mamciulka-nikulka Re: Wątki o dietach 24.01.09, 20:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=86962&w=90268163 Odpowiedz Link
mamciulka-nikulka Re: dieta w czasie antybiotyków 24.01.09, 20:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=20831230&s=0 i przepisy kulinarne: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=82273634&s=0 Odpowiedz Link
isaibelka Re: dieta w czasie antybiotyków 08.05.09, 12:19 www.logonia.org/archiwalia/passwd/I_Ching/kp4-3.htm Odpowiedz Link
isaibelka Równowaga kwasowo-zasadowa 07.06.09, 23:23 www.eioba.pl/a78074/wplyw_zakwaszania_na_stan_zdrowia_organizmu www.naszpowiat.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=541&Itemid=68 "Dla przemian zachodzących w organizmie najkorzystniejszy jest odczyn obojętny, tj. równowaga kwasowo-zasadowa" - Kuchnia Polska Odpowiedz Link
isaibelka Candida 28.08.09, 22:36 Produkty zawierające candida: Candida możemy znaleźć w większości owoców w occie, który jest zrobiony ze sfermentowanego wina. Ocet używany jest z kolei jako środek konserwujący do musztardy, majonezu, licznych sosów, pikli, sałatek. Owoce w puszkach i mrożone zawierają Candida. Podobnie grzyby i wszelkiego rodzaju sery należą do produktów zawierających candida, jak też śmietana, lody, mleko sproszkowane. Odpowiedz Link
jan440 Re: Candida 29.08.09, 20:40 Zaraz, zaraz pisząc tak zacznij od tego,że grzyby są wszędzie i u wszystkich.Zależy tylko w jakiej ilości i czy mogą zaszkodzić.Proces produkcji mleka sproszkowanego (wysoka temp.)powoduje wybicie zdecydowanej większości grzybów.Śmietana,świeża,homogenizowana (a tylko taka jest w handlu) też nie jest produktem który zawiera jakieś straszne ilości grzybów.Lody są szkodliwe przede wszystkim dlatego że zawierają cukier. Odpowiedz Link
tygrysek7511 Re: Candida-dieta 12.10.09, 11:51 Witam serdecznie wszystkich candidowców,że tak sie wyrażę. Nie znam sie na dietach,nie jestem specjalistka. Jednakże czytam wiele postów i zastanawia mnie jedno,skąd sie bierze pogląd,zę kwaszonki maja grzyby?jeśli nawet to nie candide. Drugie,często widzę w dietach jabłka...sam cukier,którym sie zywi candida.Owoce powinno się jeść jak najmniej słodkie,można znaleśc,które takie są w diecie montignaca. Kiwi ,grapefruit,gruszka są dobre. Marchew zabroniona cżęsto a ziemniaki dozwolone...mi akurat ziemniaki szkodzą ewidentnie...A co do marchwi to surowy sok z marchwi daje wspaniała pożywkę dla prawidłowej flory bakteryjnej ,wzmaga namnażanie się dobrych bakterii. Może ja się myle,jeśłi ktoś ma dane na ten temat to prosze o konstruktywną krytyke. pozdrawiam Odpowiedz Link
antyka Re: Candida-dieta 20.10.09, 10:12 jablko tak - ale szara reneta marchew gotowana nie - bo to skrobia, czyli cukier ziemniaki gotowane nie - patrz, jak wyzej ziemniaki salatkowe (taka odmiana) podawane na zimno - tak surowa marchew - jak najbardziej tak Ja sie wzoruje na diecie Montignaca - ale nie podaje na razie zoltego sera, mleka ani serkow plesniowych. Odpowiedz Link