Dodaj do ulubionych

Leczenie lamblii objawy

02.10.09, 09:01
Jesteśmy w trakcie leczenia lamblii. Czuję sie fatalnie. Wczoraj miałam
dreszcze, bolała mnie głowa i muliło w brzuchu. Moje dziecko obudziło się dzis
z mega katarem i wyglada jakoś podejrzaniesmile

Czy to możliwe, ze to od lamblii czy coś innego?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Leczenie lamblii objawy 02.10.09, 10:22
      oczywiście, to po lekach, lamblie zdychają...
      • antyka Re: Leczenie lamblii objawy 02.10.09, 10:57
        Ja do tego strasznie kaszlalam...
        Pasozyty zdychaja, dobrze jest!
        • rich69 Re: Leczenie lamblii objawy 03.10.09, 17:29
          Watroba rowniez,robcie chociaz lewatywy aby usunac toksyny z
          organizmu.
          • letizia2 Re: Leczenie lamblii objawy 03.10.09, 17:42
            Nie robimy. Ja już czuje się lepiej, ale moje dziecko ma okropny katar, jakieś
            czerwone plamy na policzkach. Drugie dziecko robi jakieś dziwne kupy, a mąż zero
            skutków ubocznych.

Kiedy widać jakąś poprawę?
            Kiedy znikają cienie pod oczami?

Leczyłam juz w ciemno robaki obłe i zero poprawy, braliśmy proszki i wszyscy
            dobrze się czuli.

Teraz lamblie i zastanawiam się kiedy będzie jakaś poprawa?
            Lamblie wyszły u młodszego dziecka w badaniach w felixie.
    • budzik11 Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 10:55
      A jak nie ma żadnych objawów ubocznych, to znaczy, że lek nie działa, lamblie
      nie giną? Bo były, wyszły w badaniach. Odrobacza się cała rodzina, a tylko ja
      miałam metaliczny posmak w ustach przez dwa dni, córka na drugi dzień po wzięciu
      leku narzekała na ból brzucha. Mąż nic nie czuł, młodszy syn chyba też, chociaż
      nie wiem, bo ma 2 lata i trudno powiedzieć, ale nic nie było widać po nim. I
      jeszcze - jak długo może trwać ew. pogorszenie samopoczucia, jak długo robale
      zdychają? To kwestia dnia, kilku dni?
      • budzik11 Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 10:56
        aha - w ulotce Tinidazolu jest napisane, że jeśli pojawią się objawy
        niepożądane, należy... przerwać leczenie, a nie cieszyć się, że skutkuje.
        • antyka Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 11:02
          A ja bralam Macmiror i tez mialam objawty zdychajacych pasozytow.
          Kuracji nei przerywalismy - caly czas z reszta konsultowalam sie z lekarzem.
          • slonko1335 Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 17:30
            Córka ani my nie mieliśmy żadnych niepożądanych objawów w czasie kuracji. Za to
            po kilku dniach leczenia minęły objawy lambliozy męczące ją od dawna. Ja i mąż
            różnicy po nie zauważyliśmy, objawów lamblii też nie mieliśmy.
            • mami7 Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 21:15
              dr M mówiła, ze jak ciągle sa sensacje przy leczeniu z lambli tzn. że są dalej
              pasozyty obłe. jest tez o tym w słynnym artykule na temat pasożytów. wszystko
              zalezy od tego jakie objawy i jak długo wystepują.
              inna sprawa, ze tak tez mozna reagować na leki, a metronidazol i tynidazol chyba
              moga dawać rózne jazdy, to cieżkie leki. skonsultowałabym sie z lekarzem jesli
              objawy nie ustąpią.
              • letizia2 Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 21:53
                Obłe były leczone i po nich zero poprawy. W badaniach w Felixie sprawdzane parę
                razy.Starszej córce robiłam kurację koniakiem i też nic nie wyszło.

Ja mam cały czas katar.
                Ciekawe jest to, ze parę miesięcy temu piłam balsam kapucyński i miałam takie
                same objawy tzn. mega katar i czułam się tak jakbym była przeziębiona. Wtedy
                kuaracje przerwałam, bo się wystraszyłam objawów.

• budzik11 Re: Leczenie lamblii objawy 06.10.09, 22:40
                mami7 napisała:

> dr M mówiła, ze jak ciągle sa sensacje przy leczeniu z lambli tzn. że są dalej
                > pasozyty obłe.

Ale jeśli to leczenie było jednorazowe, tzn, jedna dawka, a po niej, u mnie, 2
                dni tego metalicznego smaku a potem przeszło - to nie wiem, czy to ok, znaczy,
                że zdechły, czy to nie ok, czy że mam robale obłe (nie powinnam, bo się
                wcześniej odrobaczaliśmy, ale badań nie robiliśmy sobie, tylko dzieciom). I jak
                długo trwa wybijanie robali - czy to kwestia godzin od podania leku, czy dni?
                • letizia2 Re: Leczenie lamblii objawy 08.10.09, 08:28
                  Ja mam metaliczny posmak, rano się ślinięsmile
                  Moje starsze dziecko teraz ma kaszelsad
                  Na razie nic jej nie daję na ten kaszel, ale się zaczynam martwić.

Co robić podać jakiś syrop?????
                  • rich69 Re: Leczenie lamblii objawy 08.10.09, 12:05
                    Robic leawatywy i wszystko przejdzie!
                    • letizia2 Re: Leczenie lamblii objawy 08.10.09, 12:28
                      Nie wiem ile tego się wlewa, trochę się boje. Kupiłam colon c i mam nadzieje, ze
                      trochę pomoże.
                      Oby to były objawy tępienia lamblii, a nie jakaś inna cholera.
                      • letizia2 Antyka!! 09.10.09, 10:50
                        Długo miałaś ten kaszel?
                        • antyka Re: Antyka!! 09.10.09, 11:24
                          Kilka tygodni z tego co pamietam
                          w czasie brania lekow,
                          po skonczeniu kuracji minal

A i z domownikow tylko ja mialam - konsultowalam sie z lekarzem, mowil, ze to
                          normalny objaw.
                        • rich69 Re: Antyka!! 09.10.09, 12:01
                          Colon C nie ma nic wspolnego z lewatywami,lewatywy to natychmiastowe
                          usuniecie toksynow z organizmu,Colon C to preparat ktory moze pomoc
                          w odbudowie flory bakteryjnej w grubym jelicie,skald tego preparatu
                          jest ubogi,jakosc nie najlepsza,cena wygorowana.Lewatywy robimy z
                          wody bez chloru ale nie mineralizowanej (nie opowiednie ph) o
                          temperaturze ciala.Dodajemy 1/2 lyzeczki soli na 1l wody oraz kilka
                          lyzek octu jablkowggo lub soku z cytryny.Lewatywy zaczynamy od 1
                          litra wody zwiekszajac ilosc za kazdym nastepnym razem dochodzac do
                          5 litrow.Wygodnie jest zaczac robic leatywe na lewym boku,nastepnie
                          przejsc do pozy jogi "brzozki",nie wiem jak to wytlumaczyc,lezac na
                          plecach zginamy kolana stawiamy stopy na scianie nastepnie
                          podnosimy "tyl" w ten sposob lewatywa dochodzi do najglebszych
                          zakamarkow,uff... mam nadzieje ze mi sie udalo.
    • light111 Re: Leczenie lamblii objawy 19.02.20, 21:37
      Odstąpię oryginalną Iwermektynę w tabletkach przywiezioną z USA lub tabletki Alinia Nizonide 500 mg (Nitazoxanide). Ww. szybko i skutecznie wyleczą z pasożytów np. świerzb, nużeniec, demodex, trądzik różowaty, lamblie, toxocaroza, borelioza, glista, owsiki, węgorek i inne.
      Mogę się spotkać na odbiór osobisty w Warszawie lub wysyłka.
      Basia tel. 785 597 308

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka