Dodaj do ulubionych

WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA

06.04.11, 01:08
To co można przeczytać na tym forum to bezpodstawne wylewanie żali. Najpierw trzeba spojrzeć na siebie i na własną pracę, i w ten sposób zmieniać wizerunek naszej Firmy i walczyć o podwyżki. A tu tylko można przeczytać że oni to,że oni tamto... Spojrzcie najpierw na siebie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lalala_1 Re: WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA 06.04.11, 06:57
      No w końcu jakaś sensowna wypowiedź smile
      A swoją drogą - normalnie jest narzekanie i jojczenie, a wystarczyło że pojawił się wątek LM........i nawróceniewink
    • lee2011 Re: WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA 06.04.11, 12:31
      zgadzam się w 100%
    • plk.zuber Re: WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA 06.04.11, 15:27
      Dzięki za poparcie:p Ale widze że reszta narzekaczy z forum nie potrafi sensownie ustosunkować sie do mojego postu, potrafia tylko pisać o biedronkach, h..dyrektorach,h..kierownikach i że wszędzie jest lepiej tylko nie w CASTORAMIE. To nie pracujcie w Casto znajdzcie sobie inną prace ale pamiętajcie najważniejsze to patrzeć na siebie, od siebie wymagać i napewno wtedy będzie lepiej.
      • zoltyzuczek Re: WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA 06.04.11, 22:38
        Wlasnie dzieki takim pacanom jak ci ktorzy wlaza w d... kierownikom i dyrektorom jest jak jest w Cato. Dyrektorzy i kierownicy nie licza sie z ludzmi robia co im sie zywnie podoba a pacany przytakuja i klaszcza w rece. Zenada.
      • aneczka145 Re: WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA 12.10.11, 21:13
        plk.zuber napisał:

> Dzięki za poparcie:p Ale widze że reszta narzekaczy z forum nie potrafi sensown
        > ie ustosunkować sie do mojego postu, potrafia tylko pisać o biedronkach, h..dyr
        > ektorach,h..kierownikach i że wszędzie jest lepiej tylko nie w CASTORAMIE. To n
        > ie pracujcie w Casto znajdzcie sobie inną prace ale pamiętajcie najważniejsze t
        > o patrzeć na siebie, od siebie wymagać i napewno wtedy będzie lepiej.

zuber zgadzam się z Tobą tylko ta banda narzekaczy nic nie jest wstanie innego robić jak oczerniać ludzi.Szkoda mówić to forum to jedna wielka paranoja.Pozdrawiam normalnych ludzi.
    • nikt_znany Re: WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA 07.04.11, 21:43
      Szanowny plk.zuber

nie wiem jak długo pracujesz w casto, ale ja pracuje na tyle długo że pamiętam czasy gdy chodziło się do pracy z przyjemnością i pasją. Człowiek chciał i dawał z siebie bardzo dużo, bo atmosfera i warunki pracy były fajne.
      Od momentu zmiany dyrektora generalnego zaczęło się wyciskanie cytryny przez Kingów i nie pieprz głupot że ci co narzekają na tym forum to nastawieni tylko na branie a nie na dawanie firmie, bo gówno wiesz w takim razie.
      U nas od dwóch lat nie było podwyżek, w lecie 35 - 40 stopni na hali, a tu wyniki i wyniki.
      Myślę że dwa lata czekania na podwyżki przy ciągle rosnących wymaganiach, urealnianiu zatrudnienia (czytaj obcinaniu etatów bo kryzys i koszty za duże a wyników nie ma) są powodem aby ponarzekać na firmę. Salę gimnastyczną, kino można fundować bo to dobra zaklej japa jest. Na co narzekacie skoro firma taka dobra i salę funduje. Salą się nie najesz a rodziny nie wykarmisz. A do tego teksty jak się nie podoba to do LM lub OBI - gdzie tu szacunek dla ludzi?
      I tak jak napisałeś patrzę na siebie i widzę zapier...cego pracownika, robiącego solidnie swoją robotę, jeszcze angażującego się bo resztki przywiązania do starej castoramy zostały, przyjmującego na klatę narzekania klientów, a z drugiej strony opieprz zarządzających za brak wyników i pytam co w zamian? Łaska dyrekcji że jeszcze mnie nie zwolnili?
      Zastanów się zanim jak klakier napiszesz znów coś wspaniałego na naszą firmę, a złego na ludzi, bo szacuję że tych ok 9000 osób pracujących w sieci z 7500 nie podziela twojej opinii. A większość się z reguły nie myli. Oczywiście w LM lub Obi jest taki sam syf jak u nas, ale my mieliśmy inną kulturę pracy a równamy właśnie do biedronki i temu podobnych i tutaj jest największy problem i żal co zrobili z firmą.

pozdrawiam
    • everglade Re: WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA 08.04.11, 17:09
      zuber z Ciebie to jest niezly prowokator - wiadomo jest ze w casto sie juz wydajniej nie da pracowac - caly czas inwigilacja - kierownik , kamery , dyrekcja - non stop tempo . caly dzien stoisz , gadasz , nosisz jak robot - prawda jest taka ze za takie tyranie powinni placic wiecej !!!blogoslawie dzien w ktorym stamtad odszedlem po 5 latach pracy
      • plk.zuber Re: WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA 19.05.11, 15:16
        everglade, jaki ze mnie prowokator to jest praca wiec trzeba pracować, powinni płacić wiecej ??? zawsze masz możliwość zmiany na pracę gdzie zapłacą Ci więcej ( na budowie zarobisz więcej ale dniówka 12 godzin i noszenia dźwigania bez porównania) błogosławie dzień w którym odszedłeś bo może na Twoje miejsce przyjdzie ktoś komu się będzie chciało.
        • casto78 Re: WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA 19.05.11, 23:49
          No nie drogi panie plk.zuber pracowałem na budowie prawie 4 lata i powiem ci tyle gówno wiesz wiec się nie wypowiadaj. Jak byś nie wiedział tam płacą za godzinę więc czy stoisz czy robisz pieniążki lecą. Zresztą przejedz się przy najbliższej budowie i policz ilu stoi ilu pracuje i zawsze jest przerwa na posiłek dziwne co ? A co do casto piszesz że cieszysz się że ktoś odejdzie i przyjdzie ktoś z zapałem, żenada zostałeś chyba ostatni. Inni wolą pracować jako mercze i zarabiać po 1000 zł za 70 h niż zapierdalać i wypruwać sobie flaki dla 1600 zł
          co do porównania na budowie przerzucisz z 20 worków zaprawy przez szychtę a policz ile kg średniej dostawy Akzo Nobla (r-70 nobiles). A wiesz czemu 90 % ludzi na tym forum narzeka ?
          Bo to są zwykli pracownicy czyt.(doradcy). Kierownik na co ma narzekać na stukanie palcami w klawiaturę ? Zmęczeniem wzroku przy oglądaniu Kubicy ? Nam tylko pozostaje ubolewanie nad stanowiskiem firmy względem pracowników Ale to tylko kwestia czasu !!!
          • almon33 Re: WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA 20.05.11, 20:06
            Witam..
            A mnie jako pracownika z 7 - mio letnim stażem "boli" jedno.
            Z firmy, która ciężko zapracowała na swoje standardy obsługi poprzez ciężką pracę doradców i swoje miejsce w Polsce w ciągu niecałych 2 lat lecimy w dół sad
            Pozdrawiam
            • castoludmirek Re: WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA 20.05.11, 21:18
              Mysle ,ze to praca doradców, kasjerek i innych castoludzików a nie guru, dała tak fantastyczne efekty, zreszta nagabywanie klientów aby kupowali to co dyro kaze wciskac , to zenada...tego nie byłó do tej pory.
              Uwazam ,ze masz racje, to co dzieje sie teraz , to zenada.
              Dlaczego przed tzw. KRYZYSEM , ( ktory juz ponoc trwa od 2009 roku), firma prosperowqała dobrze???
              Z Castorama licze sobie 3 rok, i na poczatkuy moja satysfakcja z przacy w tej firmie była na poziomie 100% ,teraz to 50 % nie dlatrego ,ze kryzys ale ze wzgledu na układy na sklepie.
              Kierownicy to swiete krowy, bez polotu i godnosci, ...... z wykształceniem bardzo ubogim...jezeli kieras pisze w meilu ze kod na towar taki to a taki... pisze przez "KOT" 450900 ...TO sorki , [podstawówka siekłania a wazelina to wycieka z jego du.pska !!!
              Zastanawia mnie jedno, dlaczego ŚWIETNE KąSKI -zmiany ceny na nizsza, zawsze łapia kierownicy działów????
              A to przeceniona spawarka z 1000zł na 150 zł...to brama z 2000zł na 400zł...ławka 3 osobowa z 1200zł na 120 zł....mozna mnozyc te kaski.....a nam zwykłym pracownikom..nawet trawy nie przecenia, bo wola aby serwis ja posprzatał....no cóz, sa swiete krowy i cała reszta, ktora na te krwy zapieprza...sorkli nie lubie stwarzac wulgaryzmó ale niestety, jaki serwis zarzadzający taki motoch ublizajacysmile)

Uwazam ,ze Casto , potrzebuje nowej kadry kierowniczej z polotem a nie z nalotem...i zaden dyrektor generalny, regionalny czy logistyk nic tu nie zmieni....zmiana musi byc na stanowiskach kierowniczych......jak poducha nasiaknie juz alkoholenm , to zaczyna smierdziec metanolem a to juz patologia
    • vampire_0 Re: WĄTKI NA FORUM W 90% TO ŻENADA 21.05.11, 09:32
      Nie do końca żenada!! Patrzenie na siebie to połowa sukcesu jeśli - każdy by tak zrobił co jest nie realne. Owszem kierownicy i dyrekcja do już inny próg i to wiadomo od początku!! Jak zwał tak zwał ( święte krowy ) ale jednak prowadzą ten biznes. Na ich miejscu pewnie też nie byli byśmy lepsi bo jednak przepaść między doradcą a kierownikiem jest taka sama jak między kierownikiem a dyrektorem czyli nic do gadania!! ( Tutaj mała oborna kierownicta ale mała!! ) Ale koniec o głupotach!!
      Powiem tak ziarno zostało posadzone i nie wiem co by się nie stało spirala zacznie się nakręcać!! Mniejsze utargi dzienne, małe podwyżki bo kryzys, premia z wyrobienie normy ( ale jakiej-trochę mało realne niestety ).
      W sprostowaniu – im większy nacisk na pracownika (nawet można nazwać to mobingiem) , nie ważne jakie sposoby kto stosuje to wraca jak bumerang.
      Sam nie odbijam piłeczki chociaż straciłem motywacje, ale obsługuję tak samo jak się zatrudniłem mając dużo motywacji , bo - co ten klient jest temu winien!! Ja idąc do sklepu też chcę być dobrze obsługiwany!! Jest jednak duże grono pracowników, którzy mają to gdzieś i jest coraz gorzej!! Pamiętajmy że reklama pantoflowa jest ważna a wątpię że wśród znajomych pracowników castorama ma dobrą opinię a to idzie dalej!! Owszem awanse były ale nie dla wszystkich – i znowu 50% niezadowolonych a to dużo!! Motywacja to nie tylko podwyżka – ale również stopień!! Zwłaszcza po takiej dużej przerwie!!
      Większy nacisk na klienta ok. normalne i wiadomo – jednak wkurza mnie fakt że ci co olewają klienta dostają leprze opinie i noty ( ale to już osobliwy temat w relacji kierownik i szlochający pracownik ) takie realia – przykro!!
      Co najważniejsze nie szukajmy winnych – bo każdy z nas ma +/- swojego udziału w tym co się dzieje!!
      Jesteśmy razem w tej firmie więc nie dobijajmy się nawzajem. Wbrew pozorom ( dyrektor , kierownik i doradca ) tak naprawdę bariery tworzymy sami!!! Hierarchia musi być ale bez przesady!!

Ok.!!Czekam na krytyczne uwagi!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka