Dodaj do ulubionych

Likier z wódki

10.06.12, 22:16
Da się zrobić? Wszystkie przepisy jakie mam ( a mam trzy) są na spirytusie. A ja dziś od teściowej wódkę dostałam ( całe 0,7 l ) a że wódki nie piję i nie lubię to szkoda by mi małżonek wypił. Więc chcę przerobić na coś co lubię, a lubię likiery. Im słodsze tym bardziej lubię. Tak więc ... macie pole do popisu. Proporcje już podałam big_grin

PS. I proszę mi nie pisać, że tę wódkę to ja sobie mogę proporcjonalnie do tego spirytusu podzielić ( a raczej pomnożyć) , bo to akurat wiem tongue_out
Obserwuj wątek
    • mamolka1 Re: Likier z wódki 10.06.12, 22:20
      wytrząchaj dwie puszki mleka skondensowanego niesłodzonego i jedną puszkę mleczka kokosowego z wódzią i będzie takie lajtowe malibu - takie coś do polizania a nie do picia...
      • zuzanka79 Re: Likier z wódki 10.06.12, 22:32
        mamolka1 napisała:

> i będzie takie lajtowe malibu - takie coś do polizania a
        > nie do picia...

Głowę ci daję , że i tym lizaniem się ululam big_grin
        Co jak co,a le do picia to ja się nie nadaję.
        • fajnyrobal Re: Likier z wódki 10.06.12, 23:06
          A było tu wąciszę swego czasu gdzie matka wielokrotnie przełożona podawała przepis na truskawkówkę, któraś na likier z kukułek i likier kokosowy. Miałam to wszystko na starym kompie no i szlag trafił. Może się która zlituje i rzuci przepisem albo linkiem. Pliiissss.
          • opium74 Re: Likier z wódki 11.06.12, 11:31
            moja mama robi jakiś kokosowy - zalewa wiórki kokosowe - tyle wiem.
            Jak chcesz to mogę się dowiedziec o szczegóły
            • opium74 Re: Likier z wódki 11.06.12, 11:32
              a późńiej te wiórki wywalała. Wymysliłam jednak że można je zemleć i wymieszac np. ze skondensowanym mlekiem i ma się pyszną pijaną mase do ciasta smile
    • karra-mia Re: Likier z wódki 11.06.12, 11:39
      ja robię bayleisa domowego na wódce, mleko w puszcze gotuję, 1/2 szklanki śmietanki 12, odrobina kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej i wódasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka