Dodaj do ulubionych

Roztapiamy sie

26.12.15, 19:28
Jak dotad bylo calkiem znosnie jak te pore roku, nawet deszcze dluzej padaly niz zwykle ale od kilku dni lato pelna geba i zaczynam wierzyc w El niño "Godzilla".

Ukrop, po prostu ukrop, w kocincu trzy wentylatory nonstop pracuja, a domu korki nie wytrzymuja klimy
Obserwuj wątek
    • pi.asia Re: Roztapiamy sie 26.12.15, 20:15
      Myśmy tak mieli latem. Dzień w dzień 37 stopni. Od czerwca Rumcajs przebąkiwał o kupnie basenu do ogrodu, w lipcu uległam (bo to przecież luksus, panie, i zbędny wydatek). Luksus okazał się artykułem ratującym życie - z warzywniaczka wracałam półżywa i w ubraniu wwalałam się do wody. Po lekkim schłodzeniu mogłam już jakoś fukncjonować, dopóki ubranie na mnie nie wyschło.
      • mysiulek08 Re: Roztapiamy sie 26.12.15, 20:19
        na miejscu gdzie bywal basen (jedyna wieksza plaska jako tako zacieniona powierzchnia na parceli) stanal kociniec wink
      • pi.asia Re: Roztapiamy sie 26.12.15, 20:19
        Mniej więcej coś takiego:

https://media.castorama.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/B/a/Basen_ogrodowy_Bestway_3638_l_niebieski-602213-96789.jpg

Mysiulku, a u Was lato to się kiedy kończy?
        • ortolann Re: Roztapiamy sie 26.12.15, 20:37
          Obstawiam, że u nich lato zaczęło się wtedy, co u nas zima. Z tym, że ta "zima" to bardziej taka z nazwy jest, choć dzisiaj czuć było już w powietrzu, że w górach śnieg i że u nas za niedługi czas też cos sypnie. Zresztą wróżą, że mrozik ma chwytnąć. Kocham zimę, nienawidzę lata. Już zaczynam zbierać kasę na wycieczkę gdzieś pod lodowiec na lato.
          • mysiulek08 Re: Roztapiamy sie 26.12.15, 20:58
            Już zaczynam zbierać kasę na wycieczkę gdzieś pod lodowiec na lato.

kilka fajnych moge polecic, w tym jeden, ktory mamy niemal 'za domem', ponoc najdluzszy na swiecie smile
        • mysiulek08 Re: Roztapiamy sie 26.12.15, 21:00
          temp troche odpusci gdzies tak pod koniec marca, ale do maja bedzie fajnie cieplo
          • wladziac Re: Roztapiamy sie 26.12.15, 22:51
            jestem ciepłolubna ale na wspomnienie tegorocznego lata robi mi się już słabo,następne też ma być gorące więc obmyślam plan gdzie się podziać bo w moim mieszkaniu przy tych temperaturach jest piekłoooooo i nic nie pomaga zasłanianie i cieniowanie okien,słońce nagrzewa mieszkanie do 21 od południowego zachodu,mury bez izolacji,już się boję
            • mysiulek08 Re: Roztapiamy sie 27.12.15, 00:50
              Wladziu, tylko klima, mala przenosna, ale klima

np cos takiego:

allegro.pl/klimatyzator-przenosny-electrolux-eacm10ew-wyprz-i5675463992.html
              podobna ma Starszy u siebie w pokoju, sprawdza sie, w jadalni i livingu troche wiekszy smok bo tez grzejacy
              • pi.asia Re: Roztapiamy sie 27.12.15, 13:53
                Taka klima jest dobra ale droga.
                W domowych warunkach, zwłaszcza w niedużym pomieszczeniu całkiem nieźle sprawdza się klimator przenośny. Działa na zasadzie odparowywania wody. W warzywniaczku mam coś takiego:

https://i.ebayimg.com/00/s/ODAwWDYwMA==/z/2~UAAOSwT6pVmNvk/$_20.JPG

Kupiony w markecie budowlanym za 250zł. Trafiłam na promocję smile
                • wladziac Re: Roztapiamy sie 27.12.15, 15:44
                  kiedy nastały upały to było za późno na kupienie klimy bo prawie wszystkie poznikały a ja też nie wiedziałam co robić i długo nie mogłam się zdecydować czy wybrać taką czy owaką,syn natrafił na dostawę wentylatorów i kupił dwa duże,no trochę pomagało schładzać powietrze przynajmniej kotom w duecie z wentylatorem sufitowym ale i tak za mało,nie bardzo wiem kiedy ale może przed nastaniem upałów jak będzie większy wybór to uda się kupić jakieś urządzenie
                • mysiulek08 Re: Roztapiamy sie 27.12.15, 17:32
                  mozna kupic tansze

allegro.pl/klimatyzator-mpm-12-kpo-06-i5875245750.html
                  klimatyzatory na wode/lod u nas sie nie sprawdzily, mala wydajnosc i nie zawsze tez sa dobrej jakosci

przenosne klimy Midea (firma brazylijska o ile mnie pamiec nie myli, nie maja dobrej opinii), elektrolux, honeywell sa w porzadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka