Dodaj do ulubionych

Dieta działa?

25.08.11, 21:41
Witam.Od 3 dni jestem na diecie restrykcyjnej i czuje sie zupelnie inaczej. Dodam ze zrobilam test ''ślinowy'' i w szklance było bardzo duzo nitek, odnogów. Planuje badanie kału ale niestety dopiero za jakies 3 tygodnie z racji ze tu gdzie przebywam poza polska wykonuje sie tylko badanie na obecnosc pasozytow a nie grzybów a to chyba nie jest jednoznaczne. W tej chwili jem wszystko to co ma niski indeks glikemiczny i mala zawartosc weglowodanow. Wyrzucilam make, wszystko co ja zawiera, owoce, nabiał-nietolerancja laktozy itd. Jem:

-warzywa-za wyjatkiem kukurydzy, gotowanej marchewki, ziemniakow
-soczewica, fasola, brokuly, kalafior, pietruszka, cebula, czosnek, fasolka, ciecierzyca
-jajka
-orzechy i pestki

Planuje tez wprowadzic odrobine masla. Nie jadam miesa i ryb-wegetarianka. Jajka tylko z racji bialek. Czuje sie lepiej, nie ma typowego przelewania i wzdęc ktore potrafilam miec po wafelku ryzowym z dżemem czy jogurcie naturalnym. Czuje sie jednak oslabiona, swedzi mnie cale cialo, mniejsze wzdecia, swędzenie całego ciała, pochwy, ból głowy i ogromna!! ochota na slodycze!! marzy mi sie cos bardzo slodkiego... Nigdy az tak nie mialam. Moze to z racji malej ilosci kalorii? Zlego zywienia??Co jesscze wprowadzic do diety? Moje priobiotyki maja w skladzie rowniez oligosacharydy, czy to nie dokarmi ewentualnych pasozytów? Czy czekanie na badania w Polsce nie spowoduje niedozywienia u mnie? dodam ze waze 55 kg przy 171 cm.Czy trzymac sie tej diety jesli czuje sie zdrowuej-mniejsze objawy i wzdecia ktore nastepowalu po wszystkich cukrach. Co dolaczyc do diety? jakie badania wykonac dokladnie?posiew kalu czy moze badania krwi? Pozdrawiam serdecznie i przepraszam ze zanudzam innych ale wime ze zrozumienie moge odnalezc tylko u ludzi ktorzy to przechodzili badz przechodza.
Poleć znajomemu
Obserwuj wątek
    • kaamea Re: Dieta działa? 26.08.11, 21:26
      Dziewczyno, nie wiesz co Ci dolega, zrobilas jakis niewiarygodny test ślinowy - stwierdzilaś że masz candide i przeszlas na bardzo restrykcynją dietę, będąc już i tak wycieńczoną. Z wymiarow jakie opisalas jestes osobą chudą, nie możesz stosować aż takiej diety bo wykonczysz sie juz calkiem. Musisz mieć sily, musisz jesc bardziej kaloryczne potrawy, tym bardziej ze jeszcze nie wiesz co Ci dolega. Moim zdaniem nie powinnas rezygnować z węglowodanow, nie mowie prostych, ale kasze czy produkty z pelnoziarnistych mąk : orkiszowych, żytnich, gryczanych, ryżowych - jak najbardziej. Tymbardziej ze jak piszesz i tak nie jesz mięsa, ryb, nabiału. Na samych warzywach osoba szczupła i słaba tylko się wykonczy - takie moje zdanie.
      Przede wszystkim idz do dobrego gastrologa, zrob komplet badan, nawet z gastroskopią, badanie kalu i dopiero wtedy przechodz na dietę - ale mądrze!!!
    • zulkab Re: Dieta działa? 02.09.11, 11:58
      Odradzam dietę. Kuracje ziołowe i wzmacniające dają lepszy efekt. W innym wątku napisałam, że lepsze efekty niż dieta daje sposób jedzenia:
      - bez pośpiechu, dobre przeżuwanie
      - zróżnicowanie posiłków by dostarczyć jak największą różnorodność minerałów i witamin
      - probiotyki + kefir i kapusta kiszona ( może nie naraz smile )
      - NIE POPIJAĆ W TRAKCIE POSIŁKU !!!
      - zero Coli, FastFood, batowników, cukierków
      A tak to prawie wszystko wolno. Po piwie było gorzej, ale już po czerwonym winie nie.

Oczywiście samo jedzenie dobre nic nie daje pewnie bez ziół, ale to inny temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka