qwerasdfzxcv 04.06.19, 16:02 Jak tam nowe ciuszki (bez t-shrit'ów), dają się Wam już we znaki? Czuć wszechobecne ciepło i wilgoć nawet na sklepach z klimatyzacją? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
8050sucks Re: Mokro w majtkach... 06.06.19, 01:35 Ej no nie czytałeś? Przecież nasza odzież robocza jest wysokiej jakości. Casto nie przewiduje letniej i zimowej. Ale jakby Ci było źle to przecież masz "kalesony letnie termoaktywne". Popatrz na metke. Jak łażę po tym świecie kilka lat tak nie spotkałem chłopa co by w lato w kalesonach lazil. A tu cyk meteczka i sprawa załatwiona. Gotuje ci się nabiał bo bez kalesonow chodzisz. Dobre jest też to, że na metce jest, że to 100% bawełna. No kurwa naprawdę? Toć to nawet koło bawełny nie plynelo z Chin. A jak to jest bawełna w 100% to mówcie do mnie wszechimperatorze czegokolwiek. Az mnie ściska i kusi aby oddać te szmaty do badania. Jak znajdę chwilę to pewnie oddam bo mam niedaleko. Ciekawe jaka wyjdzie zawartość cukru w cukrze? Jednakowoz to pokazuje jak mali i niczym jesteśmy wobec casto. Nie przewidziano odzieży letniej? Pewnie droższa była. A ktoś za ten kontrakcik cebulionow przytulił. No bo jakby inaczej. To może teraz ten ktoś wlozy te szmaty na siebie i przyjdzie na PS? Niech tam zrobi następny propagandowy film jak jest super. Tylko niech się wybierze tam gdzie nie ma klimy na sklepach. Na widlaku jest 40 stopni przy 25 powietrza. Jajami siedzi się na gorącym silniku. A wiem bo zmierzylem. Przy 35 powietrza będzie 50-60 w widlaku. A w takich warunkach nie da się pracować. Ja wraz z chłopakami będziemy odmawiać wtedy pracy. Polecam wszystkim. Odpowiedz Link
qwerasdfzxcv Re: Mokro w majtkach... 06.06.19, 18:40 Bardzo współczuję osobom pracującym w tych ciuchach w pełnym słońcu, min. w wózkach widłowych bez klimatyzacji, czy też na ogrodowej pergoli... Odpowiedz Link
casto Re: Mokro w majtkach... 07.06.19, 11:57 podobno nie ma letnich ciuchów, bo w przyszłym roku wszystkie sklepy mają mieć klimę a te które z jakiś względów nie mogą klimy mieć to ma być jakiś "system obniżania temperatury". Na pewno jest o tym mowa na spotkaniu z przedstawicielami pracowników, ale skoro takie są plany to nic nie zrobią no bo w końcu będzie klima przecież... Zostaje się nie przemęczać i robić na pół gwizdka żeby nie wyglądać jak zmokła kura. A co do pracy na widlakach to dodam że teraz też wprowadzono prace w szelkach na tucanach i nożycówkach więc wjeżdżając pod dach w kasku i szelkach po to żeby dźwigać rzeczy których z drabiny się nie da to też fajna perspektywa. Odpowiedz Link
8050sucks Re: Mokro w majtkach... 07.06.19, 22:59 Podobno Kopernik nie żyje. Z tego co mi wiadomo starsze sklepy bez klimy mają być modernizowane, owszem. W ciągu kolejnych kilku lat systematycznie. Jak ktoś będzie miał fart to zalapie się na pierwszą partie, a jak nie to na szarym końcu za kilka lat. A i to wszystko stoi obecnie pod znakiem zapytania, ponieważ obroty mocno przykulaly. Zbieramy już żniwo sapa i całej reszty. Nadal nikt problemu nie widzi. No ale ja też bym problemu z ciuchami nie widział jakbym siedział w klimatyzowany biurze, w jedwabnej koszuli za równowartość mojej miesięcznej pensji. A na niektórych sklepach nawet klienci się skarżą, że duszno i gorąco. Klienci którzy łażą z krótkim rękawem w spodenkach lub spódnicy. Za to my w drelichach roboczych nie mamy co narzekać. Jak śpiewał taki jeden "jest super, jest super więc o co ci chodzi?" Odpowiedz Link
xelectric Re: Mokro w majtkach... 07.06.19, 23:49 ja słyszałem, że nowe ciuchy nie spełniają oficjalnych wymagań i wymogów casto i że centrala szuka jakiejś ogranietej firmy... nisza w rynku!!! no ale na tyle sklepów to musi być gigant. Co do klimy... u mnie jest, podobno jedna z lepszych (opinia klienta sprzed paru lat, co montuje takie na obiektach!), a i tak jest konkretnie. Pamiętam czasy bez klimy i u mnie mocno czuć różnicę jak sie wchodzi z magazynu, co nie zmienia faktu, nie tyle gorąca, co weź przerzuć parę kartonów i juz zgrzany. Nie wiem czy pip np monituje tez temperaturę pracy, pewnie tak, ale bez klimy to jakiś kosmos!! W dzisiejszych czasach i standardach! Odpowiedz Link
8050sucks Re: Mokro w majtkach... 13.06.19, 16:48 U mnie nie ma. Jedynie co to robury mieszają ugotowane powietrze. Co do przerzucania kartonów. Najlepsze jest ściąganie klientowi towaru z regału z samej góry. Będąc na drabinie lub windzie można dostać niezłego szoku termicznego. A klap dymowych aby choć trochę ten wrzatek uciekał podobno strażak zabronił otwierać, choć mam inne podejrzenia w tej kwestii. Ogólnie jest super. Na górze. Odpowiedz Link