Dodaj do ulubionych

ZENTEL, Paranil Junior

08.06.12, 20:45
Zastanawiam się czy ZENTEL jest bezpieczny dla czterolatki? Boję się trochę podawania tego leku.
A czy ktoś może odrobaczał dziecko Paranil-em Junior? Czy to jest tylko suplement który podaje się po odrobaczeniu?
Obserwuj wątek
    • kaamea Re: ZENTEL, Paranil Junior 08.06.12, 22:17
      4-ro latce bym się nie bała. Pasożyty wyrządzają dziecku większą szkodę niż ten lek, który przeznaczony jest powyżej 2-iego roku.
    • lukka Re: ZENTEL, Paranil Junior 10.06.12, 10:00
      Nie zastanawiaj się. Na ulotce jest napisane, że można podawać powyżej 2 lat. Ja odrobaczałam córkę 3,5 letnią sześcioma dawkami zentelu (owsiki+lamblie), a teraz jako profilaktykę bierze Paranil JR.

Na razie za krótko po kuracji żeby mówić o efektach długofalowych, ale efekt natychmiastowy jest spektakularny - córka - skrajny niejadek, 3 centyl wagi - zaczęła jeść na potęgę. je trzy razy więcej niż dawniej!!! Zaczęła się wyraźnie zaokrąglać, choć to dopiero 2 tygodnie po leczeniu.
    • kinga_owca Re: ZENTEL, Paranil Junior 16.06.12, 20:03
      Syn brał zentel mając niespełna 3 lata. Tylko zentel dawał i daje poprawę.
      Paranil natomiast nie działał, bralismy całą rodziną i nie było efektów. Na syna działa za to balsam kapucyński.
      • pamari ZENTEL, Paranil Junior 30.06.12, 20:47
        Jak długo po leczeniu Zentelem (5 dni + 1 za 14 dni) można spodziewać się poprawy w zachowaniu dziecka, zrośnięciu się paznokcia, zniknięciu spierzchniętych ust, polepszeniu mowy itp?
        • antyka Re: ZENTEL, Paranil Junior 01.07.12, 12:02
          U nas chyba byla poprawa po ok. meisiacu, poltora.
          Suplementuj krzem, bedzie szybciej.
          • pamari Re: ZENTEL, Paranil Junior 15.07.12, 10:36
            Moja 4-latka źle toleruje Paranil JR. Czym mogę zastąpić ten suplement?
    • eagles11 Re: ZENTEL, Paranil Junior 13.03.20, 13:44
      Odsprzedam nadwyżkę leku na pasożyty ZENTEL 400 mg i PRAZYKWANTEL 600 mg (Distoside z USA). Kontakt - Małgorzata tel. 736 295 107
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka