ave.duce 23.10.09, 14:17 Cieplutko. Baran, Lew, Strzelec > znaki ognia :p Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Ognisko :) Zapraszam :) 23.10.09, 14:19 ave.duce napisała: > Cieplutko. > > Opowieści przy ognisku... Wieczorem. :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ognisko :) Zapraszam :) 23.10.09, 14:21 ave.duce napisała: > ave.duce napisała: > > > Cieplutko. > > > > > > Opowieści przy ognisku... Wieczorem. > > :p Tzn. ja wieczorem, bo teraz zajętam prozaicznie Reszta Wypranych > kiedy tylko zechce :p Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Ognisko :) Zapraszam :) 23.10.09, 15:30 To ja juz sie na wieczor przygotowuje Spiew w stepie szerokim, bedzie ? Aaaa...moze kto jakies kielbaski czy inna grochowke zorganizuje? Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Ognisko :) Zapraszam :) 23.10.09, 15:32 Sprzeta juz mam Nie ma co opowiesci snuc,gdy w brzuchu burczy Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ognisko :) Zapraszam :) 23.10.09, 15:50 Dopóki nie zajdzie słońce proponuję: Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ognisko :) Zapraszam :) 23.10.09, 16:13 Kiełbasa dochodzi a grochówkę już nalewam ------------ Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Ognisko :) Zapraszam :) 23.10.09, 16:18 Trusiu ! Za te wszystkie smakolyki, choc ten bukiecik w podziece przyjmij, za Twe szczodre serce dla zglodnialego wedrowca Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ognisko :) Zapraszam :) 23.10.09, 16:28 Ooooo dziękuję - piękny, ale bukiecik przekażmy może gospodyni i pomysłodawczyni. W międzyczasie tych kilka ławek wyciosałam: Odpowiedz Link
kolorowa_skarpetka Re: Ognisko :) Zapraszam :) 23.10.09, 19:09 alescie ładnie wszystko przygotowały a jak cieplutko Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ognisko :) Zapraszam :) 23.10.09, 19:41 Dwa kręgi są dwa kręgi krąg mężczyzn w centrum dokoła wielkiego ogniska w zimnym cieniu mężczyźni mówią wiele mądrości ustanawiają wszelkie prawa podejmują wszystkie decyzje a potem odwracają się do kobiet jeśli potrząsną głowami mężczyźni muszą zaczynać od nowa Norman H. Russell :p Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Ognisko :) Zapraszam :) 23.10.09, 21:10 ave.duce napisała: > Dwa kręgi > > są dwa kręgi > krąg mężczyzn w centrum > dokoła wielkiego ogniska > w zimnym cieniu > mężczyźni mówią wiele mądrości > ustanawiają wszelkie prawa > podejmują wszystkie decyzje > a potem odwracają się do kobiet > jeśli potrząsną głowami > mężczyźni muszą zaczynać od nowa > > Norman H. Russell > Co za wspanialy wiersz! Sila . Dzieki. Ciesze sie ,ze na ognisko przyszlam I ,ze na taki fajny pomysl ogniskowy wpadlas ... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ognisko :) Zapraszam :) 24.10.09, 21:40 Wiersz i dla mnie był odkryciem Pomysł nie mój, na wielu forach się sprawdzał, myślałam że i tu "zajarzy". Miło Cię widzieć przy ognisku :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ognisko :) Mamy gościa :) 23.10.09, 17:50 Co wy na to? Ja jestem za. www.youtube.com/watch?v=Klva7SHSLs4 :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ognisko :) 23.10.09, 18:19 * * * ( Jestem jak ty, mój bracie... ) Jestem jak ty, mój bracie szary leśny wilku nie znoszę kagańca nie można mnie zaszczepić bakcylem cywilizacji a kiedy księżyc świeci nad betonową pustynią chce mi się wyć ... Ten Co Nie jeden Raz Słuchał Ptaków O Świcie - Z antologii poezji indiańskiej Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ognisko :) 23.10.09, 19:21 margaret25.blox.pl/resource/Tecza.jpg Mam koło siebie magiczne miejsce > kiedy tylko pada deszcz i równocześnie świeci słońce, na niebie w TYM SAMYM miejscu ukazują się tęcze: jedna, druga, trzecia > cztery to był rekord! :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ognisko :) 23.10.09, 19:27 Co komu do picia? Tylko z umiarem na każdego miarę, żeby nie było tak :p Odpowiedz Link
kolorowa_skarpetka Re: Ognisko :) 24.10.09, 23:18 rzucają mi sie na oczy trusiowe motywy Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Ognisko :) Dobry wieczor wszystkim! 23.10.09, 21:29 Mialem nosa. Nie moglem zasnac i zajrzalem. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ognisko :) Dobry wieczor wszystkim! 24.10.09, 21:42 Prochy nie zadziałały? Prawie jak przedszkolak jesteś :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: kielbaska 24.10.09, 21:48 Wydaje mi się, że kiełbaskę gdzieś widziałam, a do kiełbaski piwo, wódka czy wino? :p Odpowiedz Link
nu-nua Re: kielbaska 24.10.09, 22:47 Na poczatek pasuje piwo.Gdy zabraknie przychodzi kolej na insze trunki Odpowiedz Link
ave.duce Re: kielbaska 24.10.09, 23:11 Jak zwykle, są dwie szkoły: wołomińska i otwocka :p Odpowiedz Link
kolorowa_skarpetka Re: kielbaska 24.10.09, 23:26 no i teraz jestem rozdarta między szkołami Odpowiedz Link
trusiaa Ognisko 25.10.09, 00:53 Płomień strzela już z ogniska, Czyś z daleka jest czy z bliska, Usiądź z nami przy tym ogniu, Swoje dłonie, serce ogrzej. Ta piosenka rozweseli Nawet twarz najbardziej chmurną, Bo na całym świecie Nie ma takiej wiary jak nasz turnus. Refren.: Przy ognisku, przy ognisku, Tak siedzimy sobie wszyscy, Giną troski i zmartwienia, Bo ognisko wszystko zmienia. Pan kierownik jest tu z nami I choć złości się czasami, To wybacza różne psoty, Bo jest z niego chłopak złoty. A szefowa naszej stołówki, Fajna babka jest i kwita, Lecz się często denerwuje, Gdy się ktoś czepia. Refren.: Przy ognisku, przy ognisku, Tak siedzimy sobie wszyscy, Giną troski i zmartwienia, Bo ognisko wszystko zmienia. Nasz Kaowiec pan Mieczysław Wciąż wycieczki nam załatwia, Uwielbiają go kobiety, Bo przystojny jest niestety. Gdy w świetlicy pani Basia Daje książki oraz szachy, Każdy facet czuje feler, Że już nie jest kawalerem. Refren.: Przy ognisku, przy ognisku, Tak siedzimy sobie wszyscy, Giną troski i zmartwienia, Bo ognisko wszystko zmienia. Już niedługo powrócimy, Do swych domów i swej pracy, Ale każdy z rozrzewnieniem, Będzie wspominał nasze wczasy. Gdy po roku się spotkamy, Na turnusie przy ognisku, To znów razem zaśpiewamy Tę piosenkę satyryczną. Refren.: Przy ognisku, przy ognisku, Łatwiej się wybacza wszystko, Nawet tę satyrę ostrą Zaśpiewaną prosto w oczy. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Ognisko 25.10.09, 01:35 Uwielbiają go kobiety, Bo przystojny jest niestety. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ognisko 25.10.09, 09:30 Truuuś? Beniamin Truś? Ozdobą mojej książkowej kolekcji jest i skrytą dziewczęcą miłością Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach Re: kielbaska 25.10.09, 18:03 kolorowa_skarpetka napisała: > a nie odwrotnie? piwo to utrwalacz wlasnie dlatego piwo na poczatku Odpowiedz Link