Dodaj do ulubionych

Wątek fantastyczny

• yaga7 Parę ostatnich znalezisk 26.06.10, 13:24
      Jak któraś nie czytała Orkana - polecam z całego serca. Świetny polski autor,
      wydał niewiele, ale za to jaka jakość. Mnie się bardzo, bardzo podobało.
      Aczkolwiek jest to dość specyficzna literatura ze specyficzną wyobraźnią :)
      Przykładowa recenzja:
      maeg.zaginiona-biblioteka.pl/?p=392
      Z innych polecam Chinę Mieville'a i jego Dworzec Perdido:
      www.rpg.sztab.com/ksiazki,China-Mi%C3%A9ville---Dworzec-Perdido,2101.html
      a także Zadrę Piskorskiego:
      www.runa.pl/ksiazki/54-ZADRA-Tom-I.html
      I jak ktoś lubi space opery: Mike Resnick i seria Starship.
    • edhelwen Nawikon - któraś się wybiera? ;) n/t 30.09.10, 22:02
    • yaga7 Motyw stanikowy w fantastyce 13.10.10, 08:09
      Zabrałam się za antologię Bajki dla dorosłych, a tam co? Uświadamianie stanikowe w opowiadaniu Świdziniewskiego. Nie wpadłabym na to, że stanikologia zawędruje w takie obszary ;)
      • indigo-rose Re: Motyw stanikowy w fantastyce 14.10.10, 00:35
        Mam nadzieję że zaprezentowana wiedza nie była z gatunku science-fiction albo co gorsza horroru? ;)
        • yaga7 Re: Motyw stanikowy w fantastyce 14.10.10, 05:41
          Został przedstawiony monolog uświadamiający o przejściu z 70D na 65K ;) I obwodach było, i o mierzeniu się na ścisło i w ogóle. Gość doskonale wiedział, o czym pisze.
          Aczkolwiek przyznam się, że do całej historyjki pasowało to trochę średniawo.
          • indigo-rose Re: Motyw stanikowy w fantastyce 15.10.10, 19:29
            No, to faktycznie ciekawe ;3
        • mohherowa Re: Motyw stanikowy w fantastyce 18.10.10, 01:58
          No i będę musiała jednak kupić i przeczytać... :))
    • indigo-rose Re: Wątek fantastyczny 09.11.10, 01:16
      Zabrałam się za Martina, właśnie kończę A Game of Thrones. Podoba mi się bardzo, tylko że... zawsze kiedy rozdział się kończy w najciekawszym momencie, mam ochotę olać wszystkich innych bohaterów i kontynuować :P chociaż zmiany bohaterów są ciekawe, bo dają różne perspektywy i przez to całość jest bardziej epicka :D druga część też już leży na podorędziu.
      • indigo-rose PS 09.11.10, 01:19
        właśnie przeczytałam, że HBO kręci ekranizację, ma wyjść na wiosnę - ciekawe co wyjdzie
    • psuj-ka Pyrkon 2011 20.03.11, 23:27
      Która się wybiera? Ja będę.
      Widzę, że znowu w programie prelekcja zireael00 "Biust fantastyczny, stanik sadystyczny, czyli o złym dobieraniu biustonoszy w filmach fantasy&sf" :D
    • nikusz Martin - piesn lodu i ognia 22.03.11, 13:01
      poniewaz ktos tu kiedys czytywal, a i o ekranizacji HBO wspominano - GRRM oglosil, ze w lipcu wyjdzie kolejna ksiazka (dobra, uwierze jak zobacze, po tych 5 latach)
      • indigo-rose Re: Martin - piesn lodu i ognia 22.03.11, 22:13
        Ta.
        A za to serial Game of Thrones w kwietniu, czyli już bardzo niedługo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka