Dodaj do ulubionych

Jordania i praca

17.05.16, 13:51
nie mam pewności czy w dobrej części forum umieszczam ten wątek.
No więc.... w połowie marca, po rozmowach i dyskusjach zostałam zaakceptowana. Przyszły pracodawca rozpoczął proces aplikacji o wizę pracowniczą. Minęły już dwa miesiące i jedyny 'update' było pytaniem o lepsze skany dokumentów/dyplomów do 'final application'. Jednak we wszystkich tych dokumentach nie były wymagane zdjęcia paszportowe. Czy ktoś się może orientuje jak długo trwa cały proces aplikacji (sam pracodawca przewidywał raczej miesiąc) oraz czy zdjęcia niekoniecznie są wymagane czy może jest to niedopatrzenie w aplikacji, do której niestety sama dostępu nie mam.
Obserwuj wątek
    • 3.ndd Re: Jordania i praca 17.05.16, 16:07
      Mieszkam w Izraelu i nie mam pojecia o procedurach w Jordani . Mnie to wudaje sie dziwne... :-(
      • 12492293a Re: Jordania i praca 18.05.16, 14:39
        dziwne, choć z drugiej strony firma istnieje, nawet number telefonu, z którego dzwonili się zgadza, kontakt z pracodawcą jest, jednak sam się dziwił czemu to tak długo trwa. Nie byłam pytana o żadne formy zapłaty przed rozpoczęciem pracy. Jedyne co mnie trapi to właśnie te nieszczęsne zdjęcia. Biorę pod uwagę, że jeszcze miesiąc został przed ostatnim terminem.
        • 3.ndd Re: Jordania i praca 18.05.16, 18:19
          Czyli jest jeszcze czas :-)
          • 12492293a Re: Jordania i praca 18.05.16, 18:49
            mam nadzieję bo dosłownie nigdzie nie mogłam znaleźć ram czasowych do wizy :P. Przyjęłam normy, które powtarzały się w większości krajów :P
            • 12492293a Re: Jordania i praca 18.05.16, 18:51
              a skoro jesteś w Izraelu to może orientujesz się jak jest z ruchem samochodowym pomiędzy Jordanią i Izraelem. Co prawda moim celem jest bardziej Palestyna, ale wszystkie informacje na temat mostów wspominają tylko przejazdy autobusami.
              • 3.ndd Re: Jordania i praca 19.05.16, 18:07
                Dojazd autobusem do przejscia na Jordanie , przeprawa na granicy , przejscie do jordanskiego autobusu . Musisz miec wize jordanska .
                • 12492293a Re: Jordania i praca 25.05.16, 17:54
                  ahh czyli nie ma nawet szansy na przejazd własnym autem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka