letizia2 02.10.09, 09:01 Jesteśmy w trakcie leczenia lamblii. Czuję sie fatalnie. Wczoraj miałam dreszcze, bolała mnie głowa i muliło w brzuchu. Moje dziecko obudziło się dzis z mega katarem i wyglada jakoś podejrzanie Czy to możliwe, ze to od lamblii czy coś innego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Leczenie lamblii objawy 02.10.09, 10:22 oczywiście, to po lekach, lamblie zdychają... Odpowiedz Link
antyka Re: Leczenie lamblii objawy 02.10.09, 10:57 Ja do tego strasznie kaszlalam... Pasozyty zdychaja, dobrze jest! Odpowiedz Link
rich69 Re: Leczenie lamblii objawy 03.10.09, 17:29 Watroba rowniez,robcie chociaz lewatywy aby usunac toksyny z organizmu. Odpowiedz Link
letizia2 Re: Leczenie lamblii objawy 03.10.09, 17:42 Nie robimy. Ja już czuje się lepiej, ale moje dziecko ma okropny katar, jakieś czerwone plamy na policzkach. Drugie dziecko robi jakieś dziwne kupy, a mąż zero skutków ubocznych. Kiedy widać jakąś poprawę? Kiedy znikają cienie pod oczami? Leczyłam juz w ciemno robaki obłe i zero poprawy, braliśmy proszki i wszyscy dobrze się czuli. Teraz lamblie i zastanawiam się kiedy będzie jakaś poprawa? Lamblie wyszły u młodszego dziecka w badaniach w felixie. Odpowiedz Link
budzik11 Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 10:55 A jak nie ma żadnych objawów ubocznych, to znaczy, że lek nie działa, lamblie nie giną? Bo były, wyszły w badaniach. Odrobacza się cała rodzina, a tylko ja miałam metaliczny posmak w ustach przez dwa dni, córka na drugi dzień po wzięciu leku narzekała na ból brzucha. Mąż nic nie czuł, młodszy syn chyba też, chociaż nie wiem, bo ma 2 lata i trudno powiedzieć, ale nic nie było widać po nim. I jeszcze - jak długo może trwać ew. pogorszenie samopoczucia, jak długo robale zdychają? To kwestia dnia, kilku dni? Odpowiedz Link
budzik11 Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 10:56 aha - w ulotce Tinidazolu jest napisane, że jeśli pojawią się objawy niepożądane, należy... przerwać leczenie, a nie cieszyć się, że skutkuje. Odpowiedz Link
antyka Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 11:02 A ja bralam Macmiror i tez mialam objawty zdychajacych pasozytow. Kuracji nei przerywalismy - caly czas z reszta konsultowalam sie z lekarzem. Odpowiedz Link
slonko1335 Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 17:30 Córka ani my nie mieliśmy żadnych niepożądanych objawów w czasie kuracji. Za to po kilku dniach leczenia minęły objawy lambliozy męczące ją od dawna. Ja i mąż różnicy po nie zauważyliśmy, objawów lamblii też nie mieliśmy. Odpowiedz Link
mami7 Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 21:15 dr M mówiła, ze jak ciągle sa sensacje przy leczeniu z lambli tzn. że są dalej pasozyty obłe. jest tez o tym w słynnym artykule na temat pasożytów. wszystko zalezy od tego jakie objawy i jak długo wystepują. inna sprawa, ze tak tez mozna reagować na leki, a metronidazol i tynidazol chyba moga dawać rózne jazdy, to cieżkie leki. skonsultowałabym sie z lekarzem jesli objawy nie ustąpią. Odpowiedz Link
letizia2 Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 21:53 Obłe były leczone i po nich zero poprawy. W badaniach w Felixie sprawdzane parę razy.Starszej córce robiłam kurację koniakiem i też nic nie wyszło. Ja mam cały czas katar. Ciekawe jest to, ze parę miesięcy temu piłam balsam kapucyński i miałam takie same objawy tzn. mega katar i czułam się tak jakbym była przeziębiona. Wtedy kuaracje przerwałam, bo się wystraszyłam objawów. Odpowiedz Link
budzik11 Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 22:40 mami7 napisała: > dr M mówiła, ze jak ciągle sa sensacje przy leczeniu z lambli tzn. że są dalej > pasozyty obłe. Ale jeśli to leczenie było jednorazowe, tzn, jedna dawka, a po niej, u mnie, 2 dni tego metalicznego smaku a potem przeszło - to nie wiem, czy to ok, znaczy, że zdechły, czy to nie ok, czy że mam robale obłe (nie powinnam, bo się wcześniej odrobaczaliśmy, ale badań nie robiliśmy sobie, tylko dzieciom). I jak długo trwa wybijanie robali - czy to kwestia godzin od podania leku, czy dni? Odpowiedz Link
letizia2 Re: Leczenie lamblii objawy 08.10.09, 08:28 Ja mam metaliczny posmak, rano się ślinię Moje starsze dziecko teraz ma kaszel Na razie nic jej nie daję na ten kaszel, ale się zaczynam martwić. Co robić podać jakiś syrop????? Odpowiedz Link
rich69 Re: Leczenie lamblii objawy 08.10.09, 12:05 Robic leawatywy i wszystko przejdzie! Odpowiedz Link
letizia2 Re: Leczenie lamblii objawy 08.10.09, 12:28 Nie wiem ile tego się wlewa, trochę się boje. Kupiłam colon c i mam nadzieje, ze trochę pomoże. Oby to były objawy tępienia lamblii, a nie jakaś inna cholera. Odpowiedz Link
antyka Re: Antyka!! 09.10.09, 11:24 Kilka tygodni z tego co pamietam w czasie brania lekow, po skonczeniu kuracji minal A i z domownikow tylko ja mialam - konsultowalam sie z lekarzem, mowil, ze to normalny objaw. Odpowiedz Link
rich69 Re: Antyka!! 09.10.09, 12:01 Colon C nie ma nic wspolnego z lewatywami,lewatywy to natychmiastowe usuniecie toksynow z organizmu,Colon C to preparat ktory moze pomoc w odbudowie flory bakteryjnej w grubym jelicie,skald tego preparatu jest ubogi,jakosc nie najlepsza,cena wygorowana.Lewatywy robimy z wody bez chloru ale nie mineralizowanej (nie opowiednie ph) o temperaturze ciala.Dodajemy 1/2 lyzeczki soli na 1l wody oraz kilka lyzek octu jablkowggo lub soku z cytryny.Lewatywy zaczynamy od 1 litra wody zwiekszajac ilosc za kazdym nastepnym razem dochodzac do 5 litrow.Wygodnie jest zaczac robic leatywe na lewym boku,nastepnie przejsc do pozy jogi "brzozki",nie wiem jak to wytlumaczyc,lezac na plecach zginamy kolana stawiamy stopy na scianie nastepnie podnosimy "tyl" w ten sposob lewatywa dochodzi do najglebszych zakamarkow,uff... mam nadzieje ze mi sie udalo. Odpowiedz Link
light111 Re: Leczenie lamblii objawy 19.02.20, 21:37 Odstąpię oryginalną Iwermektynę w tabletkach przywiezioną z USA lub tabletki Alinia Nizonide 500 mg (Nitazoxanide). Ww. szybko i skutecznie wyleczą z pasożytów np. świerzb, nużeniec, demodex, trądzik różowaty, lamblie, toxocaroza, borelioza, glista, owsiki, węgorek i inne. Mogę się spotkać na odbiór osobisty w Warszawie lub wysyłka. Basia tel. 785 597 308 Odpowiedz Link