Dodaj do ulubionych

Infekcja co 30 dni

13.05.12, 14:34
Proszę o radę.
Jestem mamą 5-cio latka. Syn ma stwierdzoną alergię na roztocza kurzu domowego i na brzozę. Od marca równo co 30 dni ma suchy, męczący kaszel kończący się dusznością.
Jest to dla mnie dziwne. że infekcja zaczyna się równo co 30 dni. Rozmawiając z lekarzem zasugerowałm, że to może jakieś pasożyty. Lekarz zignorował moje pytanie.
Syn wcześniej miał często zapalenia oskrzeli, duszności. Stosując leki mieliśmy dwa lata "spokoju". A teraz znów jest coraz gorzej.
Proszę o radę, co to może być?
Obserwuj wątek
    • mammajowa Re: Infekcja co 30 dni 13.05.12, 17:15
      sprawdź te pasożyty. minimum 3-krotne badanie.
      • antyka Re: Infekcja co 30 dni 14.05.12, 09:49
        A jesli jestes z wawy lub okolic, idz do dr. Ozimka.
    • lukka Re: Infekcja co 30 dni 23.05.12, 21:04
      Tez tak mielismy, tyle ze rowno co cztery tygodnie. Corka od urodzenia byla skrajnym niejadkiem. Potem zaczely sie cykliczne choroby- zapalenia pluc, krtani, nawracajace anginy alno sama goraczka bez objawow. Renomowana immunolog podejrzewala corke o tzw zespol nawracajacych goraczek, ale potem go wykluczyla. Sama odkrylam temat pasozytow, zrobilam badania kalu w felixie - i mamy winowajce - lamblie i owsiki. W zeszla sobote bylismy u Dr Ozimka, w weekend zaczynamy leczenie. Zgroza przez ilu renomowanych lekarzy przeszlismy w poszukiwaniu przyczyn problemow i zaden nawet o pasozytach nie wspomnial. Jestem maksymalnie wkurzona na wszystkich dotychczas odwidzanych lekarzy i mam wielki zal do nich. A starsza corka jest mega altoergiczka - azs, przewlekly kaszel. Tez oczywiscie nikt nie wpadl ze to moze byc od pasozytow
      • antyka Re: Infekcja co 30 dni 24.05.12, 10:39
        No bo chyba lepiej jesc ciagnac kase od pacjenta i leczyc go kilka lat. Sam biznes wink
    • magdalenka13103 Lukka 24.05.12, 19:51
      Lukka mam do Ciebie kilka pytań, to mój adres magdalenka13103@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka