Dodaj do ulubionych

wciąż chory spanielek

09.09.12, 13:39
Witam wszystkich. Kupiliśmy spanielkę 6 tygodniową była ona z okropnych warunków. Mianowicie szczeniaki siedziały w szopie w trocinach były brudne i zaniedbane do jedzenia dostawały taka zwykła kiełbasę dla psów.
Zakupiliśmy ją w niedzielę wieczorem niby była już raz odrobaczana. We wtorek pojechaliśmy do veta okazało się , że pies jest chory: miała biegunkę i gorączkę a do tego była bardzo zarobaczona . Pierwsze robaki , które wyszły z kupą były dłuższe od suczki. Następnie przez trzy tygodnie walczyliśmy z chorobą robaki, nie chciała jeśc była osłabiona odwodniona biegunka po prostu koszmar ale to wszystko przeszło. Myślałam, że to już koniec naszych codziennych wizyt u weta. Została zaszczepiona i miałyśmy przyjechac za miesiąc a tu po tygodniu zaczeła jej wychodzic sierśc i taka skóra lecie jak otręby pod szyjką następnego dnia już na nosku i nad oczami pojechałyśmy do lecznicy i okazało się że to grzybica. Dostałyśmy szampon i receptę całośc 100zł czy ktoś miał taki przypadek jak długo się to leczy. Ja już nie mam siły piesek wykańcza mnie psychicznie i finansowo ...
Obserwuj wątek
    • czarnyspaniel Re: wciąż chory spanielek 27.10.12, 15:59
      Co do choroby, nie mam pojęcia jak Ci pomóc. Jednak finansowo proponuje wykupić ubezpieczenie dla zwierzęcia. Kosztuje to w zależeności od oferty od ok. 50 do 170 zl. Zwracają koszty leczenie nawet do 3000. Warunkiem jest,aby pies miał mniej niż 7 lat czyli Twoj pies sie kwalifikuje, a w daleszej kolejności potrzebne są rachunki od weta. Takie ubezpieczenie można wykupić w Mysafety. Nie ma oferty na stronie jednak warto zadzwonić i się dowiedzieć. Ja wybrałam tę firme, jednak z tego co się orientuje to chyba jeszcze PZU to oferuje. Narazie jeszcze udało mi się z tego nie korzystać, jednak myśle że szybko sie zwróci. Moj pies ma niecałe 2 lata i wizyty u weta są dosyć częste. Jak nie uszy chore to się czymś zatruje(ubezpieczenie obejmje takie przypdaki).
      • a_na Re: wciąż chory spanielek 29.10.12, 21:43
        Niestety, tak właśnie wyglądają zakupy szczeniąt z takich pseudohodowli...
        Mam nadzieję,że udało się maleństwo wyprowadzić na prostą...
    • polish_globtroter Re: wciąż chory spanielek 03.10.16, 10:36
      Witam,

Kontaktuje się z ramienia firmy mySafety, która jako jedyna na rynku polskim oferuje usługę ochrony z opcją ubezpieczenia (psy/koty) w tak szerokiej formule. Gwarantuje ona przede wszystkim:

1. Pokrycie kosztów opieki nad ulubieńcem oraz leczenia weterynaryjnego
      2. OC za szkody wyrządzone przez czworonoga
      3. Wypłatę odszkodowania na wypadek konieczności uśpienia zwierzęcia
      4. Ochronę zwierzęcia przed zaginięciem dzięki zawieszce Bezpieczny Pupil

Nasz konsultant rozwieje wszelkie wątpliwości:
      www.ubezpieczenie-psa.com.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka