Dodaj do ulubionych

toxocaroza-wynik

07.03.12, 12:15
pisałam juz jakis czas temu, u mojej corki wykryto toxocaroze, norma do 1,1, a ona miała 2, robione z krwi. Została przeleczona zentelem, teraz powtorzyłam wynik i wyszedł 1,57. Co to oznacza, czy to, ze jest juz przeleczona czy lekarz bedzie musial dac jeszcze leki?
Obserwuj wątek
    • bzyk-is-me Re: toxocaroza-wynik 07.03.12, 22:28
      idz do dr.O,,,ja wiecej nie potrafie poradzic.
    • green.szate Re: toxocaroza-wynik 14.03.12, 21:12
      Lekarz pewnie zaleci powtórzenie kuracji. Te robale są wyjątkowo wstretne i w razie konieczności trzeba powtarzać kurację, oczywiście pod opieką lekarza. Też walczymy z toxo, poprawa była dopiero po czwartej kuracji wink
    • 2karolina2676 Re: toxocaroza-wynik 15.03.12, 21:14
      Mój syn ponad dwa lata walczył z ta choroba. Dopiero po trzecim przeleczeniu zentelem udało się zabić te roble. Leczenie trwa długo.
      • martasz123 Re: toxocaroza-wynik 19.03.12, 13:39
        A kiedy mozna uznać, ze są zabite? Wtedy jak wynik będzie w normie, czy jak juz zaczyna spadac, a jeszcze jest ponad normę?
        • 2karolina2676 Re: toxocaroza-wynik 20.03.12, 20:54
          U nas stwierdzono, ze synek jest wyleczony kiedy wynik był poniżej normy. U syna zaatakowało wątrobę i choć minął rok odkąd wyniki są ujemne to zostało nam przewlekłe zapalenie wątroby o nieustalonej etiologii.
          • martasz123 Re: toxocaroza-wynik 29.03.12, 10:48
            A więc narazie mamy nie powtarzać kuracji, taki wynik osiągneła moja corka po przyjęciu jednaj dawki zentelu, narazie mamy czekac ok 3 miesiecy od ostatniego badania i powtorzyc wyniki, jezeli bedzie wzrost to wtedy tydzien zentelu dwa tyg przerwy, ale mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie bo przeciez ten lek jest taki toksycznysad
            • kaamea Re: toxocaroza-wynik 29.03.12, 11:37
              dużo bardziej toksyczna dla twojego dziecka jest toxocaroza niż ten zentel...
              • martasz123 Re: toxocaroza-wynik 29.03.12, 14:14
                kaamea nie twierdzę, ze nie. Wiem, ze toxocaroza jest bardzo toksyczna i groźna, dlatego napisałam, ze cieszę się, ze po jednej dawce spadła, mam nadzieje, ze jak powtorzymy badanie to bedzie jeszcze nizej i obejdzie się bez zbędnego szpikowania dużą dawką zentelem dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka