w_miare_normalna
23.05.11, 21:43
Wiem, że już kiedyś pisałąm o astmie córki i kilka osób pomogło także opowiadam por az kolejny o co mi chodzi.
Moja młoda jak wiadomo ma astmę, bardzo silną odmianę, jak to określił lekarz Pulmonolog stan bardzo zaawansowany. Dzisiaj miała wizytę, akurat młoda kaszle znów od wczoraj. No i po osłuchaniu okazało się, że znów ma "charczenia". Opowiedziałam mu jakie ciężkie czasy za nami, że grudzień/ styczeń/ luty miała 3 antybiotyki, 5 zastrzyków z dexavenu, a i tak nic nie pomagało. Stwierdził, ze niestety, ale coraz gorzej jest i że zmienimy leki na SILNIEJSZE , dodam, ze młoda jest na sterydach od kiedy skończyła 8 miesięcy, czyli ponad 2 lata. Poprosiłam również o skierowanie na testy i wziewne i pokarmowe bo młoda (bez zezwolenia Pulmonologa) idzie do przedszkola we wrześniu, więc chciałabym żeby przedszkolanki się zorientowały co młoda może, czego nie.
I teraz zmiany. ZMienił AERIUS na FLONIDAN i MONTEST na SENGULAIR> Czytam w isnternecie o tym FLONIDANIE i widze, że cyt. "" NIE NALEŻY STOSOWAĆ LEKU U DZIECI DO 6 ROKU ŻYCIA.""
Dodam, ze młoda dostaje jeszcze nebulizację pulmicort, ventolin, atrovent, flixotide kazał odstawić.
Co robić ?
Co do singularu.-Córa już go dostawała kilka miesięcy, ale Pulmol zmienił na montest i teraz znó kazał wrócić do singularu, a to to samo ponoć ??
Ps; Ile u Was kosztuje SINGULAIR ?
Bo Pani w aptece wyliczyła mi za całą receptę 193, 56 gr.
Mama Roksany, ur. 16/06/2008 .