Dodaj do ulubionych

toxocaroza

02.02.12, 15:55
własnie odebrałam wynik czteroletniej córki gdzie wynik na toxocarozę wyszedł pozytywny. Bardzo proszę jak ktoś mial do czynienia z tymi robakami, aby napisal jak to się leczy, czy leczenie jest skuteczne, bo wszędzie gdzie czytam to niestety jest napisane, ze bardzo trudno jest pozbyć się tych robali.
Obserwuj wątek
    • antyka Re: toxocaroza 02.02.12, 16:24
      Jesli jestes z Warszawy, idz do Ozimka. On potrafi leczyc te dziadostwo. I gratuluje pozytywnego wyniku... To sie nie zdarza czesto...
      • martasz123 Re: toxocaroza 02.02.12, 17:34
        Nie wiem czy to ma znaczenie, ale robiłam z krwi, wiec chyba albo wynik jest pozytywny albo negatywny. Wiem, ze z kału rzadko kiedy cokolwiek wychodzi i ogólnie pediatra miala moje dziecko odrobaczac w ciemno, ale kazala sprawdzic toxocaroze bo ponoc to leczy sie calkiem inaczej niz inne robale.
        • antyka Re: toxocaroza 02.02.12, 17:37
          Ja tez robilam testy z krwi i z kalu, i nic nie wyszlo. Nasz lekarz obstawial glistnica elbo toxokaroze. No i sie nei pomylil - po przeleczeniu, mega poprawa.
          • martasz123 Re: toxocaroza 02.02.12, 17:43
            Antyka a napisz prosze jak wyglądalo leczenie, jakie leki i jak dlugo. Czym wczesniej objawialy sie te pasozyty?
            • antyka Re: toxocaroza 02.02.12, 17:53
              Juz nie pamietam dokladnie, bo w trakcie je zmienialismy - corka b. dobrze reagowala na leki.
              Brala przez 5 dni, ale nie pamietam po ile ml, potem byly powtorki. Ostatnia powtorka byla chyba nawet przez 3 dni.

Objawy:
              - nie przybierala na wadze
              - bole brzucha
              - kiepska skora (nieodzywiona)
              - polamane paznokcie u nog
              - ogolna nerwowosc
              - slaby aptetyt

po przeleczeniu wszystkie objawy minely, corka natychmiast przybrala ok. 1 kg - teraz wazy 17,5 kg (wazona rano), ma 113 cm, ma 5 lat i 4 miesiace
              • antyka Re: toxocaroza 02.02.12, 17:53
                brala oczywiscie zentel
                • martasz123 Re: toxocaroza 03.02.12, 16:21
                  Dostaliśmy zentel, ale jedną buteleczkę syropu w trzech dawkach podzielonych w ciągu doby, nastepnie za 2-3 tygodnie wynik do powtorzenia, aby zobaczyć czy wynik wzrasta czy spada.
                  • antyka Re: toxocaroza 03.02.12, 17:13
                    Czyli dostala tak napraqwde jednorazowo 20 ml? Czterolatka?
                    Dawka jest zdecydowanie za slaba.
                    Na moj gust, powinna dostac 20 ml (w zaleznosci od tego, co ma, beirze sie 1-5 dni), pozniej po 10-ciu dniach powtorka, i znow po 10-ciu.
                    Dawkowanie, ktore przepisal Ci lekarz jest po prostu beznadziejne...
                    Nic tym nie wytluczesz. Nic a nic.
                    • antyka Re: toxocaroza 03.02.12, 17:14
                      Z tego, co pamietam na glieste podaje sie 3 dni po 20ml, powtorka 20 ml po 10-ciu dnaich i po koljenych 10-ciu znow 20 ml.
                      A przypadku toxokarozy pewnie podobnie - dopytaj pacjentek Ozimka z toxokaroza, jak je leczyl.
                      A najlepiej nic nie podawaj, tylko idz do Ozimka
    • light111 Re: toxocaroza 19.02.20, 21:33
      Odstąpię oryginalną Iwermektynę w tabletkach przywiezioną z USA lub tabletki Alinia Nizonide 500 mg (Nitazoxanide). Ww. szybko i skutecznie wyleczą z pasożytów np. świerzb, nużeniec, demodex, trądzik różowaty, lamblie, toxocaroza, borelioza, glista, owsiki, węgorek i inne.
      Mogę się spotkać na odbiór osobisty w Warszawie lub wysyłka.
      Basia tel. 785 597 308
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka