Dodaj do ulubionych

Co dla malucha zamiast paraprotexu?

18.09.13, 00:46
Po zakończeniu kuracji Zentelem, mamy profilaktycznie podawać coś dzieciom przez kilka miesięcy. Dla dzieci powyżej 15 kg dr poleca Paraprotex lub Vitaklenz for kidz.
Tego drugiego zamawiać nie będę, ten pierwszy chyba nie nadaje się dla malucha 2,5 roku (w sieci dość trudno znaleźć informację, od jakiego wieku się to poleca). Co innego zamiast powyższych polecacie dla najmłodszych? (najchętniej coś dobrego lub choć neutralnego w smaku).
Obserwuj wątek
    • mama_diva Re: Co dla malucha zamiast paraprotexu? 20.09.13, 17:23
      Kiedyś był Paranil Junior ale firma wycofała się z naszego rynku. Śmiało możesz podawać Paraprotex maluchowi. Mój trzylatek dostaje obecnie 0,25 tabletki 3 razy dziennie i jest ok. Rozkruszam na łyżeczce, mieszam z odrobiną wody i do dzioba, popija 0,5 szklanki wody. Smak jest znosny i ładnie pachnie goździkami.
      • dwojedzieciija Re: Co dla malucha zamiast paraprotexu? 21.09.13, 12:27
        Dzięki. Muszę dopytać o dawkowanie takie profilaktyczne, bo dr nic nie sugerował, a na ulotce z sieci nic nie znalazłam.
        Podawałaś to po jakiejś kuracji silniejszymi lekami czy jako kurację zamiast leków aptecznych na receptę?
    • dwojedzieciija dawkowanie paraprotexu dla dzieci 30.09.13, 10:28
      Proszę o pomoc w ustaleniu dawkowania Paraprotexu dla dzieci 2 lata 8 miesięcy (ok 14,5 kg wagi). Mamy podawać profilaktycznie, nie leczniczo.
      Niestety z dr. O nie mogę się w tej kwestii porozumieć - cały czas zaleca Vitaklenz, za który musiałabym zapłacić ponad 300 zł z wysyłką (kuracja 60-dniowa dla 2 dzieci).
      Interesuje mnie wobec tego albo Paraprotex albo coś innego z polskich specyfików dla dzieci w tym wieku.
      Ktoś wie jak to dawkować? I ile czasu minimalnie podawać??
      • mama_diva Re: dawkowanie paraprotexu dla dzieci 30.09.13, 11:39
        Chyba nic innego nie znajdziesz (sama jestem zainteresowana!). Myślę, że te ziółka są na tyle łagodne, że spokojnie możesz podac dawki w/g kuracji oczyszczającej.
        Podaję link, z którego sama brałam dawkowanie dla dzieci (mój młodszy ma 3,5):

www.suplementy24h.pl/kuracja-oczyszczajaca-dzieci-pm-12.html
        A skąd można kupić Vitaklenz? Możesz podpowiedziec?
        • dwojedzieciija Re: dawkowanie paraprotexu dla dzieci 01.10.13, 08:00
          Zamowilam paraprotex, bede profilaktycznie podawac 1/4 tabletki- tak wyczytalam w sieci.

Vitaklenz znalazlam w australii, kanadzie, usa i uk. Cena mniej wiecej 600 zl za kuracje dla 2 dzieci na dwa miesiace. Do tego koszty wysylki.
    • zagraniczna77 Re: Co dla malucha zamiast paraprotexu? 30.09.13, 14:46
      u nas paraprotex nie zdał egzaminu. Dopiero jak zaczęłam podawać Vermx4u.8 kropli dla 4 latka a 1 kropla dla roczniaka.Smak nie zbyt fajny ale u mnie nie ma problemu.Do tego reżim higieny i ozon.Jak pisałam na innym wątku.
      POwodzenia.
    • tobi-sz5 Re: Co dla malucha zamiast paraprotexu? 31.10.13, 14:58
      Paraprotex można stosować od 1 roku życia. Oczywiście dawki muszą być mniejsze niż dla dorosłych. Ale, aż dziwne, że lekarz zasugerował ci coś co nie jest lekiem, tylko jest całkowicie naturalne. Gdybyś jeszcze nie była pewna co do działania tego produktu to poczytaj w tym miejscu jaki ma on mocny skład, a co najważniejsze bezpieczny dla człowieka: zwalcz-pasozyty.pl/pasozyty-naturalne-leczenie/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka