.baleine.eu/
    • yo_anka Re: Skórzane torebki 03.03.17, 15:46
      A taka?
      www.eobuwie.com.pl/torebka-verso-3815a0eda-szary.html
      • beniutka_bo Re: Skórzane torebki 05.03.17, 20:12
        A ja polecam dokebu- mam 3lata swoja, najukochansza, totalnie ciuchana, może prócz zastępowania sanek dziecku, można zamawiać co się chce, aplikacje, podszewki, kieszonki, Dominika na serio rzeczową, wie, co mowi. Mama, siostra i jej teściowa też maja swoje torbiszcza i czarny się na nastepne....
    • kis-moho Znalazlam 05.03.17, 21:55
      Bardzo dziekuje za wszystkie typy. W sumie cala rzecz sie rozbila o liczbe kieszeni, ciagle mi czegos brakowalo... I w koncu poszlam po rozum do glowy i kupilam... torebke dla mam niemowlakow :D Mam trzy przegrodki, wszystkie zapinane. Jedna z kieszonka na zamek, druga z otwarta kieszonka i smycza, trzecia duza, z kilkoma przegrodkami i kieszeniami. No i nareszcie mi sie wszystko miesci i nie wala po torbie. Jak na bycie torba rodzica jest calkiem wygledna, ale musialam zrezygnowac z opcji skora, bo skora w wersji rodzicielskiej przekroczyla moj budzet. Ale i tak nie wyglada zle.
      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e2/ab/fd/e2abfdf9cd9728c54828bae4e9e3e5f3.jpg
      • black_halo Re: Znalazlam 06.03.17, 10:18
        A teraz napisz nam gdzie to kupilas bo slepa jestem i marki nie widze :P
        • kis-moho Re: Znalazlam 06.03.17, 11:25
          Storcksak.
          Ta akurat przeceniona, ale ceny niektorych (fakt ze pieknych) torebek troche szalone.

Na stronie nie ma zdjec ze srodka (nie wiem co to za polityka), ale jak pogooglasz Storcksak Gigi to znajdziesz sporo.
          • black_halo Re: Znalazlam 06.03.17, 11:59
            Dzieki, bardzo fajna i w niezlej cenie. zastanawiam sie tylko jak z nia bede wygladala jako niedzieciata.
            • kis-moho Re: Znalazlam 06.03.17, 12:14
              Jak dla mnie w ogole nie widac po niej "dzieciowatosci" - mata do przewijania jest wyjmowana, wiec mozesz komus podarowac, ochraniacz na butelke tez wyjmujesz, reszta jest uniwersalna, nie ma misiow ani serduszek.
              • black_halo Re: Znalazlam 06.03.17, 12:34
                No nie, wlasnie nie. Tez mi potrzebna duza shopperka na codzien. Jeszcze pytanie - czy Twoja torba jest lekka?
                • kis-moho Re: Znalazlam 06.03.17, 12:44
                  Jak dla mnie leciutka - ale to sa rzeczy subiektywne. Wg. strony producenta 1.1 kg. Miesci sie laptop 14-calowy (chyba...), wiekszy by juz nie wszedl. A4 spokojnie wchodzi.
                  Jak chcesz jakies zdjecia srodka to Ci moge cyknac wieczorem, tylko napisz dokad wyslac.
      • teresa104 Re: Znalazlam 06.03.17, 15:36
        A ja tam dostrzegłam misterne wykończenie z mięciutkiej skórki.
        Na łokietku i kolanku:)

Dobrze, że zdecydowałaś się na płótno, można prać i lżejsze, a takie torbiszcze z laptopem i papierami umie swoje ważyć i lepiej, by sama torba się do tego ciężaru nie dokładała. Tak Ci chciałam proponować ale staram się ostatnio być zgodna zupełnie.
    • magdalaena1977 Re: Skórzane torebki 06.03.17, 23:40
      Wiem, że już kupiłaś, ale ja się pożalę, że właśnie dojrzewam do zamówienia torebki u producenta mniej więcej w tym stylu.
      manashop.pl/torba-worek-mysza-mint
      Przekonałam się, że mam określone wymagania co do ergonomii i jeśli kupię torebkę tylko ze względu na urodę, to praktycznie nie będę jej nosić. A na rynku brakuje modeli z DWOMA DŁUGIMI USZAMI :-(

Czy znacie może tę firmę? ew. polecicie innego wiarygodnego rzemieślnika?
      • yaal Re: Skórzane torebki 14.03.17, 17:26
        Jeżeli szukasz porządnej torebki przystosowanej do noszenia laptopa, która jednocześnie nie krzyczy "TUTAJ W ŚRODKU JEST LAPTOP", zobacz te: www.knomobags.com/uk/laptop-bags/women
        Mogę polecić, mam trzy i nie kupuję nowej tylko dlatego, że mimo codziennego używania nie chcą się zniszczyć (:
        • magdalaena1977 Re: Skórzane torebki 14.03.17, 20:26
          magdalaena:

> A na rynku brakuje modeli z DWOMA DŁUGIMI USZAMI :-(

yaal napisał:

> Jeżeli szukasz porządnej torebki przystosowanej do noszenia
          > laptopa, która jednocześnie nie krzyczy "TUTAJ W ŚRODKU JEST LAPTOP",

Na szczęście nie noszę laptopa ze sobą.
          A szukam miękkiego i dość eleganckiego worka, który można zarzucić na grube ramię odziane w zimową kurtkę.

> A zaglądałaś na DaWandę, Decobazaar i inne Pakamery? O ile dobrze pamiętam, tam
          > jest takich sporo.

Wcale nie :-( Dominują takie z dwoma średnimi uszkami i z długim paskiem.
          I żeby było jasne, mówiąc o długich uszach, mam na myśli takie po ok. 70 cm każde.

Co do Manamana - dowiedziałam się, że w weekend wystawiają się na Narodowym, poszłam, pomacałam torebki i porozmawiałam z panią, która lepiej niż ja wiedziała, czego potrzebuję (ja: i chciałabym jeszcze takie kółeczko albo pętelkę o tu ... ona: to może od razu pasek z karabińczykiem?).
          Mam dostać wycenę na mejla.
      • anna-pia Re: Skórzane torebki 14.03.17, 18:02
        magdalaena1977 napisała:

> A na rynku bra
        > kuje modeli z DWOMA DŁUGIMI USZAMI :-(

A zaglądałaś na DaWandę, Decobazaar i inne Pakamery? O ile dobrze pamiętam, tam jest takich sporo.
    • bathilda Re: Skórzane torebki 29.03.17, 22:16
      Nie wiem czy jeszcze aktualne (zaległości w forach mam).

Ja mam Wittchen. Dwie nawet mam, czarną i brązową. Wsadzam tam małego laptopa , duży portfel i wszystko czego potrzebuje kobieta. Obie mam już ze 3 lata, jedna lub druga lata ze mną regularnie po świecie, są nie do zdarcia. Jednej nie mogę znaleźć druga na zdjęciu przypomina tę

www.wittchen.com/torebka-damska,p1834680#875167?gclid=Cj0KEQjwtu3GBRDY6ZLY1erL44EBEiQAAKIcvnElF_D__Eg9tXQiF5KvEfBmNUyVpks71_wmWd0Viu4aAr_38P8HAQ#875165

Tylko Wittchen to polecam w outlecie, jest koło Warszawy, przy drodze na Łomianki.
      • magdalaena1977 Re: Skórzane torebki 30.03.17, 08:29
        Miałam podobną torebkę Wittchena (kupioną w zwykłym sklepie). Była droga, ale elegancka, miękka i pojemna. Była, bo po dwóch miesiącach oberwało się jej uszko, a producent nie chciał naprawiać i oddał pieniądze :-(
      • black_halo Re: Skórzane torebki 30.03.17, 08:57
        Kupilam podobna ale na wyprzu w jakiejs sieciowce celem testow i jak dla mniçe te paski sa za cienkie. Torbe nie nadaje sie do noszenia na ramieniu jak ma sie niej cos wiecej niz podstawowe babskie wyposazenie. Leptop, papiery, ksiazka ... robie sie za duzo. Niewygodnie to trzymac w reku, wzyna sie w ramie i ma ogolnie za krotki raczki. W tym sie zgadzam z magdaelena.

Torba, ktora kupilam jest jakos szokujca lekka ale stacja robocza 17" cali i tak sie w niej nie miesci dlatego chodza z torba producenta komputerow i nosze dodatkowa torebke szmaciana z jedzeniem :/
        • kis-moho Re: Skórzane torebki 06.04.17, 12:03
          A nie, mi nie przeszkadzaja, regularnie jezdze z laptopem.
          Ale fakt, ze nie sa ani szerokie, ani miekkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka