Dodaj do ulubionych

TP SA pozbywa się Emitela

IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.11, 13:48
Fiu, fiu. Może w końcu nowy właściciel zlikwiduje tą degrengoladę w dyrekcji.
Obserwuj wątek
    • Gość: życzliwy Re: TP SA pozbywa się Emitela IP: *.ipcom.comunitel.net 25.03.11, 14:54
      "TP SA spodziewa się, że dzięki transakcji jej zysk brutto w 2011 roku wzrośnie o 1,2 mld zł."

Szkoda tylko, że ten zysk poleci do grupy France Telecom.
      • Gość: Drevniak Re: TP SA pozbywa się Emitela IP: 212.160.172.* 25.03.11, 15:08
        A gdzie ma polecieć w sytuacji kiedy TP jest częścią Grupy France Telecom? Do ZUS na wypłatę emerytur górnikom?
      • Gość: 666 Re: TP SA pozbywa się Emitela IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 15:49
        Telekomuna musi mieć kasę na wypłatę odszkodowania Duńczykom a to jest na razie 1,2 mld zł dlatego sprzedają Emitela .
        • Gość: karmi Re: TP SA pozbywa się Emitela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 16:10
          Wątpie, że to jest związane ze sporem z Duńczykami, dla mnie to raczej normalne posunięcie, tak to już jest, że duże korporacje często sprzedają często podmioty zależne. Nie doszukiwałbym się tu sensacji.
    • Gość: gość TP SA pozbywa się Emitela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 16:30
      Myślę, że firma miała również dość sporów z politykami - w końcu Emitel zarządza praktycznie całą siecią nadajników TVP. Jaka jest kondycja tej firmy wszyscy wiemy - w każdej chwili może się okazać, że zamiast za nadawanie trzeba zrobić jakiś "dokument" zgodny a aktualną linią szefostwa (polityków). A tak jeden problem z głowy
      • Gość: mireks Re: TP SA pozbywa się Emitela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 17:01
        Głupszego komentarza dawno nie czytałem
    • Gość: 2kbb TP SA pozbywa się Emitela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 17:07
      Jakim cudem ta firma ma jeszcze tylu klientów ? To nieprawdopodobne jak można okradać miliony ludzi w kraju należącym do strefy EU uważanej na świecie za jeden z najbardziej rozwiniętych rejonów świata. Przynajmniej ja i wielu moich znajomych nie dajemy się okradać tej firmie ale po jej przychodach widać że wielu jeszcze jest na nią skazanych.
    • vriesg1 TP SA pozbywa się Emitela 25.03.11, 22:34
      1zorro-bis napisał:

wiec nikt z bratnia pomoca nie przyjdzie....

Przestan zorro to nie bylo i nie jest smieszne wrecz glupie.
      Ze cie sie klikac takie glupoty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka