Dodaj do ulubionych

odmrożone łapska

09.12.13, 12:49
Perdylion lat temu, piekną studentką będąc, podczas Sylwestra na przełęczy Okraj o północy przez godzinę rzucaliśmy się śnieżkami gołymi łapami. Oczywiście byliśmy skutecznie znieczuleni więc bólu nie czuliśmy. Ale konsekwencje już poczułam dotkliwie ja i czuję do dziś. Odmroziłam sobie łapki i pomimo, że minęło sporo lat KAŻDEJ zimy moje ręce są bardzo czerwone, szorskie, pęka i łuszczy się skóra. Chodzę zawsze w ciepłych rękawicach, ale wystarczy, że na chwilę je ściągnę i już łapy czerwone i bolące. Kremy wypróbowałam juz chyba wszystkie od takich za 3 zł po takie za 150 zł. I nic. Zima się rozkręca, nie ma nawet minusowych temperatur, a ja już mam czerwone łapska. Ratunku. Co radzicie? Help...
Obserwuj wątek
    • kinder0610 Re: odmrożone łapska 09.12.13, 20:05
      wazelina z apteki, maseczki do rąk używane jak kremy, mi pomaga choć nie jest idealnie
    • doral2 Re: odmrożone łapska 09.12.13, 20:33
      moczenie w ciepłej oliwie, parafina na ciepło...
      • kanga_roo Re: odmrożone łapska 11.12.13, 09:29
        łączę się w bólu smile ja załatwiłam sobie dłonie lata temu na nartach, właśnie siedzę z obolałymi palcami, bo przy najmniejszym przechłodzeniu rąk pękają mi opuszki.
        najbardziej pomaga mi lanolina. i krem scholla na pękające pięty.
        • doral2 Re: odmrożone łapska 14.12.13, 16:57
          przypomniałam sobie, że moja ś.p. babunia doradzała moczenie rąk w ciepłym krochmalu..
          • aqua48 Re: odmrożone łapska 14.12.13, 17:16
            Ja radzę 100 % olejek różany ze sklepu bio. Jest genialny na rozmaite tego typu problemy, powinien pomóc. Ja go obecnie stosuję do pyska zamiast kremu. I jeszcze polecam olejek babassu. Smarować, smarować, smarować. One na szczęście nie zostawiają lepkich rąk, wchłaniają się pięknie i są lepsze niż wszelkie scholle. I nie takie drogie, a wydajne. Ja mam bardzo suchą, pękającą skórę, jak wąż i też miałam niegdyś porządnie odmrożone ręce. Nie spotkałam nic lepszego.
            • bei Re: odmrożone łapska 15.12.13, 19:11
              Na noc maść tranowa i rękawiczki.
              Albo jeszcze bardziej hardcore- maść ichtiolowa i rękawiczki ( hardcore polega na kolorze mazidła)
              Wyleczylam tak odmrozony palec u nogi- mial silne odmrozenie, wyglądał jak poparzony.
              • antyka Re: odmrożone łapska 21.12.13, 22:57
                Krem neutrogeny - ale ten najbardziej skoncentrowany. Jest zajebisty po prostu.
                • czarny_dol Re: odmrożone łapska 21.12.13, 23:07
                  Ten:

wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=50615
                  • czarny_dol Re: odmrożone łapska 21.12.13, 23:07
                    Ze znakiem zapytania miał być...

Ten:

wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=50615
                    ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka