fettinia 18.06.09, 20:36 Znowu musialam dzisiaj skasowac durny watek.. Gdybysmy zmienili nasze forum na zamkniete?Tzn-czytac moze kazdy,ale pisac nie.Oczywiscie wszystkie dotychczasowe nicki automatycznie zostaja. Czekam na Wasze odpowiedzi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: pytanie-sonda 18.06.09, 20:42 Uczucia mam mieszane, z jednej strony unikniemy glupich wpisow, ale z drugiej mozemy sie ukisic we wlasnym sosie. Chyba bardziej sklaniam sie do bycia otwartym P.s Nie ma chyba az tak wiele sprzatania abysmy sobie nie poradzily Odpowiedz Link
fettinia Re: pytanie-sonda 18.06.09, 20:50 To nie takWystarczy klikac i wpuszczeA wiele "dziwnych" nickow juz znam Fakt-wiele do tej pory nie bylo,ale..Pogaduszki sa w zakladce od niedawna przy FK.Sama wiesz co tam sie czasem dzieje.. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: pytanie-sonda 18.06.09, 21:27 To moze wlasnie jeszcze chwile poczekajmy. Ja sie tam nie upieram Odpowiedz Link
annamaria0 Re: pytanie-sonda 18.06.09, 20:51 Wlasnie, a co Cie sklonilo, zeby to pytanie postawic? Naprawde jest duzo glupich wpisow i sprzatania? Odpowiedz Link
roseanne Re: pytanie-sonda 18.06.09, 20:56 ewentualna zmiane statusu przyjme spokojnie natomiast czy sama zmiana jest niezbedna - nie wiem, zazwyczaj w czasie najwiekszej aktywnosci forum jestem nieobecna, wiec nie widze smietkow Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: pytanie-sonda 18.06.09, 21:00 Chodzi o wege trola, Fetti? Chcialam klinkac w kosz, ale kosza ni mo. Jesli uwazasz, ze sprzatanie jest czeste i upierdliwe, to zamknij forum, tak jak proponujesz. Zmiane przyjme spokojnie, bo wiem, ze bedziesz miala kontrole nad tym, kogo wpuszczac, a Ci ufam. Odpowiedz Link
fettinia Re: pytanie-sonda 18.06.09, 21:07 Nie tylko o wege trolla.Jak juz wyzej napisalam moze sie zaczac "wysyp" roznych nickow dziwnych. Jeszcze sprzatania nie ma wiele Dobra-poczekam chwile Odpowiedz Link
julsza Re: pytanie-sonda 18.06.09, 21:18 to zamknij wpuscic i ew. wyrzucic zawsze mozesz Odpowiedz Link
ewa9717 Re: pytanie-sonda 18.06.09, 21:24 Ja tu mam staż niedługi, wlazłam i bezceremonialnie się rozgościłam, Ale poradzę Ci, Fetti, jak matka: rób, jak uważasz )) Na pewno zrobisz dobrze. Odpowiedz Link
aniaiewa Re: pytanie-sonda 18.06.09, 21:32 Fetti, Ja rowniez sie zgodze z Twoja decyzja, choc wiem, co masz na mysli... No to Ci pomoglam A. Odpowiedz Link
very.martini Re: pytanie-sonda 19.06.09, 01:22 A wpisywanie na czarną listę nic nie da? Mieliśmy takiego gościa na homeoforum, przyłaził i się rzucał, regularnie dostawał bany i zaraz wracał, modyfikując swój login, ale po którymś razie mu się znudziło. Teraz sobie wpada raz na kilka miesięcy, chyba jest po prostu uzależniony od naszych banów i od czasu do czasu musi sobie jakiegoś strzelić 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
smutas13 Re: pytanie-sonda 19.06.09, 08:09 Fetti To Twoje forum. My tu tylko grzecznie gościmy. Zrób, jak uważasz. Podporządkuję się. Odpowiedz Link
wilowka Re: pytanie-sonda 19.06.09, 10:45 Z mojego nikłego doświadczenia forumowego wiem, że jak forum było zamknięte, to myślałam, ze tam Towarzystwo wzajemnej adoracji jest, ale to nie znaczy, że zawsze tak było. Proponuję poczekać do następnego "gościa". Jeśli sie szybko pojawi, to odpowiedź prosta Po co nam nerwy albo niesmak. Zgadzam się na wszystko, mnie tu dobrze Odpowiedz Link
kwiat_slonecznika Re: pytanie-sonda 19.06.09, 12:21 Takie półzamknięte, że czytac może każdy, ale nie każdy może pisac to dobra myśl. Inaczej zrobi się tu drugie forum Kuchnia z wysypem durnych i prowokacyjnych wątków, a Fetti będzie miała moc roboty. Ludzi odstrasza od wpisywania się forum zamknięte całkiem i tam zwykle tworzą się towarzystwa wzajemniej adoracji. Sądzę że w sytuacji gdy forum będzie mógł czytac każdy, chętnych do dołączenia nam nie zabraknie. Odpowiedz Link
wadera3 Re: pytanie-sonda 19.06.09, 13:17 Jak widać na przedchwilowym przykładzie, faktycznie, albo zamknąć by, albo umożliwić czytanie (ale po co)a pisanie udostępnić znanym osobom. Swoją drogą to zastanawiające, nieraz następuje taki trollowy rzut na wszystkich forach, potem cisza. Może trollom płacą od aktywności? Odpowiedz Link
mrockata Re: pytanie-sonda 19.06.09, 13:27 ja jestem nawet za PRYWATNYM nie tylko za zamknietym. mysiulek nie ukisimy sie we wlasnym sosie, bo tak wiele forow latami funkjonuje, zawsze dojdzie ktos nowy. Rotacja bedzie podobna jak na otwartym. Na otwartych wiele tez podczytuje a malo pisze. Ja bym wiecej pisala jw na PRYWATNYM Odpowiedz Link
momas Re: pytanie-sonda 19.06.09, 13:33 hmmmm - alo ono jest prywatne... chyba, ze czegos nie rozumiem. a to mozliwe - bo kipepska w te klocki forumowe jestem Odpowiedz Link
wadera3 Re: pytanie-sonda 19.06.09, 13:57 Chodzi o to, że prywatne, otwarte forum (jakim na dziś są Kuchenne Pogaduszki) można zamknąć, wtedy czytają wszyscy, a piszą tylko zaproszeni do dyskusji, można też przekształcić w ukryte, wówczas i czytają i piszą tylko zaproszeni przez właścicielkę. Odpowiedz Link
momas Re: pytanie-sonda 19.06.09, 14:06 aa - dzieki za łopatologiczne wyjaścienie dzisiaj do mnie mowic trzeba naprawdę wielkimi literami.... chyba zaraz lunie deszcz.... ciekawe, czy do domu sucha dotre a Odpowiedz Link
momas Re: pytanie-sonda 19.06.09, 13:32 własnie dzisiaj nastał koniec roku szkolnego - jakby co... Odpowiedz Link
olusinska Re: pytanie-sonda 19.06.09, 13:54 Może nie powinnam się wypowiadać, bo na Pogaduszkach praktycznie nic nie piszę, tylko Was podczytuję, jednak napiszę jak to z mojego punktu widzenia wygląda. Zdażało mi się być żywo zainteresowaną tematyką poruszaną na forach prywatnych, ale zawsze myślałam, że tam faktycznie udziela się wyłącznie grupa osób, które już dobrze się znają i zawsze bałam się kliknąć, żeby i mnie dopuszczono do głosu Chociaż, patrząc na to z drugiej strony na pewno przekształcenie tego forum w prywatne, bądź zamknięte pozwoliłoby uniknąć niektórych, czasem wybitnie irytujących sytuacji, takich jakie często mają miejsce na FK. Odpowiedz Link
zlota-puma Re: pytanie-sonda 19.06.09, 14:00 Wiem z doświadczenia, że na zamkniętym forum z czasem można się udusić. I przestaje być jak było kiedyś. Choć na pewno są wyjątki i oby tym razem tak było, jeśli Fetti się zdecyduje zamknąć forum... Odpowiedz Link
wadera3 Re: pytanie-sonda 19.06.09, 14:00 Są owszem takie fora, nie tylko zamknięte, czy ukryte, że kilka/naście osób w ogóle nie zauważa nowo przybyłych, niemiło jest tam zabierać głos w dyskusji, bo kto lubi być ignorowany? No ale na Pogaduszkach raczej tego nie widzę Też niedawno byłam nowa. Odpowiedz Link
fettinia dobrze-to tak:) 19.06.09, 14:33 Myslac-forum zamkniete nie chcialam go ukrywacCzytac moze kazdy i jesli zechce moze sie przylaczyc bo nie ma kolka wzajemnej adoracji Ja mam jedynie wtedy wieksza kontrole nad tym KTO pisze. Poniewaz w naglowku wystepuje-zadne pytanie nie bedzie wysmiane-chcialam aby atmosfera na forum byla mila i przyjazna. Ok-to poczekamy jakis czas-jesli akcje trollowe beda sie powtarzac wtedy zamkniemy oki? Odpowiedz Link
mrockata Re: dobrze-to tak:) 19.06.09, 17:11 ze ja za ukrytym, to za zamknietym jak najbardziej ZA. Odpowiedz Link
achulaw Re: dobrze-to tak:) 20.06.09, 14:55 Popieram forum prywatne,czyli to Fetti zaprasza.Szcerze tez myślałam ,że tak jest bo ja zostałam zaproszona i dobrze mi tu.Co do Troli to jakiś antywirus powinien powstaćZapraszaj ,a Trole precz. Odpowiedz Link
legwan4 Re: pytanie-sonda 19.06.09, 17:57 Cóż,grasowanie trolli na forum,to sprawa stara,jak świat...ale może pomysł z ograniczeniem,może nie jest taki zły.Fakt są okresy wzmożonej aktywności trolli,a potem czas jakiś jest spokojnie....do czasu....Poprę decyzję,jaką Fetti podejmiesz Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: pytanie-sonda 19.06.09, 19:29 Fetti, decyzja należy tylko do Ciebie, ale weź pod uwagę, że forum zamkniete (wszyscy czytają, piszą wybrani) może stać się otwartym, natomiast forum ukryte (piszą i czytają tylko wybrani) nie może wrócić do poprzedniej postaci (otwartego lub zamknietego). Na trole jest tylko jeden sposób - całkowite lekceważenie, niestety w praktyce nie do zrealizowania Jako forumowiczka od zawsze wiem, że każdy trol wcześniej czy później znudzi się. Innym wyjsciem niż zamykanie forum jest ustanowienie adminów - osób mających uprawnienia do kasowania postów. ps. Przy okazji pozdrawiam z Tatr Odpowiedz Link
fettinia Re: pytanie-sonda 20.06.09, 12:10 Ja to wszystko wiemModeruje inne fora ukryte Tyle,ze te trole to cala mafia wojujacych wege..Ale trafili kula w plot bo przeciez ja tez nie jem miesa Pozdrawiam rowniez Odpowiedz Link
mrockata Re: pytanie-sonda 20.06.09, 14:59 mi osobiscie to nie chodzi jedynie o trolle, nie lubie za bardzo na otwartych i juz, mimo ze mam jakis tam dobrytek postowy. Odpowiedz Link
almohada Re: pytanie-sonda 24.06.09, 19:21 A ja nie lubię forów zamkniętych. Dużo sympatyczniej jest na otwartych. Każdy może się przyłączyć bez tłumaczenia się założycielowi. Zawsze mam obiekcje by prosić o zaproszenie, bo niby czym mam motywować moją prośbę, jak nawet nie wiem o czym tam się rozmawia? Odpowiedz Link
koniczynka777 Re: pytanie-sonda 08.07.09, 12:07 A ja wole fora zamkniete ale dostosuje sie Odpowiedz Link
czekolada72 Re: pytanie-sonda 11.07.09, 16:20 Chyba wolę zamknięte, ale Feti - ja jestem dostosowywujaca sie bez krzyku a jak juz mnie ktos bezposrednio atakuje - wyklikuje jako wroga i z głowy, aczkolwiek znam pare nickow, dzieki ktorym przestałam kukac na co poniektóre Fora, bo rozwalały równo jak leci wsio Odpowiedz Link
aga-aa Re: pytanie-sonda 13.07.09, 16:49 pytanie, tym bardziej decyzja trudna, bo na jakiej podstawie będziesz wpuszczać nowych użytkowników? Odpowiedz Link
fettinia Re: pytanie-sonda 13.07.09, 16:55 Na razie alarm odwolanyPogaduszki zniknely z zakladki przy FK i jest spokoj. A co do nowych to w zamknietych jest takie samo okienko ze zgloszeniem,gdy ktos sie chce dopisac do watku Odpowiedz Link