yaga7 Parę ostatnich znalezisk 26.06.10, 13:24 Jak któraś nie czytała Orkana - polecam z całego serca. Świetny polski autor, wydał niewiele, ale za to jaka jakość. Mnie się bardzo, bardzo podobało. Aczkolwiek jest to dość specyficzna literatura ze specyficzną wyobraźnią :) Przykładowa recenzja: maeg.zaginiona-biblioteka.pl/?p=392 Z innych polecam Chinę Mieville'a i jego Dworzec Perdido: www.rpg.sztab.com/ksiazki,China-Mi%C3%A9ville---Dworzec-Perdido,2101.html a także Zadrę Piskorskiego: www.runa.pl/ksiazki/54-ZADRA-Tom-I.html I jak ktoś lubi space opery: Mike Resnick i seria Starship. Odpowiedz Link
yaga7 Motyw stanikowy w fantastyce 13.10.10, 08:09 Zabrałam się za antologię Bajki dla dorosłych, a tam co? Uświadamianie stanikowe w opowiadaniu Świdziniewskiego. Nie wpadłabym na to, że stanikologia zawędruje w takie obszary ;) Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Motyw stanikowy w fantastyce 14.10.10, 00:35 Mam nadzieję że zaprezentowana wiedza nie była z gatunku science-fiction albo co gorsza horroru? ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Motyw stanikowy w fantastyce 14.10.10, 05:41 Został przedstawiony monolog uświadamiający o przejściu z 70D na 65K ;) I obwodach było, i o mierzeniu się na ścisło i w ogóle. Gość doskonale wiedział, o czym pisze. Aczkolwiek przyznam się, że do całej historyjki pasowało to trochę średniawo. Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Motyw stanikowy w fantastyce 15.10.10, 19:29 No, to faktycznie ciekawe ;3 Odpowiedz Link
mohherowa Re: Motyw stanikowy w fantastyce 18.10.10, 01:58 No i będę musiała jednak kupić i przeczytać... :)) Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Wątek fantastyczny 09.11.10, 01:16 Zabrałam się za Martina, właśnie kończę A Game of Thrones. Podoba mi się bardzo, tylko że... zawsze kiedy rozdział się kończy w najciekawszym momencie, mam ochotę olać wszystkich innych bohaterów i kontynuować :P chociaż zmiany bohaterów są ciekawe, bo dają różne perspektywy i przez to całość jest bardziej epicka :D druga część też już leży na podorędziu. Odpowiedz Link
indigo-rose PS 09.11.10, 01:19 właśnie przeczytałam, że HBO kręci ekranizację, ma wyjść na wiosnę - ciekawe co wyjdzie Odpowiedz Link
psuj-ka Pyrkon 2011 20.03.11, 23:27 Która się wybiera? Ja będę. Widzę, że znowu w programie prelekcja zireael00 "Biust fantastyczny, stanik sadystyczny, czyli o złym dobieraniu biustonoszy w filmach fantasy&sf" :D Odpowiedz Link
nikusz Martin - piesn lodu i ognia 22.03.11, 13:01 poniewaz ktos tu kiedys czytywal, a i o ekranizacji HBO wspominano - GRRM oglosil, ze w lipcu wyjdzie kolejna ksiazka (dobra, uwierze jak zobacze, po tych 5 latach) Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Martin - piesn lodu i ognia 22.03.11, 22:13 Ta. A za to serial Game of Thrones w kwietniu, czyli już bardzo niedługo :) Odpowiedz Link