antyka 26.08.09, 13:37 Upieklam ciastio urodzinowe - murzynka. I nie wyszlo. Nie wyroslo. Wszystko chuj. Swieczki beda wieksze od ciasta, wrrrr PS. Biore odpowiedzialnosc za wszystkie chuje !!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elan-o100 Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 13:38 no to do najbliżeszej cukierni czas sie wybrać Odpowiedz Link
alesio23 Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 13:39 Phi! Mi ostatnio kopiec kreta nie wyszedł. Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 13:41 to jesteś totalnym anty -talenciem kulinarnym. Kopiec kreta jest gotowcem. Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 13:42 antyka napisała: > Upieklam ciastio urodzinowe - murzynka. > I nie wyszlo. > Nie wyroslo. A dodałaś proszku do pieczenia? Odpowiedz Link
madameblanka Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 13:46 a może nie wsadziłaś do piecyka?? antyka idź do sklepu i kup dzieciakowi tego murzynka, my cie nie wydamy ze kupny Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 13:47 a proszek do pieczenia wrzuciłaś? Odpowiedz Link
antyka Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 13:50 Wszystko dodalam, wszysciusienko. Kolezanki w pracy powiedzialy, ze trzeba zoltla od bialek oddzielic i bialka na koncu dodac i zeby piec tylko dol. Poogladalam przepisy i widze, ze za duzo wody dalam. Przepis mialam sprawdzony od kogos, ech... Po poludniu pieke jeszcze raz. No. Dobrze, ze urodziny moje a nie dziecka. Odpowiedz Link
tabakierka2 antyka 26.08.09, 14:00 znjadź sobie mój przepis na murzynka - dziecko by go zrobiło! może któraś podrzuci linka? jesli Ci nie wyjdzie - wyślę Ci własnego Odpowiedz Link
elan-o100 Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 14:02 antyka napisała: > Dobrze, ze urodziny moje a nie dziecka. > no jak Twoje to sto lat sto lat....żebyś zawsze 18 miała Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 13:56 nie piecz i tak ci nie wyjdzie- ponoc kobiety nie powinny brac sie za pieczenie. Mi też nie szło -moja mama powiedziała mi baby w ciazy tak maja- myslałam ze tak mówi dla pocieszenia ale cós w tym musi być. A jak upieczesz nowe to koniecznie napisz jaki efekt. no i nie otwieraj za czesto dzwiczek od piekarnika bo też klapnie Odpowiedz Link
aurinko Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 14:03 Kokoszka, serio wierzysz w taki zabobon??? Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 14:09 nie no co ty, ja z tych racjonalnych -ale wiesz tak się mówi by ciężarną pocieszyć jak ciasto spitoli Odpowiedz Link
antyka Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 14:04 Drzwiczek nikt nie otwieral. Po upieczeniu ciasto stalo w piekarniku 2 godziny. Chyba znalazlam bledy. Za duzo wody - dalam 3/4 szklanki - wiele przepisow mowi pol szklanki Piekarnik ustawiony byl na grzanie gora i dol, a powinien na dol. Powinnam oddzielnie ubic bialka i dodac je delikatnie na samym koncu. Kurwa! Przepis mialam sprawdzony przeciez no!!! Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 14:11 zdecydowanie przeważyło nieubicie białek no i woda też. Jak bedziesz dodawac białka to nie mieszaj energicznie by nie wytrzebać powietrza z ciasta. A tak dodałąm swoje trzy grosze- jeszcze raz sto lat i trzymam kciuki za murzyna Odpowiedz Link
antyka Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 14:18 Wiem, wiem, bialko tylko delikatnie wymieszac. Jakies uwagi jeszcze: Robilam tak 1 i 1/2 szklanki cukru jedna Kasia 4 lyzki kakao pol szklanki wody wszystko razem zagotowac, niech sie rozpusci odstawic do wystygniecia. Odlac niecale pol szklanki na polewe Do reszty dodac 4 zoltka, 1 i 1/2 szklanki maki, 3 lyzeczki proszku do pieczenia. Ubijac mikserem starajac sie nabrac duzo powietrza do srodka ciasta. Ubic bialka z odrobina soli, wymieszac b. delikatnie z reszta ciasta. Piec w wytluszczonej formie, piekarnik na 200 stopni, bez termoobiegu ok. 40 minut (piekarnik nastawic tylko na dol, ciasto stoi po srodku piekarnika). Nie zagladac. Po 40 minutach wylaczyc piekarnik i otworzyc po ok. godzinie. Potem polac podgrzana polewa. Wyjdzie? PS. Wszystkie produky nowe - nowy proszek, jajka. Kupilam make szymanowska 480. Moze jakas inna dac? Odpowiedz Link
tysia77 Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 14:26 Ja mam trochę inne proporcje w moim przepisie.Daję więcej mąki,mnie wody i dłużej piekę.Moje składniki: 1 kostka margaryny 4jajka 4 łyżki kakao 2 szkl.mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Robię tak jak podałaś,zawsze wychodzi.Nawet jak kiedyś włałam żółtka do ciepłej polewy(ścięły się)był ok. Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 14:31 powinn wyjsc dobrze ale na mące to ja sie nie znam - moja mama która est mistrzemw pieczeniu ciast mówi ze maka jest bardzo waażna i czestokroc mówi ze jakies ta ciasto niedoskonale jej wyszło bo mąke nie ta dała. Ja róznicy nie wyczuwam wiec wg mnie powinna wyjsc. Chyba ze skocz po tortową -jak masz blisko sklep. Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 14:24 kkokoszkaa napisała: > moja mama powiedziała mi baby w ciazy > tak maja- myslałam ze tak mówi dla pocieszenia ale cós w tym musi > być. No co ty, ja to dopiero w ciąży cug załapałam . Taaakie efekty miałam przy truskawkach: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1836513,5,1,35246,Ptysiowy-wieniec fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1834140,5,3,35246,Truskawki Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 14:35 zuzanko nalesniki piękne, ciasto truskawkowe też. Wieniec na pewno pyszny ale takiej estetyki zdobienia wypieków nie lubie. No i kochana brzuszek masz przesliczny powiedz w którym miesiacy jesteś? Jak ci sie odało utrzymac taka figure w ciązy? Widze ze mamy troche wspólnego ia tez mam koty, synka i tez lubie galerie potraw no i dedukuje ze wiekowo dzieli nas tylko rok hehehh pozdrawiam serdecznie ciebie i twój brzuch- ale ja lubie babeczki w ciazy Odpowiedz Link
cudko1 Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 14:37 >PS. Biore odpowiedzialnosc za wszystkie chuje !!!!!!!!!!!!!!1 antyka a czy to nie przypadkiem Ty napisałas że jako podlasianka nie używasz wulgaryzmów?? Odpowiedz Link
antyka Re: chuj nad chujami i wszystko chuj 26.08.09, 14:38 never bluzgam jak szewc, tylko Deela mnie bije na glowe pod tym wzgledem Odpowiedz Link
cudko1 wez przepis Tabaki 26.08.09, 14:39 nawet ja nie spitoliłam tego ciasta, a jestem całkowite absolutne beztalencie co ciasto robi raz na rok - najczęściej sernik na zimno Odpowiedz Link
cudko1 I JESZCZE JEDNO 26.08.09, 14:42 sto lat sto lat niech żyje żyje nam ........ nieeeeeeeccccchhhhhhhh żżżzzzyyyyyjjjjjjeeeeeeee naaaammmmmmmm!!!!! Odpowiedz Link