Dodaj do ulubionych

Nitazoxanide - pomocy

12.08.13, 23:38
Witam!!! Doktor O. na urlopie, a ja dzisiaj odebrałam z poczty zamówioną przesyłkę z Meksyku z lekami Nitazoxanide. Termin ważności zawiesiny dla dziecka po jej zrobieniu to 7 dni ( właśnie wyczytałam na ulotce ). Jak mam przeprowadzić zalecone przez doktora kurację 2 cykle po 3 dni przedzielone 10 dniową przerwą? Łącznie wychodzi 12 dawek zawiesiny. Generalnie cała 60 ml butelka miała starczyć na przeprowadzenie kuracji. Gdybym wiedziała, że to ma taki krótki termin przydatności do spożycia to bym zamówiła od razu 2 butelki dla dziecka. Chce się zorientować czy dawał to ktoś dziecku ciągiem przez 6 dni? Dziękuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • gercia5 Re: Nitazoxanide - pomocy 19.08.13, 23:21
      Twoja jest pewnei mlodsza, bo ja kupilam dwa opakowania dla jednego dziecka. Ciagiem przez 6 dni to raczej nei dawaj. Ja bym pewnei wstawila zawiesine do lodówki i podala po 10 dniach. Albo podziel ten proszek na 2 czesci i zrobisz zawiesine z tej drugiej czesci pozniej.
      Ja dostalam te leki juz dawno ale jakos nei moge sie zabrac za podanie bo nei wyobrazam sobie zastosowac diety bezmlecznej bez cukru i bialej maki. I chyba troche sie boje to podac dzieciom, bo nie wiadomo co to za leki. A czy dokotr zalecil wam Paraprotex i czy bedziesz dawala go dzieciom?
      • anushia Re: Nitazoxanide - pomocy 29.08.13, 22:08
        Witajcie, ja też od O. mam podać 3dni, 10 przerwy i 3 dni...ale też zwlekam...
        Na szczęście zamówiłam więcej zawiesiny więc jak nie zużyje to wyleję i za 10 dni podam z nowej butelki...
        Dajcie znać jaka reakcja na kurację i jakie miałyście objawy: moje dziecko wysypka na nóżkach, niespokojny sen, budzenie,drapanie, 1,5 roku ma.
        Pozdr
        • gercia5 Re: Nitazoxanide - pomocy 12.09.13, 22:13
          Ja w sumie u dzieci nie mam objawów, jedzą, rosną, wysypek nei mają. W badanich kału nie wychodzi lamblia. Podejrzewam ze jest ale organizm sobie radzi. Z objawów to może jedynie drażliwość i częsty płacz. I u młodszej duzy brzuszek i wory pod oczami.
          Dlatego nie chce dawac tych lekow bo na razie nie jest zle. Najgorsze objawy sa u mnie, Wzdecia, gazy przelewanie. Nocne budzenie, wory pod oczami i biegunki rano. Zastanwaiam sie czy nie leczyc tylko siebie i moze meza bo tez ma objawy. Dla Ozimka ta alinia to nowosc. Ciekwe czy sie sprawdzi u ludzi.
          • mama_diva Re: Nitazoxanide - pomocy 20.09.13, 01:18
            Ja podawałam ten lek 3-letniemu synkowi. Żadnych objawów podawania leku nie było- pił chętnie bo zawiesina jest bardzo słodka, smaczna. Poprzednio był już leczony tynidazolem (koszmarnie gorzkie tablety=wymioty) oraz nieskutecznym furazolidonem (ciężko było go wcisnąć bo niesmaczny). Obecnie kupki bardzo się poprawiły, objawów brak, apetyt świetny- mam nadzieję, że lambliowy koszmar za nami. Oczywiście dietę trzymamy cały czas, ale to już w ramach sposobu na życie wink
            • gercia5 Re: Nitazoxanide - pomocy 22.09.13, 14:43
              To jestes pierwszą osobą której ten lek pomógł. Miejmy najdzieje, że skutecznie. Ja niestey nei umiem zastosowac diety u dzieci, bo co z jedzeniem w przedszkolu. Czy w przedszkolu dają Twojemu dziecku jedzenie bez pszenicy i mleka. U nas to niemożliwe.

Lecze lamblie po raz pierwszy tylko u siebie, bo ja mam objawy a dzieci nie. I jestem po pierwszym cyklu, trzymam diete i ciagle mam bóle z prawej części brzucha. Czasami są mocne a czasami mijają. Skąd ten ból? Czy można go jakoś złagodzić. Z dietą mam oczywiście problem. SKąd czerpiecie wiedze na ten temat. Czy można używac ksylitolu zamiast cukru?
              • mama_diva Re: Nitazoxanide - pomocy 22.09.13, 15:53
                Mój 3latek nie poszedł jeszcze do przedszkola w tym roku, więc jest na domowej diecie. A jemy po prostu zwyczajnie, to co w warzywniaku plus głównie kasza gryczana, jaglana lub ryż brązowy. Nie jemy ziemniaków, produktów mlecznych, pszenicy i cukru. Owoce jedynie kwaśne i sporadycznie. Mało mięsa, trochę ryby, głównie strączki. Ot i cała filozofia.
            • iris2220 Re: Nitazoxanide - pomocy 07.10.13, 19:24
              Witam,

gdzie udało się Pani kupic Alinię w zawiesinie? Szukam namiarów na pewną aptekę i sprawdzony lek.
              • sylwinn Re: Nitazoxanide - pomocy 10.10.13, 15:18
                Witam ja bałam się zamówić ten lek przez internet.Zdobyłam go w Egipcie za małe pieniądze koszt opakowania tam to 40 zł.
              • anushia Re: Nitazoxanide - pomocy 11.10.13, 00:45
                Z Meksykańskiej apteki. Dwa razy zamawiałam. Dwa razy przyszło.
                • sylwinn Re: Nitazoxanide - pomocy 11.10.13, 14:16
                  sorry za pomyłkę koszt całej terapii kosztował nas 40 zł dzwoniłam nawet do dr.o czy to nie za tanio a on że tyle to tam kosztuje szkoda że tego nie powiedział od razu
                  • violacz Re: Nitazoxanide - pomocy 15.10.13, 09:58
                    sylwinn napisał(a):

> sorry za pomyłkę koszt całej terapii kosztował nas 40 zł dzwoniłam nawet do d
                    > r.o czy to nie za tanio a on że tyle to tam kosztuje szkoda że tego nie powiedz
                    > iał od razu

Czy możesz dać mi namiary na ten Egiipt, napisać,jak sprowadziłaśstamtąd Alinię-wiczebi@gmail.com
                • iris2220 Re: Nitazoxanide - pomocy 12.10.13, 22:29
                  Anushia, dzięki za info. Czy masz namiary na tę aptekę, możesz podać link? Na co konretnie się leczyliście? I czy są efekty leczenia u dziecka?
                  Sylwinn, ja niestety nie mam nikogo kto mógłby mi kupić to w Egipcie. Jak po leczeniu?
                  • anushia Re: Nitazoxanide - pomocy 12.10.13, 22:35
                    Nitazoxanide można nabyć za granicą lub w aptekach internetowych np.:
                    www.chinesemedicine-th.com/en/11-worms?id_category=11&n=20
                    www.mexrx.net/product_info.php/products_id/112 ( to ta apteka)

Synowi nigdy lamblie w badaniach nie wyszly, ale dwa razy tylko badałam. Poki co po przeleczeniu jakby spokojniejszy i większy apetyt ma. Alergia jak była tak jest. Będę też sprawdzać wyniki krwi czy się polepszą (żelazo itp)...

Ogólnie myślę, że kuracja nie zaszkodzi. Niektórzy mówią,żeby dwa razy w roku sobie takie odrobaczanie fundować. Czy pomoże? Pewnie jednemu tak drugiemu nie...
                    • julita77 Re: Nitazoxanide - pomocy 28.11.13, 12:47
                      I jak wyniki krwi? Jak ferrytyna po leczeniu lamblii??
                      My orzed 2 dawką jesteśmy...
    • debouis Re: Nitazoxanide - pomocy 01.03.22, 10:13
      Mam do odstąpienia oryginalną Alinię Nizonide i Iwermektynę. Basia tel. 785 597 308

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka