Dodaj do ulubionych

Smutny miś.

21.07.16, 22:46
tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/swiat,27/najsmutniejszy-niedzwiedz-polarny-na-swiecie-jest-wieziony-w-chinskim-centrum-handlowym,207600,1,0.html
'Im bar­dziej poz­naję ludzi, tym bar­dziej kocham zwierzęta.'
Geor­ge Ber­nard Shaw
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: Smutny miś. 22.07.16, 07:27
      a kliknęłam
      przesłałam

Nawet nie chcę pisać co o tym myślę.Posądzą mnie o brak kultury, rasizm itd.
      Bezwzględność , głupota,okrucieństwo wzrasta wraz z liczbą jednostek.
      Jest za dużo............
      • super.halusia Re: Smutny miś. 22.07.16, 07:41
        Ludzka głupota,nie zna granic.
      • daniel_wolny Re: Smutny miś. 22.07.16, 09:30

> Bezwzględność , głupota,okrucieństwo wzrasta wraz z liczbą jednostek.
        > Jest za dużo............

Znaczy Hitler + Stalin znacząco chwilowo podnieśli poziom humanitaryzmu na świecie.
        W Turcji teraz powinno być coraz lepiej więc...
        • super.halusia Re: Smutny miś. 22.07.16, 11:24
          Jak ludzie mogą patrzeć, na te cierpienie zwierzęcia?
        • tropem_misia1 Re: Smutny miś. 23.07.16, 05:25
          a to dołóż Pol Pota , Pizarra , Kima ( Gwiazdę Poranną czy jakoś tak) z wisienką na torcie w postaci Nerona.
          itd
          Psychopatów nie brakuje...
          Z większymi lub mniejszymi koneksjami lub charyzmą , z idealnym znalezieniem się w czasie i przestrzeni ,

aaa zapomniałam o dżumie ..tongue_out

bo nie o to sie rozchodzi
          • tropem_misia1 Re: chociaż..chociaż 23.07.16, 05:29
            można by rzec ,że niedobór powoduje troskę , gdyż im liczniejsza grupa tym łatwiej o przetrwanie
            bo tak se pomyślałam ,żeś jak już przetrzebił gatunek ludzki i wróciliśmy do jaskiń , tylko zwarta grupa przetrwa
            czyli...
            jak go zwał tak go zwał...może być humanitaryzm , pojawia sie potrzeba opieki nad innymi
            • daniel_wolny Re: chociaż..chociaż 23.07.16, 12:08
              Przecież to Ty twierdziłaś, że ludzi za dużo...
              Zwarta grupa jaskiniowa raczej nie marnotrawi zasobów na przykład na ludzkie kaleki; o trosce o zwierzętach nie mówiąc.
              • tropem_misia1 Re: chociaż..chociaż 23.07.16, 12:53
                Tak - ja twierdziłam.
                I będzie nas coraz więcej.
                Mam na myśli cały świat.
                Nie Alaskę!!!

a Chiny i ich polityka jednego dziecka? (ha! płacą za to)

Grupa jaskiniowa to myśli o przeżyciu, a troszczyć o zwierzaki się nie musi , bo one same sobie stream,żeglarzem okrętem
                a co do kalek - to jak ktoś coś wnosi do grupy ma szanse w niej zaistnieć mimo kalectwa
                Nie wiem kto wynalazł koło , ale na pewno nie był to osiłek z IQ = 5
                Albowiem każdy coś powinien wnosić do grupy by przetrwała : czy to będzie zbieranie badylków , czy zapolowanie na mięsko.

no tak...Niemcy kierowali się innymi kategoriami
                o Spartanach nie wspomnę
                A tak w ogóle to Ty pokazałeś możliwość zmniejszania populacji przez bandę psychopatów.
                • daniel_wolny Re: chociaż..chociaż 23.07.16, 13:04
                  Nie, ja Ci pokazałem, że zmniejszenie populacji nastąpiło. Czy wpłynęło to na podniesienie humanitaryzmu? Podpowiem - nie sam Stalin zagłodził PO wojnie kilka milionów ludzi.
                  Niemcy kierowali się takimi samymi kategoriami jak wszyscy - była bieda po reparacjach za I wojnę, Hitler nie tylko obiecywał, ale dawał ludziom pracę. Dlatego go poparli w wyborach - ale tylko około 30 procent. To szlachcic dał mu stanowisko kanclerza w rządzie mniejszościowym. A potem pozwolił na demontaż państwa prawa. Ergo - to jednostki prowadzą do niehumanitaryzmu. To jednostka zdecydowała o budowie mini-zoo w markecie... Jednostka jest zawsze pojedyncza - tylko jedna osoba na raz może być prezydentem czy kanclerzem.

Co do koła - najpierw to były konary/pnie drzew. I prędzej odkrył to osiłek w czasie pracy, niż genialny myśliciel.
                  • tropem_misia1 Re: chociaż..chociaż 23.07.16, 15:07
                    Co do koła - to kaleka nie siedział i myślał , tylko starał sie pokonać trudności.
                    Co do Hitlera - znam - czytałam : każdy umiera w samotności fallady
                    wiem też ,że poparli go finansowo ci ,który potem zostali spaleni
                    korzyści korzyści
                    a że stalin zniszczył kraj czarnoziemem słynący i ludzie dopuszczali się z głodu kanibalizmu --znam

Jednostka zadecydowała o misiu ? Ktoś wpadł na ten "genialny " pomysł , a góra przyklasnęła
                    a setki gapi?
                    Nie ziajali oburzeniem , tylko wgapiali w misia bezmyślne gały .
                    Jednostka w postaci kanclerza decydowała?
                    Mógłby sobie chodzić malarz po ulicach i wykrzykiwać swe idee , a pewnikiem zamknęli by go u czubków.
                    ale
                    ale
                    to co wcześniej pisałam : trafił na podatny grunt

przeca logicznym jest , matematycznie ,że im mniej jednostek tym mnie zła
                    a w ogóle , to co my tu roztrząsamy coś co obejmuje wiele czynników
                    a misio siedzi w zamknięciu , ja podpisałam petycję
                    idę dalej gotować.

to czy skręcimy w prawo czy w lewo zależy od tylu czynników

z tego tematu w.w. można by zrobić mielone
                    a ja robię kurczaka
                    • daniel_wolny Re: chociaż..chociaż 23.07.16, 15:30
                      > przeca logicznym jest , matematycznie ,że im mniej jednostek tym mnie zła

okej, w średniowieczu to w ogóle samo dobro było

• tropem_misia1 Re: chociaż..chociaż 23.07.16, 16:55
                        Na Alasce gdzie jest mało luda człeki pomagają potrzebującemu
                        u nas w Krakowie ( bo w Krakowie jest chyba więcej luda) mało kto potrzebującym się zainteresuje

a w Średniowieczu to tak...samo dobro...mniam , mniam jakie dobre
                        rodzice na ten przykład zamykali dzieci w małej klatce by w niej rosły i wykrzywiały się niemożebnie
                        potem mogli je sprzedać jako ciekawostkę

no tak - mało ich było
                        nie czyń drugiemu co tobie nie miłe nie przemawiało
                        a rozgrzeszenie można było kupić
                        co Ty w ogóle chcesz od ludzi ,którzy twierdzili ,że ziemia jest płaska , a w kotle siarka

nie bawię się już
                        • daniel_wolny Re: chociaż..chociaż 23.07.16, 17:06
                          No, ja też się nie bawię gdy 2+2 logicznie wychodzi 5 smile
                          Do miłego smile
                    • super.halusia Re: chociaż..chociaż 23.07.16, 16:09
                      tropem_misia1
                      z tego tematu w.w. można by zrobić mielone
                      a ja robię kurczaka

Dobra jesteś,bo ja dziś ugotowałam krupniczeksmile
                      • tropem_misia1 Re: chociaż..chociaż 23.07.16, 16:56
                        Krupniczek to zupka.
                        a drugie danko?
                        • super.halusia Re: chociaż..chociaż 23.07.16, 17:01
                          tropem_misia1 23.07.16, 16:56
                          Krupniczek to zupka.
                          a drugie danko?

Zupka wystarczysmile
                  • kogucik.2872 Re: chociaż..chociaż 23.07.16, 22:09
                    bla bla bla...............

daniel_wolny napisał(a):

> Nie, ja Ci pokazałem, że zmniejszenie populacji nastąpiło. Czy wpłynęło to na p
                    > odniesienie humanitaryzmu? Podpowiem - nie sam Stalin zagłodził PO wojnie kilka
                    > milionów ludzi.
                    > Niemcy kierowali się takimi samymi kategoriami jak wszyscy - była bieda po repa
                    > racjach za I wojnę, Hitler nie tylko obiecywał, ale dawał ludziom pracę. Dlateg
                    > o go poparli w wyborach - ale tylko około 30 procent. To szlachcic dał mu stano
                    > wisko kanclerza w rządzie mniejszościowym. A potem pozwolił na demontaż państwa
                    > prawa. Ergo - to jednostki prowadzą do niehumanitaryzmu. To jednostka zdecydow
                    > ała o budowie mini-zoo w markecie... Jednostka jest zawsze pojedyncza - tylko j
                    > edna osoba na raz może być prezydentem czy kanclerzem.
                    >
                    > Co do koła - najpierw to były konary/pnie drzew. I prędzej odkrył to osiłek w c
                    > zasie pracy, niż genialny myśliciel.
                    • rudka-a Re: chociaż..chociaż 24.07.16, 14:28
                      kogucik.2872 napisał:

> bla bla bla...............

omijaj moje watki...
                      w przeciwnym razie posluze sie twoim 'wyszukanym' jezykiem
                      / i mozesz sobie przeniesc komentarz do wlasnego burdelu wisi mi to...
                      a teraz SPIERDALAJ chamie i nie pokazuj mi sie na oczy
                      • kogucik.2872 Re: chociaż..chociaż 24.07.16, 14:58
                        bez komentarza
                        jak również bez komentarza pozostawię fakt, że nawet nie splunąłem w twoim kierunku
                        po to cytuję żeby nie było żadnych wątpliwości.
                        jeszcze jakieś ale "kulturko" ?

rudka-a napisała:

w przeciwnym razie posluze sie twoim 'wyszukanym' jezykiem
                        > / i mozesz sobie przeniesc komentarz do wlasnego burdelu wisi mi to...
                        > a teraz SPIERDALAJ chamie i nie pokazuj mi sie na oczy
                        • kogucik.2872 Re: chociaż..chociaż 24.07.16, 14:59
                          zaraz....a może..................? hihi big_grin ale by były jaja......................!! big_grin
                          • rudka-a Re: chociaż..chociaż 24.07.16, 15:06
                            Nie zycze sobie zadnych twoich komentarzy w moich watkach..
                            zrozumiano?
                            to ok..
                            • kogucik.2872 Re: chociaż..chociaż 24.07.16, 15:08
                              zejdź ze mnie
                              i możesz mnie cmoknąć big_grin
                              i to ostatni mój komentarz w twoim kierunku, bo strasznie nie lubię się schylać do takiego poziomu.
                              • rudka-a Re: chociaż..chociaż 24.07.16, 15:13
                                kogucik.2872 napisał:

> zejdź ze mnie

ty plotkarski, chamski szczurze..
                                swoj poziom juz pokazales...
                                i masz szczescie, ze to forum Misi...
                                i nie napisze ci, co sadze o tym wszystkim...
                                /.../
                                • 1zorro-bis Re: chociaż..chociaż 01.08.16, 15:36
                                  ja piernicze......smirk
                                  Co tu sie dzieje! Myslalem, ze forum pomylilem.big_grin
                                  • tropem_misia1 Re: chociaż..chociaż 01.08.16, 16:00
                                    nic się nie dzieje
                                    zdumiewająco idealne dotknięcie
                                    nie możliwe ....ślepy strzał (?)
                                    • rudka-a Re: chociaż..chociaż 01.08.16, 19:24
                                      My, miłośnicy wszelakich zwierzątek cieszymy się ogromnie, że los misia nie jest Ci obojętny..Zorro...
                                      bo kto nie kocha zwierząt, ten nie jest dobrym człowiekiem....jak mówiła moja babcia...
          • super.halusia Re: Smutny miś. 23.07.16, 08:14
            Psychopaci???
            Za delikatne ujęcie.
    • 1zorro-bis Re: Smutny miś. 02.08.16, 06:49
      misia szkoda. Ale po co ten jazgot ludzi?smirk
      • rudka-a Re: Smutny miś. 02.08.16, 12:26
        Ano szkoda. Ludzi też....takie życie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka