hany3 25.04.09, 11:00 DZiewczyny proszę o pomoc! Jak mogę sprawdzić jaki jest koszt dziennego leczenia tej choroby? Mam podstawy sądzić, że ktoś mnie oszukuję Głupia sprawa, ale nie cierpiąca zwłoki! Szukam w tą i wewtą, no i nie potrafię Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: Bąblowica:( 25.04.09, 11:14 Nie jestem lekarzem, znalazłam tyle; "Leczenie bąblowicy wielojamowej jest długotrwałe i kosztowne. Obejmuje radykalny zabieg chirurgiczny usuwający zmianę oraz co najmniej 2 letnią chemioterapię przeciw pasożytniczą. Niezbędne są badania kontrolne w ciągu kolejnych 10 lat. W przypadkach nieoperacyjnych, po częściowej resekcji zmiany lub po przeszczepach wątroby obowiązuje wieloletnia chemioterapia i częste badania kontrolne." Odpowiedz Link
hany3 Re: Bąblowica:( 25.04.09, 11:22 Ok, to wszystko się zgadza i to już wiem! jest taka sprawa: przypadek w rodzinie! Ktoś mi tłumaczy, że miesięczne leczenie wynosi 1tysiąc złociszy i tłumaczy to tak: dziennie trzy tabletki (chemioterapia), każda 30 zł! i tu juz wychodzi przekłamanie Bo 90 zł razy 30 dni daje 2700 zł! No jakby tego nie liczyć! Chcemy pomóc, ale mamy podstawy do tego,że ta osoba nas oszukuje! czy to możliwe,że NFZ tego nie refunduje? Odpowiedz Link
dlania Re: Bąblowica:( 25.04.09, 11:30 Kurcze, jakis lekarz lub farmaceuta by sie przydał, może oni maja jakies własne forum? Odpowiedz Link
l.e.a Re: Bąblowica:( 25.04.09, 12:28 Hany, niestety bardzo często NFZ leki do zwalczania tych najcieższych chorób rzeczywiście nie refunduje. Mam przyjaciół lekarzy i farmaceutów ale musiałabym znać wszystkie leki jakie chory stosuje. No i co możesz zrobic najprostszego to poprosic o podanie nazwy lekarstw i sama udac się do apteki i podpytać. Odpowiedz Link
alajna2 Re: Bąblowica:( 25.04.09, 16:33 jestem farmaceutką, jak będziesz znała nazwy lekow to ci to wycenie i sprawdzę czy to refundowane czy nie, czy sa NP tańsze odpowiedniki, itp Odpowiedz Link