dobrycy 23.05.21, 09:19 ucsdnews.ucsd.edu/pressrelease/a-new-replication-crisis-research-that-is-less-likely-be-true-is-cited-more Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.toranaga Re: Odkryli oczywistość 24.05.21, 10:06 Warto by dokonać replikacji ich badań. Odpowiedz Link
trzy.14 Re: Odkryli oczywistość 26.05.21, 21:37 Po tytule myślałem, że trafiłeś na to: www.youtube.com/watch?v=9qqEU1Q-gYE Odpowiedz Link
ta_ruda Re: Odkryli oczywistość 07.06.21, 11:39 niespodzianka,;-)))) kiedy robilam doktorat i zastosowalam skale ktora rzekomo powinna dzialac bardzo dobrze w ponad 50 krajach na swiecie, i niestety dla mnie 'nie zadzialalo', analiza czynnikowa wyplula jakies niedorzeczne wyniki, dla mnei to byl dramat wtedy oczywiscie ale - teraz oczywiscie to ma sens. W tym momencie nie wierza juz chyba w nic gdzie podmiotami badawczymy sa jednostki, czy to badania jakosciowe czy ilosciowe... Odpowiedz Link
trzy.14 Re: Odkryli oczywistość 08.06.21, 00:25 ta_ruda napisała: > W tym momencie nie wierzę juz chyba w nic gdzie podmiotami badawczymi sa jednostki Co to znaczy? Znaczy się - jednostki naukowe? Ludzie jako jednostki? Odpowiedz Link
ta_ruda Re: Odkryli oczywistość 08.06.21, 00:47 za szybko pisalam, mam na myslie badania w ktorych bada sie ludzi i zbiera sie od nich lub o nich dane. trzy.14 napisał: > ta_ruda napisała: > > > W tym momencie nie wierzę juz chyba w nic gdzie podmiotami badawczymi sa > jednostki > > Co to znaczy? Znaczy się - jednostki naukowe? Ludzie jako jednostki? Odpowiedz Link
pan.toranaga Re: Odkryli oczywistość 08.06.21, 13:10 Przed- czy podmiotami badawczymi. Przyznam, że teraz nie rozumiem. W pierwszej chwili rozumiałem, że nie wierzy Pani w wyniki, które uzyskał pojedynczy autor a nie zespół. Odpowiedz Link