Dodaj do ulubionych

Konferencja widmo?

10.10.12, 21:05
Słuchajcie, czy spotkaliście się z takim przypadkiem, że z organizatorami konferencji międzynarodowej nie ma żadnego kontaktu (tzn. na maile nie odpowiadają).

Napisałyśmy z koleżanką referat, który koleżanka ma zaprezentować na międzynarodowej konferencji w Turcji. Wszystko fajnie, tylko zbliża się termin opłat a z nimi nie ma żadnego kontaktu. Prosiłam o szczegółowe wytyczne odnośnie artykułu, zero odpowiedzi. Prosiłam o potwierdzenie, czy konferencja w ogóle się odbędzie - zero odpowiedzi.

Jedyne potwierdzenie, jakie dostałam to przyjęcie abstraktu, 2 minuty po tym, jak go zamieściłam w systemie. I było to już ze 3 miesiące temu.

Czy to nie jest podejrzane? Może szukam dziury w całym, ale byłam na kilku międzynarodowych konferencjach i taka sytuacja zdarza się po raz pierwszy.

Zadzwonić mam do tej Turcji, czy co?
Obserwuj wątek
    • dala.tata Re: Konferencja widmo? 10.10.12, 21:15
      Zapomnij o konf. I sprawdz czy nie podalas nru karty kredytowej. Akceptacja w 2 min i brak kontaktu raczej wskazuja ze konferencji nie ma. I to scam.
    • adept44_ltd Re: Konferencja widmo? 10.10.12, 21:57
      s.dominika napisała:

> Zadzwonić mam do tej Turcji, czy co?

a mają tam telefony???
    • flamengista ? 11.10.12, 07:20
      "Jedyne potwierdzenie, jakie dostałam to przyjęcie abstraktu, 2 minuty po tym, jak go zamieściłam w systemie"

To w zasadzie powinno było ich skreślić. Dziwię się, że jeszcze masz wątpliwości.

Tak na wszelki wypadek wolę napisać: nie płać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka