Dodaj do ulubionych

Grzybica stóp

24.01.13, 14:31
hejka. Pracuje na ochronie. To zdrowych kilka godzin an nogach w róznych warunkach. Ostatnio zauważyłem, że podczas zdejmowania butów mogę wybic cale Zycie w pomieszczeniu – a wczesniej mi tak stopy nie śmierdziały. Dodatkowo mnie często swedza- ale jakby pod spodem bardziej, tak ze zamaszystymi krokami pod dywanie mogę sobie przynieść ulgę. Czy powinienem stosowac jakis sprej do butów na grzybice czy mam isc do lekarza?
Obserwuj wątek
    • jan440 Re: Grzybica stóp 24.01.13, 21:34
      Sprejem na 100% tego nie wyleczysz.
      Jak chcesz stosować metody naturalne to wejdź sobie na stronę essentialoils.pl/
      Tam jest o grzybicy paznokci.
      • arim28 Re: Grzybica stóp 26.01.13, 21:10
        Zacznj od zakupienia bawelnianych lub welnianych skarpet. Nie uzywaj elastycznych, ze sztucznycmi dodatkami, w ktorych szybciej poca sie nogi i skora nie oddycha.
        Obuwie tez jest wazne - najlepsze byloby ze skory a latem - przewiewne.

Jakie srodki stosowac nie doradze.
    • ekspert_polpharma Re: Grzybica stóp 20.02.13, 10:13
      Witam,
      Ciężkie obuwie i charakter pracy sprzyja zwiększonej potliwości stóp, co z kolei predysponuje do rozwoju grzybicy stóp. Proponuję kąpiele stóp w nadmanganianie potasu, dobre osuszanie całej powierzchni i stosowanie leku miejscowego o działaniu przeciwgrzybiczym i przeciwbakteryjnym np. cyklopiroksolaminę w żelu, plus odkażenie obuwia (są specjalne spray’e) i codzienna zmiana skarpetek. Lek musi zaordynować lekarz.
      Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma
      --------------------
      eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady.
    • mirollo17 Re: Grzybica stóp 19.08.14, 10:12
      To wynik złego obuwia. Rozumiem, że w pracy musisz nosić specjalne... Ale poza pracą śmigaj jak najczęściej na bosaka! Albo w przewiewnym obuwiu. Twoim problemem jest nadpotliwość. Ale spokojnie, poczytaj grzybice.pl/czy-nadmierna-potliwosc-stop-wplywa-na-powstawanie-grzybicy/ z tym normalnie można funkcjonowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka