Dodaj do ulubionych

Laboratorium FRYDY a testy na pasożyty

17.12.10, 09:45
Witam,
chciałabym zapytać czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Najlepiej jeśli mógłby się wypowiedzieć ktoś z okolic katowic. Podejrzewam u dziecka jakieś paskudztwo. Pije sporo mleka, ostatnio zaczął jeść więcej słodyczy niż dotychczas, pogorszył mu się apetyt, kilka dni temu miał 37,4stC i od tego czasu mówi że boli brzuszek, zrobił się blady (do tej pory miał cerę jakby zjadał kilogramy marchewki) i ma podkrążone oczy, do tego dochodzą bóle głowy. Fakt ,że wychodzą mu "5" ale coś mi mówi, że to z ząbkowaniem nie ma nic wspólnego.

Chcę zrobić badania ale nie wiem jak z wiarygodnością badań na robaki obłe, lamblie, candida itp u frydy. Ktoś ma jakieś doświadczenia? A może polecicie jakieś laboratorium okolice Mysłowic, Katowic.
Z góry dzięki, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mizia30 Re: Laboratorium FRYDY a testy na pasożyty 18.12.10, 11:47
      U Frydy robiła moja teściowa i ja i nie wyszły uncertain Objawy były, tu na forum znalazłam namiary na lab z Zabrza przy szpzitalu klinicznym.Badają mokroskopowo , koszt badania jednej próbki 5 zeta.
      tu masz link
      forum.gazeta.pl/forum/w,86962,94372410,94372410,sposob_na_lamblie_i_namiar_na_dobre_laboratorium.html--
      Oliwia Emma 29.09.2005
      Pola Katarzyna 21.06.2010
      • agnieszka82-1 Re: Laboratorium FRYDY a testy na pasożyty 18.12.10, 23:08
        ja robilam we Frydzie i nigdy mi nic nie wyszlo, w laboratorium w siewierzu przy szpitalu chorob pluc wyszla glista
        • gostki2ija Re: Laboratorium FRYDY a testy na pasożyty 19.12.10, 14:24
          ja robiłam badania całej rodzince w polecanym na forum właśnie Zabrzu, sama go też polecałam, a teraz spotkałam się z opinią lekarza, że w Zabrzu jest " nadwykrywalność" zwłaszcza lamblii...mylą cysty z czymś innym...,myślę, że olałabym całą tę opinie gdyby nie to, że w każdej próbce kału mnie i synkowi wychodziły lamblie, z tym że syn miał do tego cały pakiet objawów wskazujących na robale, natomiast ja nie miałam absolutnie żadnych objawów a lamblie wychodziły w badaniach ( przed jak i po leczeniu), i teraz sama nie wiem co myśleć...
          • mizia30 Re: Laboratorium FRYDY a testy na pasożyty 19.12.10, 23:34
            U nas było tak : na moje 3 próbki w jednej były , mąż 2 próbki - obie czyste, córka 3 próbki wszystkie z cystami , teściowie po 2 próbki obie z cystami, brat i jego córka po jednej próbce obie z cystami.Objawy były u teściów, u mojej córy oraz u brata i jego córki.
            jeśli masz silny organizm to możesz koegzystowac z lambliami , wikszej szkody Ci nie robią no i wówczas nie ma objawów....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka