Dodaj do ulubionych

Nadal są....lamblie cholerne

16.01.11, 14:12
Leczenie Tynidazolem dało efekty u mnie i teściówki, natomiast teść i córa nadal mają ... mała pije non stop zioła babsee i chyba one trzymają jej lamblie w ryzach.
Pytanie co dalej ...
Aha , no i mamy kolejne zapalenie oskrzeli , miesiąc po poprzednim...jakoś to łaczę z jej lokatorami...
badałyśmy też candidę ale ... kał do badania oddany 31 grudnia a 2 stycznia wynik ....że nie wyhodowano albicansów ni innych.Nie wiem czy się cieszyć bo co to za 2 czy 3 dniowa hodowla?
No to tyle w temacie uncertain
Oliwia Emma 29.09.2005
Pola Katarzyna 21.06.2010
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Nadal są....lamblie cholerne 16.01.11, 17:08
      odrobaczałaś z obłych?
      sprzątałaś dom po kuracji?
      • mizia30 Re: Nadal są....lamblie cholerne 16.01.11, 21:53
        Trzykrotnie odrobaczałam córę pyrantelum i zentelem, dorosli vermoxem.Dom sprzatany, pościel zmieniana x -razy,bielizna prana w wys.temp i suszona w suszarce, w przedszkolu stosuje nakładki na sedes.Nie wiem czy niewybite czy zarażenie wtórne :]
        Oliwia Emma 29.09.2005
        • babsee Re: Nadal są....lamblie cholerne 17.01.11, 13:09
          Przepraszam ze się wtrącasmile ale co to sa zioła babsee?
          doczekalam sie wlasnej mieszanki ? smile
          pytam, bo ziola tez mozna podawac okreslony czas.
          malo kto wie,ze zwykly skrzyp, pity lub brany w formie tabletek na wzmocnienie wlosow, wyplukuje np. wit b12,nie wolno dluzej niz 3 mies
          smile
          dlatego pytam,co to za ziola?
          • mizia30 Re: Nadal są....lamblie cholerne 17.01.11, 18:19
            No cóż ...funkcjonują pod taką nazwą winkpoprawię się i nie będę pisać "zioła babsee"
            swoją drogą super jest ta mieszanka smile Miałyśmy krótką przerwę w braniu.... i lokatorzy zaczęli się panoszyć.
            Co by wziąść w przerwie ? Bo się boję co będzie sad Mała się budziła w nocy , płakała, kopała ...a za dnia ...było duuużo gorzej.Miałyśmy takie akcje jakie były u Sigvaris ( Pani w przedszkolu powiedział że to już jest duży problem bo nie chce przestać w momencie zwrócenia jej uwagi sad Byłam umówiona do psychologa ale problem zniknął z dnia na dzień po odrobaczeniu i zaczęciu picia ziółek.
            Byłam dziś u pediatry i się pytam co dalej....zaproponował vermox :]
            No to tyle ....
            Oliwia Emma 29.09.2005
            • mizia30 Re: Nadal są....lamblie cholerne 17.01.11, 18:20
              A zioła to te : forum.gazeta.pl/forum/w,578,52070933,71209612,Re_ciekawe_info_Babsee_o_ziolach_i_balsamie_.html--
              Oliwia Emma 29.09.2005
              • babsee Re: Nadal są....lamblie cholerne 18.01.11, 08:36
                A nie..nie przeszkadza mi to smile
                nawet dumna jestem smile
                mozesz zalinkowac raz jeszcze?bo sie nie otwiera strona?wie,,ze podawalam dwa sklady ziół i jestem ciekawa, ktore wam pomogly?
                • antyka Re: Nadal są....lamblie cholerne 18.01.11, 10:30
                  Pewnie te lzejsze, z szalwia i kocanka i innymi ziolami, z tego, co pamietam jeszcze + 3 zielska smile
                • mammajowa Re: Nadal są....lamblie cholerne 18.01.11, 12:03
                  link poprawniesmile
                  • anireg Re: Nadal są....lamblie cholerne 18.01.11, 12:25
                    Babsee-wyczytałam w tym poście że Twoja lekarka wyleczyła siostrzenicę z chronicznego wysiękowego zapalenia ucha. Było to już chwilę temu... ale bardzo Cię proszę czy jesteś w stanie odkopać informację w jaki sposób przebiegało leczenie? Męczymy się od dwóch lat z tym samym problemem u syna, migdała już nie ma a wysięk nadal powracasad Równolegle oczywiście ciągniemy temat pasożytów i pewnie jedno ma wpływ na drugie...
                    • oasis331 Re: do babsee 18.01.11, 13:37
                      Babsee, od jakiego wieku można podawać te zioła?
                      • babsee Re: do babsee 18.01.11, 14:28
                        Odpowiadam:
                        1.ziola ja podawalam jak corcia miala 3 lata.
                        2. Wysiekowe zapalenie ucha leczyla siostra u swojej corki, i to tez bylo ponad 3 lata temu wiec nie pamietam ani ja ani ona jak przebiegalo leczenie.
                        • mizia30 Re: do babsee 19.01.11, 08:50
                          Ciekawe czy znajdę te drugie ....
                          A mogłabyś podać skład ....plizzzzzzzzzz.
                          A te zioła pije tez mój teść.Może mu stonizują upierdliwość lamblii :]
                          • antyka Re: do babsee 23.01.11, 12:01
                            Sklad drugich ziol Babsee miala od dziadka zielarza,
                            pamietam, ze w skladzie byl piołun, pogooglaj na forum (chyba na forum elergie).
                            One sa tylko dla doroslych!!! Pamietajcie, ze piolun to bardzo silne ziolo!
                            • anet01 Re: do babsee 23.01.11, 15:55
                              Antyko tak to jest ze alergia i pasozyty dają podobne objawy.Dlatego lekarze najczęściej diagnozuja alergie a o pasozytacz zapominaja bądź jest odwrotnie.A pasozyty bardzo pogłębiają objawy alergii.
    • izawik23 Re: Nadal są....lamblie cholerne 25.01.11, 15:14
      Słyszałam, że dobre rezultaty przy lambliach i innych pasożytach dają ziołowe suplementy z CaliVity. Wiem że pomogły mojej szefowej i u niej problem zniknął, ale sama ich nie stosowałam. Z tego co wiem to można je podawać i dzieciom i dorosłym. Te suplementy też są na bazie ziół, bo ja stosowałam z nich witaminy. Dodaje linki ze stronami na których znajdziesz więcej na ten temat
      www.twojesuplementy.pl/?
      www.pasozyty.eu/choroby-pasozytnicze/lamblioza-lamblie/
    • light111 Re: Nadal są....lamblie cholerne 19.02.20, 22:52
      Odstąpię oryginalną Iwermektynę w tabletkach przywiezioną z USA lub tabletki Alinia Nizonide 500 mg (Nitazoxanide). Ww. szybko i skutecznie wyleczą z pasożytów np. świerzb, nużeniec, demodex, trądzik różowaty, lamblie, toxocaroza, borelioza, glista, owsiki, węgorek i inne.
      Mogę się spotkać na odbiór osobisty w Warszawie lub wysyłka.
      Basia tel. 785 597 308

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka