lukka
20.04.12, 13:11
Witam,
Mam córkę - alergiczkę, z AZS, przewlekłym kaszlem, bólami brzucha itp.Od kilku dni czytam o pasożytach, na tym forum i na innych forach i stronach, i coraz bardziej oczy otwierają mi się ze zdumienia - wszystkie objawy córki pasują do objawów jakie dają pasożyty - włącznie z tym, że ma czerwoną podrażniona skórę wokół odbytu. Przeszła przez kilku alergologów, większość o pasożytach nie wspomniała, jeden temat zbagatelizował. Cały czas przyjmuje leki p.alerg. i okresowo singulair. Obecnie zaczęliśmy badać kał w Sanepidzie w Krakowie, oddaliśmy 2 próbki, czekamy na wyniki.
Aktualnie poszukuję dobrego lekarza w Krakowie, Małopolsce lub na Śląsku, który specjalizuje się w zwalczaniu pasożytów u dzieci, i który poprowadzi całą kurację od poczatku do końca. Czy możecie polecić kogoś sprawdzonego? Czy znacie lekarza, który bez potwierdzenia występowania pasożytów w badaniach kału (wiadomo, mogą nie wyjść nawet po kilku próbach) na podstawie samych tylko objawów przeprowadzi odrobaczanie?
Znalazłam na tym forum, że jest przychodnia w szpitalu Jana Pawła w Krakowie, ale nic konkretnego nie znalazłam o żadnym lekarzu. A nie chcę leczyć córki "na własną rękę" - w ten sposób, że będę prosić pediatrę o konkretną receptę.
Będę bardzo wdzięczna za informacje.
Pozdrawiam