Dodaj do ulubionych

nietrwałość staników

15.08.09, 15:34
Czy zdarzyło Wam się kiedyś, że baaardzo szybko było widać ślady użytkowania na staniku?

Pytam, bo kupiłam nowy stanik i po 2 założeniach ma popękane gumki obwodu:/ dodam, że to nie przez za ciasny obwód (na 66 pod- 60'ka)
możliwe, że przejdę nad tym do porządku dziennego, bo poza tym wszystko ok, a szukanie czegoś pasującego to w moim przypadku niemal horror:P
Dla zobrazowania:
zapodaj.net/bb15d67a7147.jpg.html
Zamieścić to w wątku producenta na Lobby?
Obserwuj wątek
    • ancia_1987 Re: nietrwałość staników 15.08.09, 17:29
      a jaki to stanik jeśli można wiedzieć?
    • mazya Re: nietrwałość staników 15.08.09, 17:51
      Jeśli chodzi o nietrwałość "uświadomionych staników" to rozczarowałam się tylko
      w przypadku Panache Tango (również 60-ka na ~66 pod), które wypuściło na
      obwodzie właśnie takie popękane gumki. Nie było to co prawda po dwóch
      założeniach - raczej po jakichś trzech, czterech praniach, ale w porównaniu do
      Frejowych modeli (bardzo solidnych moim zdaniem) sporo odstawał jakościowo.

Z rozczarowań, ale mniejszych (bo za niższą cenę ;-)) mogę jeszcze wymienić
      Secret Possessions. O ile obwód i miseczki są okej, to ramiączka po kilku
      użyciach powyciągały się, stały się mniej elastyczne i mają teraz taki dziwny
      kształt. Ale mam tylko jeden model więc nie wiem czy to reguła.
      • slotna Re: nietrwałość staników 15.08.09, 19:55
        Jesli masz na mysli linie Primarku, to ciezko od nich wymagac czegokolwiek - to cenowy i jakosciowy odpowiednik bazarowego chinczyka :)
        • aksanti Re: nietrwałość staników 15.08.09, 20:27
          A to jest Comexim Grace..
        • mazya Re: nietrwałość staników 15.08.09, 21:04
          Tak właśnie myślałam dlatego może bardziej od "rozczarowania" pasowałoby tu
          słowo "zaskoczenie" - dawno nie miałam do czynienia z chińczykami ;-).
          Poza tymi ramiączkami z resztą (mam też dół w komplecie) nic się nie dzieje więc
          jest chyba trochę lepszy od bazarowych - ot, taka sieciówka :)
    • kasica_k Re: nietrwałość staników 15.08.09, 21:34
      Jasne, że zamieścić w wątku producenta, to informacja nie tylko dla nas, ale i
      dla niego (niektórzy zaglądają). Można też spokojnie założyć na LB ogólny wątek
      o trwałości/nietrwałości - wydaję mi się, że takiego nie było (a jak był, to w
      czeluściach archiwum zaległ :))
      • aksanti Re: nietrwałość staników 15.08.09, 22:04
        O tym właśnie myślałam, że takiego wątku nie było:)
        Swoją drogą trochę się rozczarowałam- 125zł w końcu kosztował. A do tej pory byłam obrończynią trwałości Comeximów.
    • kontraszpilka Re: nietrwałość staników 16.08.09, 00:12
      A nie możesz reklamować?
      • kotwtrampkach Re: nietrwałość staników 24.08.09, 13:42
        kontraszpilka napisała:

> A nie możesz reklamować?

albo chociaz zapytac producenta, czy jest to podstawą do reklamacji, czy też
        jest to reguła w tym modelu?
    • nati_88 Re: nietrwałość staników 16.08.09, 01:16
      Tak, i to w przypadku przedostatniego zakupu. Po półtorej miesiąca (a dla mnie to nie tak długo znowu) fiszbina przebiła kanalik pod pachą. Wystarczyło pół godziny grania w siatkę.
      Od razu zaznaczę, że z żadnej strony stanik nie jest za mały.

I teraz dumam, co z tym zrobić.
    • velika Re: nietrwałość staników 16.08.09, 10:14
      Loving moments-po dwóch czy trzech założeniach wylazła mi fiszbina na mostku i
      poodpadały przyszyte różyczki. Nie powiem, pokornie wróciłam do panache, które
      jak na razie jakością bije na głowę wszystkie staniki, jakie nosiłam przez całe
      moje życie(że już nie wspomnę o maskaradce, którą po prawie roku intensywnego
      noszenia mogłabym sprzedawać jako nową bez metek...;))
    • slotna Re: nietrwałość staników 16.08.09, 11:11
      Ze wszystkich moich stanikow najszybciej zeszmacil sie najpiekniejszy, dajacy cudny ksztalt i idealnie odpowiadajacy mi wizualnie Fantasie Hanna. A dbalam o niego bardzo (pranie reczne i tak dalej), bo byl to jeden z pierwszych. Cholernie zaluje, ze nie trafilam do tej pory na nic podobnego, tylko lepszej jakosci. Aha, co sie stalo - ramiaczka pozolkly, a obwod najpierw sie makabrycznie rozciagnal a potem jakby rozszedl i wytarl. Nie tylko nie trzyma, ale jeszcze do tego zle wyglada, wiec do niczego sie nie nadaje.
    • plica Re: nietrwałość staników 16.08.09, 11:19
      wyglada, jakby byl uszyty z jakiegos zlezalego fragmentu gumki. stare gumki wlasnie tak wygladaja. jesli chodzi o trwalosc u mnie na 1 miejscu jest fayreform - jeden uzywam juz jakies 1,5 roku i absolutnie nic sie z nim nie stalo, mimo tego, ze caly jest w hafty i piore go w pralce przynajmniej raz na tydzien dwa. na drugim miejscu - panache - tango pure jest niezniszczalne, freyki typu retro tez w miare sobie radzą.
    • urkye Re: nietrwałość staników 16.08.09, 13:38
      Aksanti, dlaczego nie założyłaś tego wątku na Lobby? Tam by bardziej pasował:) I
      pewnie więcej dziewczyn by mogło opisać swoje doświadczenia-może warto założyć
      identyczny na Lobby i tam przenieść dyskusję? Szkoda, żeby wątek o takim
      potencjale się utopił w gąszczu offtopowych rozważań;)

Zaś co do jakości-zauważyłam jedynie sporą różnicę między praniem ręcznym a w
      pralce-mamy z mamą czarne pollyanny, mama pierze w pralce, ja ręcznie. U mamy
      kwiatki na obwodzie praktycznie całe już zniknęły, u mnie wyglądają tak, jak w
      dniu zakupu. Dodam jeszcze, że mamy stanik jest młodszy.
      W jednej z moich maskaradek-hestii-bardzo nieładnie się zmechacił materiał misek
      już po pierwszym praniu (ręcznym), co mnie trochę zdziwiło. Na szczęście,
      kolejne prania nic nie zmieniły-pogorszenia stanu się nie stwierdza. Silikonowe
      paski wzdłuż obwodu popękały bardzo szybko. Zauważyłam również, że szwy się w
      kilku miejscach siepią i to tak konkretnie. Hestia strapless po jednym praniu
      wygląda co najmniej jak po rocznym używaniu;)
      Nie mam za to żadnych uwag do jakości freyi-wszystkie moje frejki wyglądają jak
      nowe, bez względu na to, jak długo i często je używam:)
    • narcyza5 Re: nietrwałość staników 16.08.09, 13:51
      tylko maskaradkowe antośki(szczególnie wrzosowa) - zmechaciły się
      przy pierwszym włożeniu.
      Reszta niestety;), mimo braku troski i prania w pralce jest nie do
      zdarcia.
    • aksanti wątek założony na LB- piszmy tam 16.08.09, 23:34
      Jeśli to możliwe, to proszę osoby, które wcześniej tu się wypowiadały, żeby przeniosły na LB swoje opinie o konkretnych stanikach:)
      • butters77 Re: wątek założony na LB- piszmy tam 16.08.09, 23:42
        Świetnie, że założyłaś na Lobby - to wątek, który ma szansę być bardzo przydatnym:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka