Dodaj do ulubionych

szukam lekarza "od pasożytów" - Kraków, Śląsk

20.04.12, 13:11
Witam,
Mam córkę - alergiczkę, z AZS, przewlekłym kaszlem, bólami brzucha itp.Od kilku dni czytam o pasożytach, na tym forum i na innych forach i stronach, i coraz bardziej oczy otwierają mi się ze zdumienia - wszystkie objawy córki pasują do objawów jakie dają pasożyty - włącznie z tym, że ma czerwoną podrażniona skórę wokół odbytu. Przeszła przez kilku alergologów, większość o pasożytach nie wspomniała, jeden temat zbagatelizował. Cały czas przyjmuje leki p.alerg. i okresowo singulair. Obecnie zaczęliśmy badać kał w Sanepidzie w Krakowie, oddaliśmy 2 próbki, czekamy na wyniki.

Aktualnie poszukuję dobrego lekarza w Krakowie, Małopolsce lub na Śląsku, który specjalizuje się w zwalczaniu pasożytów u dzieci, i który poprowadzi całą kurację od poczatku do końca. Czy możecie polecić kogoś sprawdzonego? Czy znacie lekarza, który bez potwierdzenia występowania pasożytów w badaniach kału (wiadomo, mogą nie wyjść nawet po kilku próbach) na podstawie samych tylko objawów przeprowadzi odrobaczanie?
Znalazłam na tym forum, że jest przychodnia w szpitalu Jana Pawła w Krakowie, ale nic konkretnego nie znalazłam o żadnym lekarzu. A nie chcę leczyć córki "na własną rękę" - w ten sposób, że będę prosić pediatrę o konkretną receptę.

Będę bardzo wdzięczna za informacje.

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • nunik Re: szukam lekarza "od pasożytów" - Kraków, Śląsk 21.04.12, 22:09
      www.szpitaljp2.krakow.pl/WOJEWODZKA-PRZYCHODNIA-SPECJALISTYCZNA-CHOROB-INFEKCYJNYCH-DZIECI-I-HEPATOLOGII-DZIECIECEJ.128.0.html
    • filyo Re: szukam lekarza "od pasożytów" - Kraków, Śląsk 24.03.19, 09:12
      Hej Lukka
      Wiem ze Twój post jest sprzed kilku lat. Borykamy się z takimi samymi problemami, zastanawiam się czy znalazłaś odpowiedniego lekarza, którego mogłabyś polecić?
      Pozdrawiam
    • eagles11 Re: szukam lekarza "od pasożytów" - Kraków, Śląsk 14.03.20, 12:44
      Odsprzedam nadwyżkę leku na pasożyty ZENTEL 400 mg i PRAZYKWANTEL 600 mg (Distoside z USA). Kontakt - Małgorzata tel. 736 295 107

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka