aankaa 22.09.15, 18:44 I nie widziałam jeszcze żadnego kota mam tydzień na namierzenie tutejszych futer. Mam nadzieję, źe jakieś dopadnę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: jestem na wakacjach 22.09.15, 18:52 wakacje bez kota - wakacje stracone Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: jestem na wakacjach 22.09.15, 19:00 to gdzieś TY kobieto na te wakacje pojechała? Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: jestem na wakacjach 22.09.15, 20:12 Pewnie na Spitsbergen, tam nie wolno trzymać kotów. Odpowiedz Link
aankaa Re: jestem na wakacjach 22.09.15, 22:43 W cieplejsze miejsce, a kotów ani widu, ani słychu Odpowiedz Link
olinka20 Re: jestem na wakacjach 23.09.15, 11:01 Wakacje kociarza uznaje sie za udane jak dopadnie chociaz jednego kota Powodzenia! Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: jestem na wakacjach 23.09.15, 11:35 Nie może być! To jakaś wyspa z endemiczną florą i fauną? Miłego wypoczynku, a po tygodniu wracaj do kraju, gdzie kotów dużo (szkoda, że nie są otoczone troską). Ech, zabrzmiało... Odpowiedz Link
klaryma Re: jestem na wakacjach 23.09.15, 12:12 a może to Kreta? ja dawniej b. często jeździłam na Kretę, gdzie było pełno kotów, ocuywiście z radością je dokarmialismy. Dwa lata temu po dłuższej przerwie zrobiliśmy z mężem podróż sentymentalną na Kretę, w walizce mieliśmy ze 3 kilo kocich chrupek...i nie spotkaliśmy prawie żadnego kota, no może ze 2 dzikusy, które wzgardziły chrupkami. Odpowiedz Link
aankaa Re: jestem na wakacjach 23.09.15, 22:33 Zbiorczo - wyspa z tych cieplejszych o tej porze roku, są róźniaste skrzydlate, jakieś patyczakowate robale. Kotów ni psów nie namierzyłam Odpowiedz Link
aankaa Re: jestem na wakacjach 26.09.15, 18:14 Wycieczka objazdowa po wyspie, widziane: 4 psy, kucyk, kilka owiec, ze trzy konie i tylko jeden !!!! Ale za to tłuściutki olbrzymi, czarny kot (ale czemu bez ogona ?) Odpowiedz Link
yoma Re: jestem na wakacjach 27.09.15, 13:24 Jedź na Iriomote. Wyspa dzikich endemicznych kotów Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: jestem na wakacjach 27.09.15, 13:52 Ale takie mało towarzyskie te mruczki podobno. Na głaskanie nie przyjdzie Odpowiedz Link
aankaa byłam na drugiej wyspie 28.09.15, 13:10 I pełen sukces - widziałam przepiękne ciapate cudo ! Jak mi się uda wysłać fotkę Waderze to wklei jego podobiznę. Generalnie kotów jak na lekarstwo wieczorem mignąl mi jakiś koci cień i tyle tego. Trzy koty na tydzień - jak tu źyć panie premierze ? Odpowiedz Link
aankaa Re: Udało się 28.09.15, 17:45 Dorwałam jeszcze dwa !!! Łaciaty stwór pozował jak rasowy model, biało-czarny obszedł sklep z pamiątkami w poszukiwaniu miejscówki do spania. Deptał kuchenne ręczniki aź furczało, podobno przychodzi tak zawsze jak się robi ciut chłodniej Pani w sklepiku pozwoliła na dość długą sesję zdjęciową. Druga próba wysyłania zdjęć Waderze trwa Odpowiedz Link
olinka20 Re: Mamy kolejne dwa :) 28.09.15, 21:15 A ten drugi ma swietną plamiastą łapeczke Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: Mamy kolejne dwa :) 28.09.15, 21:21 Może mu się w co wdepło A jakie spojrzenie zabójcze! Odpowiedz Link
aankaa wróciłam z wakacji 30.09.15, 18:08 weszłam do domu, wytarmosiłam BiŚkowe brzucho i omal nie popłakałam się jak weszłam do łazienki. Z żalu nad koteckiem a jednocześnie z dumy jaki anioł mi się trafił Opiekunka chyba nie pomyślała, że kot to taka rura, o której oba końce warto zadbać. Oddając klucze powiedziała, że kot chyba lubi mieć czysto więc mu raz sprzątnęła (worek z urobkiem leżał tuż obok kuwety)... Znając "przerób" futra - była ze 4 dni wcześniej Ta bida już nie miała gdzie łapy postawić a poza kuwetą nic nie zostawiła focha nie było, tylko (tuż po wypakowaniu) torba została zasiedziana z miną "no, teraz to już nie pojedziesz bo nie masz się w co spakować" Odpowiedz Link
olinka20 Re: wróciłam z wakacji 30.09.15, 18:55 Biska na zadowoloną to nie wygląda Ale fajnie, ze wszystko ok Odpowiedz Link