Dodaj do ulubionych

Na spacerze

26.02.14, 14:55
Na spacerze z Tolą spotkałyśmy ciekawego osobnika. W pierwszej chwili (bo troszku niedowidzę), myślałam, że kobieta prowadzi jamnika. Ale im ten jamnik był bliżej, tym mniej jamnika przypominał smile A już całkiem z bliska okazał się uroczą fretką:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/aa/za/gklt/CWgTbB7ecsScBzwabB.jpg
Obserwuj wątek
    • dzedlajga Re: Na spacerze 26.02.14, 17:07
      A co Tola powiedziała na takie zjawisko?
      • jottka Re: Na spacerze 26.02.14, 17:17
        bym trzymała z daleka, fretka wygląda na gatunek bojowy...
      • lisek.chytrusek Re: Na spacerze 26.02.14, 17:17
        Koniecznie się chciała przywitać i machała ogonem, ale pani od fretki ostrzegła, że toto gryzie.
        • jottka Re: Na spacerze 26.02.14, 17:24
          nie znam się na fretkowym języku ciała, ale takie machanie ogonem u kota nie oznacza przyjaźnismile może one też tak mają, krzywo coś z tego pyska patrzy...
    • olinka20 Re: Na spacerze 26.02.14, 19:18
      Ale zarabista!!
      • karple Re: Na spacerze 26.02.14, 19:47
        Słodka!!! Kiedyś bardzo chciałam mieć fretkę i dwa dni później w naszym domu pojawiła sie Niulkabig_grin w sumie Nelka to taka przerośnięta fretka big_grin
        • dorcia1234 Re: Na spacerze 26.02.14, 19:52
          fretkę to chciałam kupić chrześniakowi, gdy jeszcze byłam młoda a on smarkaty smile
          a sama chciałam mieć gekona, i właściwie to mi nie przeszło. Tylko wsparcia nie mam w chceniu sad
    • miriam_73 Re: Na spacerze 26.02.14, 20:09
      Fretki są ładne, ale potrafią nieźle capić....
    • aankaa Re: Na spacerze 26.02.14, 20:35
      tym zdjęciem przypomniałaś mi pobyt w Wiedniu w 80-81 roku (ubiegłego !! wieku). Na smyczach (zadbany park, w altance mini-orkiestra pogrywająca Straussa, panie w wieku (no, dobra, teraz moim...) zadbane, ufryzowane - takie "dostojne") widywałam jamniki szorstkowłose (wówczas rzadkość w PL) i ... króliki big_grin
      • wiesia.and.company Re: Na spacerze 27.02.14, 19:47
        No... całkiem groźna jest taka fretka dla tych, co chcą nos przybliżyć i zobaczyć co to... wink
        I rzeczywiście, niekastrowane lub niesterylizowane mają bardzo "trudny" zapach. Jedzą też kocie chrupki wink W zatłoczonej poczekalni kliniki weterynaryjnej kiedyś miała miejsce taka akcja: kociarze skupieni w kąciku kocim, ze swoimi kotami w transporterach, a na pozostałych miejscach psi pacjenci ze swoimi właścicielami. Wielu właścicieli pozwala psom na chodzenie po poczekalni na tzw. "długiej smyczy", bo skoro pies chce to niech sobie chodzi (chory, czy nie, obwąchuje zestresowane koty w transporterach, a co to... zabronione?). No i taki nonszalancki właściciel usłyszał od właścicielki transporterka: proszę zabrać swojego psa, niech on tak nie przysuwa nosa do transportera. Na to właściciel psa: eeee... on krzywdy nie zrobi. Na co kobieta: tak, ale moja fretka gryzie bardzo mocno takie wścibskie nosy.
        Trzeba było widzieć, jak szybko facet przyciągnął swojego psa, oburzony na chamstwo co się panoszy w poczekalni. smile
    • wladziac Re: Na spacerze 27.02.14, 19:59
      śliczna jest ale jednak nie to co koty,serce nie sługa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka