Dodaj do ulubionych

Być może ktoś

17.10.16, 12:02
zauważył brak zaangażowania z mojej strony.
Wynika to całkowitej apatii i lęku.
Zbliża się termin ,Równo za tydzień.a ja mam wrażenie ,że zatrzymałam się w czasie i przestrzeni.
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 12:05
      dopadła mnie tanatoza, bo czuję się zagrożona.

ale jak doczytałam co to jest trochie mię to zdezorientowało.

że zacytuję :

"Tanatoza, czyli reakcja obronna polegająca na udawaniu śmierci, to zjawisko dość powszechne wśród zwierząt. Ma ono związek z faktem, że większość drapieżników woli atakować żywą zwierzynę i ignoruje osobniki martwe. Jeden z ciekawszych przykładów tego mechanizmu można zaobserwować u oposów, których inscenizacja własnej śmierci dopracowana jest w najdrobniejszych szczegółach. W wyniku silnego strachu ssaki te zapadają bowiem w śpiączkę, podczas której mają otwarte oczy, otwarty pysk, wywieszony język, a z ich odbytu wydobywa się specjalna substancja o zapachu rozkładającego się ciała. Stan ten może trwać wiele godzin, a mija dopiero wtedy, gdy znika zagrożenie."
      • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 13:58
        Czyli co...chcesz sie przewrócić na plecki i tak leżeć sobie i ..przeczekać zagrożenie? smile to sie chyba nie sprawdzi, bo samo się nie naprawi....przesuwanie terminu też nic nie da...
        jak mus, to mus....trza dzielnie wraz ze strachem udać się w kierunku lecznicy i..niech się dzieje wola nieba...albo pogonić stracha...ale tylko tak łatwo się mówi...
        mój strach był tak ogromny, że nawet 'głupi jasiek' mnie nie powalił...z paniką w oczach spoglądałam w drzwi i tak bardzo chciałam dać nogę z tego przedoperacyjnego przedsionka...
        no, a potem...proszę liczyć lampki...do dwóch policzyłam i usnełam razem ze swoją obawą...
        Misiowo...łebek w górę...https://c.wrzuta.pl/wm3558/c539eb570021a836500b251a smile
        • tropem_misia1 Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 14:15
          Miałam już 2 operacje.
          To mi usunęli, tamto mi usunęli.
          ale przyszłość jaśniała
          Tym razem nie wiem jakie będą konsekwencje.
          Znalazłam stronę gdzie podają ponad 20 powikłań pooperacyjnych.
          Osłabiło mnie to.
          Martwię się co będzie potem.
          • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 14:49
            Od wiadomosci w necie można się jeszcze bardziej rozchorować..i zamiast sobie jakoś pomóc, to wprowadza się człek w jeszcze większy strach...
            doskonale wiem, że się martwisz...ale czasem nie taki diabeł straszny...
            • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 15:58
              A mózg produkuje setki scenariuszy!
              Za to potem luzik wink
              • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 16:53
                Niejeden horror by nakręcił wink
                • tropem_misia1 Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 17:24
                  Mój mózgowy scenarzysta dostałby Oscara")))

pocieszam się : "a z ich odbytu wydobywa się specjalna substancja o zapachu rozkładającego się ciała"
                  rozbawiło mię to
                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 18:35
                    Wychodzi na to,że i my tą zdolność posiadamy ??????????
                    • tropem_misia1 Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 18:47
                      Nie wiem
                      może to zależy od treści?
                      • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 19:44
                        Wiem,że niedzwiedz osranego ze strachu myśliwego nie ruszy !
                        ( lektury szkolnej )
                        smile
                        • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 19:51
                          big_grin big_grin
                          • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 19:53
                            Dziękuję,Pani Profesor wink
                            • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 20:06
                              A, gdzie tam mi do profesury smile
                              ja skromny nauczacz smile
                              • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 20:07
                                Zawsze poważałem ludzi nauki wink
                                • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 20:19
                                  Czasem sam papier, to za mało...
                                  smile
                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 20:22
                                    Młody nauczyciel i stary idą razem na lekcję. Młody - stosy kserówek, teka wypchana książkami, dziennik w zębach. Stary idzie na luzaka, niesie tylko klucz od sali. Młody mówi z podziwem: - No no, po tylu latach pracy, to pan ma to wszystko w głowie? - Nie synu, w dupie...

Więcej na: chillcafe.pl/kawal/5203-mlody-nauczyciel-i-stary-ida-razem-na-lekcje.html
                                    • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 20:32
                                      I na młodego przyjdzie taki czas wink))
                                      • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 20:37
                                        Wiem,z wiekiem....się dorośleje wink
                                        • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 20:49
                                          A mówią, że przychodzi taki czas, że się..dziecinnieje wink
                                          czyli..wraca do początku wink)))
                                          • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 20:51
                                            To już daleko posunięta dorosłość....
                                            • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 20:53
                                              Aaa, to nie spieszę się do takiej...
                                              a jeszcze w komplecie z pampersem.....aż mną szarpnęło na samą myśl...oby nie!!!!!!!
                                              • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 20:54
                                                Znowu straszysz mnie ...życiem !
                                                • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 21:04
                                                  Ja to potrafię zrobić atmosferę grozy i podniecenia...uff...
                                                  nie gniewaj sie grzech smile to takie...'napadowe' jest wink)
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 21:04
                                                    Grześ miało być* - przepraszam smile
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 21:06
                                                    Czasem też mam takie napady,trzeba przyznać bez bicia,coraz częściej myśli wędrują ku.......nieuniknionemu....
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 21:13
                                                    Zawsze miałam za złe Mamie, że smuci się i zaczyna o tym opowiadać..nie rozumiałam Jej...
                                                    ale doszłam i ja do takiego etapu, że stojąc nad grobami bliskich zadaję sobie pytanie, czy na następny rok będę na powierzchni, czy już pod.........
                                                    w życiu na wszystko przychodzi kolej..i na takie rozmyslania też

smile
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 21:15
                                                    Zeszły rok,no i ten przekonał mnie,że żniwo potrafi szybko kosić......
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 21:24
                                                    To na zasadzie - tyle i dość!...nie można się wykupić, pertraktować, uciec....
                                                    nie lubię 1.XI....od jakiegoś czasu...dołuje mnie ten dzień....
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 21:25
                                                    Powiem tak :
                                                    bo mimo zimna.....duszna atmosfera !
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 21:40
                                                    I pomysleć, że kiedyś łaziło się wieczorem z koleżankami po cmentarzu, światełka migotały...i fajnie było...
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 21:47
                                                    To ja po cmentarzu nie chodziłem......Nikogo w Cz. na cmentarzu nie miałem,na Wszystkich Swiętych przyjeżdzaliśmy do Zagłębia.
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 21:53
                                                    Póki co...jutro liczę na cieplejszy dzień i troche słonca...
                                                    pasuje w koncu złapać za grabie..wink)
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 21:55
                                                    W ogrodzie,czy na cmentarzu ?
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 21:58
                                                    I tu i tu....
                                                    na cmentarzu ogromny dąb nie załuje liści...
                                                    myslałam, że zalicze jeszcze ostatnie koszenie, ale coś kiepsko to widzę...
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:01
                                                    Kosić już raczej nie będę miał potrzeby
                                                    a na cmentarzach,gdzie mam groby polikwidowali drzewa liściaste,mam spokój !
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:09
                                                    W cichości liczyłam na ładniejszy październik....
                                                    jest, jak jest...oby gorzej nie było smile
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:12
                                                    Nie liczę już na lepszą pogodę w tym roku
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:17
                                                    Trochę mnie to zawiodło smile ale skoro inaczej nie bedzie, to pozostaje tylko zaakceptować smile
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:21
                                                    W niedzielę pojadę do Cz. zrobić porządek na grobie szwagierki,
                                                    syn był już na grobie moich rodziców,jeszcze zajrzę i zostali dziadkowie,
                                                    na ostatni tydzień
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:26
                                                    Mama z siostrą, dziadkowie, rodzice męża lezą na jednym cmentarzu....szwagier na innym...jakoś to trzeba będzie podzielić...ale nic na ostatnią chwilę....bo potem umachana jestem, jak koń po westernie....
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:28
                                                    Mój trójkąt Częstochowa,Dąbrowa,Będzin............
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:40
                                                    Duże to odległości? bo nie mam rozeznania smile
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:44
                                                    Z mojego miejsca obecnego zamieszkania do Dąbrowy 25,
                                                    z Dąbrowy do Będzina niecałe 10.
                                                    A ode mnie do Cz.około 70
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:46
                                                    A to mykniesz na spokojnie....tylko bez szaleństw, bo wiesz, że wtedy każdy się spieszy...
                                                    lepiej powoli, a wciąż...wink
                                                    włączył mi się 'pouczacz' wink)))
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:48
                                                    Wiem wink
                                                    Niedzielno-świąteczni kierowcy szaleją !
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:55
                                                    Jeju..sa jeszcze tacy kierowcy, którzy tylko w dni świateczne brykę spod koców wyciagają?
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 22:58
                                                    Są......już pomykają między cmentarzami z wrzeszczącymi żonkami i zamknętymi oczami.....
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 23:07
                                                    A, to ci, którzy leżą prawie na kierownicy..trzymając ją tak, że az palce białe, bo krew odpłyneła big_grin
                                                    takich, to szczególnie unikam..ba! nawet przepuszczam, żeby sie tak nie stresował wink)
                                                  • zegor Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 23:11
                                                    Dzisiaj zatrzymałem się przed przejściem a taki debil próbował zajrzeć mi do bagażnika......po ostrym hamowaniu ominął mnie po drodze dla rowerów pogroził i pomknął w pizdu..........
                                                  • rudka-a Re: Dzisiaj pomyślałam ,że 17.10.16, 23:20
                                                    W ten sposób w ubiegłym tygodniu koleżanka zaliczyła dzwona....za blisko, mokro..depneła w ostatniej chwili i ją pociągneło na bagażnik.....jakoś sie doagadała z facetem, bo ubezp na ojca i na nią...tatuśkowi by pojechali po zniżkach wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka