tropem_misia1 31.01.17, 12:56 III stopnień zagrożenia smogowego, tzw. "kod czerwony" a szpitale pękają w szwach Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudka-a Re: Trochę wiedzy 01.02.17, 22:45 Podziwiam tych, którzy palą byle czym... bo mnie zależy na moim piecu, kominie i..srodowisku dlatego stare trampki wyrzucam do kosza, a nie jaram w piecu... a do kominka kupuję podsuszone drewno i 'dochodzi' u mnie za chałupą, bo mokrym też nie palę... no, ale jesli ktoś stare, politurowane graty jara w piecu, popycha butelkami i sklejką z blatu ze stołu, to mamy efekty.... wdychamy to, co władujemy... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Trochę wiedzy 02.02.17, 09:29 ano stare mam , żeliwne - to mają żeberka) Odpowiedz Link
leziox Re: Trochę wiedzy 02.02.17, 12:02 U mnie nie ma kaloryferków ani zieberków, chociaż też mam centralne. A ciepełkodawca dba o środowisko bo ma filtry i trochę inne normy niż tam tam... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Trochę wiedzy 02.02.17, 12:34 aaa znaczy niż tu,tu,tu bo tego ,że "tam" to dlatego ,że Ty tam,tam Odpowiedz Link
leziox Re: Trochę wiedzy 02.02.17, 12:38 No właśnie, taki krąg dziwny traktujący o kierunkach świata mi się zapętlił trochę, ale wszak odbiorcy myśli mych nie gęsi i poza tym że język swój mają to i głowy tęgie do myślenia, że hej! Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Trochę wiedzy 02.02.17, 13:17 a i owszem nadążam ))) jeszcze się tli we mnie drobinka pomyślunku) Odpowiedz Link
zegor Re: Trochę wiedzy 02.02.17, 12:47 Mieszkam w lecie wśród zieleni i oddycham na zapas Bo zimą "siwy dym" Okazało się że na mojej ulicy tylko ja mam kocioł ekologiczny, z mojego komina unosi się prawie niewidoczna mgiełka A nad całą kotlinką dym jak cholera Za to od sąsiadów odbierają mało odpadów..... Wszystkie domy duźe, takie jak mój a odpadów mieszanych jeden pojemniczek.... woreczek butelek..... U mnie śmiecierze napracują się. Dwa pojemniki i dwa czarne worki śmieci mieszanych (po 120l) Dwa worki plastików, dwa worki butelek i worek papierów..... Wychodzi,że bałaganiarz jestem.... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Trochę wiedzy 02.02.17, 13:19 wychodzi na to ,że nienormalny w opinii sąsiadów) zaś w opinii świata najnormalniejszy z normalnych tak trzymać Odpowiedz Link
leziox Re: Trochę wiedzy 02.02.17, 13:21 No Ty masz inny problem. Uśmiałbyś się może Zegor, ale ja chcę tu, gdzie mieszkam, odmeldować pojemnik na śmieci. Albowiem ze względu na sortowanie czyli:butelki,makulatura,kompost, plastyki- osobno, nie produkuję już wcale innych śmieci. Miasto robi mi problemy przy wyjściu z umowy, bo nie wierzą że można nie mieć żadnych resztek. Stąd na razie wolno mi płacić co 3 m-ce 35 euroszmat za obowiązkowe opróżnianie pojemnika przynajmniej 12 razy w roku, opróżnianie którego nie ma. Dodatkowych opróżnień już dawno nie wykonuję. Zaś chip zamontowany na pojemniku prawdę Ci powie. Ot takie małe śmieszne sprawy trochę innego kalibru. Odpowiedz Link
zegor Re: Trochę wiedzy 02.02.17, 14:18 Szczęśliwie u nas nie ma ograniczeń w ilości przyjmowanych odpadów, czy segreowanych, czy mieszanych. Płacę 5,50 w złotówkach miesięcznie od ilości mieszkających osób i mogę wystawić 20 worów i nikt mi złego słowa nie powie a nawet podobno im więcej przywiązywał,tym są lepiej płaceni. No i technika jeszcze w powijakach, nie są w stanie sprawdzić co kto załadował. Niestety ludzie jeszcze nie nauczyli się porządku..... Odpowiedz Link