ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 09:29 Czy to Pan jesteś Marouder.eu? :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 09:39 Nein, teraz załapałem prosze mi wybaczyć dopiero się rozkręcam i jestem jeszcze nie w pełni świadomości. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 09:44 Nic się nie stało, może to jest wątek na dziś? Podywagujemy? Proszę temat PROSTY podrzucić, będzie wilk cały i owca syta, czy jakoś tak. :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 09:56 Nie mam smiałosci, po tym wyczynie jaki popełniłem powyżej kontynuować w tym watku. Lepiej zaczać nowy. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 09:59 Nic podobnego! Zależy mi, żeby ten mątek był na górze! Piekę dwie kaczki ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 10:03 Ostatni raz jadłem kaczkę z okazji wyborów parlamentarnych przegranych przez PiS. Do ostatniej chwili przygotowane było danie zastepcze! Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 10:06 Co za brak wiary w przypadkowe społeczeństwo! Dla Pana też @, by the way. ps. kaczkę ostatni raz jadłam ho ho i jeszcze bardziej temu. :p Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Skoro Ci zależy:) 29.09.09, 10:17 Podciągnę, ja w sprawie kaczek. Będąc młodą przemytniczką, pojechałam w 1989 na Ukrainę, po jajka i różne inne:) Po dwóch dniach biesiadowania usłyszałam: " Jola, mamy sto jaj dla ciebie, wszystkie kaczacze" Już wiedzieli ???:) Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Skoro Ci zależy:) 29.09.09, 10:47 ave.duce napisała: > I co?! Przywiozłaś je?! ;) > > :p O nie, w TO mnie nie wrobisz:) Smacznego:) I spadam Odpowiedz Link
ave.duce Re: Skoro Ci zależy:) 29.09.09, 10:50 Ha! Brak odpowiedzi też jest odpowiedzią! ;) 1989, powiadasz, hmmm... Kiedy PC powstało? :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Skoro Ci zależy:) 30.09.09, 12:07 To ciekawy trop cytuję za wiki: "Porozumienie Centrum (PC) - polska partia polityczna o profilu chrześcijańsko-demokratycznym powstała 29 marca 1990 w przededniu "wojny na górze" i rozbicia obozu solidarnościowego. Zainicjowana została przez działaczy zgrupowanych pod przywództwem Jarosława Kaczyńskiego." Rok czasu (bo przypomnijmy sobie, że podejrzana przyznała się do dokonania czynu zabronionego w roku 89) był potrzebny na osiągnięcie przez osobniki kacze wieku dojrzałego. Na podstawie powyższego mamy niezbity dowód na praprzyczynę problemów jakie nastąpiły w roku 2005. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Skoro Ci zależy:) 30.09.09, 15:27 Spritnie. Trzeba Jolę_Izę na dywanik poprosić do? może do Gabinetu Szarlatanów? ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 10:59 Tak to już jest, że nawet wysmienite potrawy serwowane na co dzień po pewnym czasie już przestają być czymś ekstra. Pamiętam, że z dużą lubością i wielkim smakiem skonsumowałem to świąteczne danie pomimo że nie lubię kaczek...;P ave.duce napisała: > Co za brak wiary w przypadkowe społeczeństwo! > Dla Pana też @, by the way. > > ps. kaczkę ostatni raz jadłam ho ho i jeszcze bardziej temu. > > :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 11:11 Bo, niestety, bynajmniej są dobre DZIKIE kaczki ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 11:29 Wściekłe... tak ten przymiotnik wydaje mi się raczej bardziej pasuje do popularnego w pewnych kręgach ptactwa. A poza tym są małe i tłuste, niewiele da się z nich skąsać. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 12:14 Nie znasz się Pan! Te dzikie mają okrągłe łebki, ale grube nie są! ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 12:48 No tak... te znad Narwi pewnie i chudzinki, zabiedzone...;P Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 13:00 Jeszczejakieśuwagiwtymkaczymtemacie? U mnie Pani B. pilnuje gumna, żadna kaczka się nie przedrze! wedrze! wydrze? :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 13:50 To wiele wyjaśnia... Szanowna Pani B. wprowadziła w gumnie taki reżim, że kaczuszki boją się dzioba z szuwarów wysunąć, bidulki. Jak mniemam jedynie zmierzch powoduje uśpienie czujności okrutnej Pani B. i to jedyna pora kiedy mogą wyjść na źer. Czy gumniane kaczuszki są wyposażone w noktowizory? Nie..? No właśnie...! Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 16:58 Kaczuszki desanty urządzają, spadają niczym ze spadochronów > Pani B. musi czujność zachowywać. Pan taki empatyczny > proszę nabyć drogą kupna z demobilu te noktocośtamcoś tam i sprezentować kaczuszkom. :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 17:30 Kot... kot widzi w ciemnościach. Kot jest doskonałym rozwiązaniem jak dowodzi przykład prezesa pewnego kaczego towarzystwa. Czy Pani Ave w ramach projektu ochrony przyrody przed Panią B. nie byłaby skłonna wyposazyć lokalnego środowiska kaczego w powiedzmy... jedną, dwie sztuki kotów (koniecznie czarnych). Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 17:42 Na podorędziu, że się tak wyrażę, mam jedną kotkę przychodnią o wdzięcznym imieniu Kićka, fot. brak, ale raczej biała jest w 87%, więc musiałabym z nią do fryzjera jechać do pobliskiego city albo wrzucić do farbowania ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 18:04 Jest też ine rozwiązanie, odwrócić wzrok jak się kocur z sąsiedztwa przyjdzie zalecać. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 18:11 Kulą w pudło! Kicka została wysterylizowana przez weteryniarza i teraz kocur może sobie nagwizdać! I tak go dorwę (Pani B. pomocna bardzo!) i się z nim też zrobi porządek. :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 18:26 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1981615,6,4,2,1,SANY0081.html właśnie mu o tym doniosłem. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 19:09 E tam! Zęby mu się spiłuje diaksą :) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 19:16 Jeżeli tyko to stoi na przeszkodzie nie będę oponował. Nie wiem co prawda czy foto przywołany kot nie bedzie miał jakiś obiekcji ale to już nie moja sprawa. A propos to mi się kojarzy z pewną powiastką, która krążyła w necie jak zaaplikować kotu pigułkę, znasz? Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 19:19 Nie znam, dawaj, nigdy nie wiadomo, co się w życiu przyda ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 19:26 Nie mam linku, wiec wybacz, będzie wersja tekstowa. Jak zaaplikować kotu tabletkę: 1. Weź kota na rece i otocz go lewym ramieniem tak, jak sie trzyma niemowle. Umiesc palec wskazujacy i kciuk prawej reki po obu stronach pyska i nacisnij lekko trzymajsc tabletke w pozostalych palcach prawej reki. Gdy kot otworzy pysk wpusc tabletke, pozwól kotu zamknac pysk i przelknac. 2. Podnies tabletke z podlogi i wyciagnij kota spod tapczanu. Ponownie otocz kota lewym ramieniem i powtórz caly proces jeszcze raz. 3. Wyciagnij kota z sypialni i wyrzuc rozmamlana juz tabletke. 4. Wyjmij nowa tabletke z opakowania, otocz kota lewym ramieniem jednoczesnie trzymajac lewa reka wierzgajace tylne nogi. Rozewrzyj pysk kota i palcem wskazujacym prawej reki wepchnij tabletke tak gleboko jak sie da. Przytrzymaj kotu zamkniety pysk i policz do dziesieciu. 5. Wyciagnij tabletke z akwarium a kota z garderoby. Zawolaj zone do pomocy. 6. Przydus kota do podlogi klinujac go miedzy kolanami jednoczesnie trzymajac wierzgajace przednie i tylnie lapy. Nie zwracaj uwagi na niskie warczace odglosy wydawane w tym czasie przez kota. Niech zona przytrzyma glowe kota jednoczesnie wpychajac mu drewniana linijke miedzy zeby. Nastepnie wsun tabletke wzdluz linijki miedzy rozwarte zeby i intensywnie poglaszcz kota po gardle co skloni go do przelkniecia. 7. Wyciagnij kota siedzacego na karniszach i rozpakuj nowa tabletke. Zanotuj sobie, zeby wymienic firanki. Pozbieraj kawalki porcelany z potluczonej wazy, mozesz je posklejac pózniej. 8. Owin kota w recznik kapielowy, a nastepnie niech zona polozy sie na kocie tak, zeby tylko jego glowa wystawala spod jej pachy. Umiesc tabletke w srodku plastikowej rurki do napojów. Przy pomocy olówka otwórz kotu pysk i wcisnawszy rurke miedzy rozwarte zeby mocno wdmuchnij tabletke do srodka. 9. Sprawdz na opakowaniu, czy tabletki nie sa szkodliwe dla ludzi, a nastepnie wypij jedna butelke piwa zeby pozbyc sie nieprzyjemnego smaku w ustach. Zabandazuj zonie rozdrapane ramie, a nastepnie przy pomocy cieplej wody z mydlem usun plamy krwi z dywanu. 10. Przynies kota z altanki sasiada. Rozpakuj nastepna tabletke. Przygotuj nastepna butelke piwa. Umiesc kota w drzwiczkach od kredensu tak, zeby przez szczeline wystawala tylko jego glowa. Rozewrzyj mu pysk lyzeczka od herbaty i przy pomocy gumki "recepturki" strzel tabletka miedzy rozwarte zeby. 11. Przynies srubokret i przykrec wyrwane zawiasy z drzwiczek na swoje miejsce. Wypij piwo. Wez butelke wódki. Nalej do kieliszka i wypij. Przylóz zimny kompres do policzka i sprawdz, kiedy ostatnio byles szczepiony na tezec. Przemyj policzek wódka w celu zdezynfekowania rany i wypij kolejny kieliszek aby ukoic ból. Podarta koszule mozesz juz wyrzucic. 12. Zadzwon po straz pozarna, zeby sciagneli tego pier... kota z drzewa. Przepros sasiada, który wjechal samochodem w plot próbujac ominac kota przebiegajacego przez ulice. Wyjmij kolejna tabletke z opakowania. 13. Skrepuj tego drania przy pomocy sznurka od bielizny zwiazujac razem przednie i tylnie lapy, a nastepnie przywiaz go do nogi od stolu. Wez grube skórzane rekawice ogrodnicze. Wcisnij tabletke kotu do gardla popychajac duzym kawalkiem poledwicy wieprzowej. Juz nie musisz byc delikatny. Przytrzymaj glowe kota pionowo i wlej mu dwie szklanki wody wprost do gardla zeby splukac tabletke. 14. Wypij pozostala wódke z butelki. Pozwól zonie zawiezc sie na pogotowie. Siedz spokojnie, zeby doktor mógl zaszyc ci ramie i wyjac resztki tabletki z oka. Po drodze do domu wstap do sklepu meblowego i kup nowy stól. 15. Zadzwon do schroniska dla zwierzat, zeby zabrali tego mutanta z piekla rodem i sprawdz, czy pobliskim sklepie zoologicznym nie maja chomików. JAK ZAAPLIKOWAC PSU TABLETKE 1. Zawin tabletke w plaster szynki i zawolaj psa. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 19:38 Dobre! Ale powiem Ci serio.serio > miałam kotka, Myszaczka, który był ideałem kocim: to, co dostawał ode mnie, zjadał bez mrugnięcia okiem, a niestety > musiał dostawać dużo, bo kiedy go przygarnęłam, już najprawdopodobniej był chory. Nawet kroplówki dawał sobie aplikować bez awantur. images1.fotosik.pl/114/3e256d66adf4b6ecmed.jpg Spadam na mecz, do jutra! :) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 30.09.09, 12:11 taisha.blox.pl/2004/11/koty-to-dranie.html Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 30.09.09, 12:39 Pan to sam odszczeka, czy mam wysłać Panu do pomocy suczkę krótkodystansową Bakusię Czarną Mordę (3 tony nacisku w jednej szczęce)? ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 30.09.09, 12:57 Nie łaskawa Pani. Osamotniony i zastawiony na pastwę Czarnej Mordy, walcząc w obronie ideałów zamierzam bronić się do końca. Te trzy tony nie są w stanie mnie przerazić i zmusić do zmiany przekonań tym bardziej, że z tego co byłaś łaskawa napisać wynika niezbicie, iż Czarna ma tylko jedną szczękę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 30.09.09, 13:35 No więc ona ma dwie, nie chciałam z miejsca odkrywać wszystkich atutów ;) Idziemy w szuwary ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 30.09.09, 15:51 W dalszym ciągu nie budzi we mnie respektu. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 10:48 żenić się z nią nie będę wiec w dalszym ciagu nie pękam. A skąd ja tą panią znam? Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 11:52 Z upojnych rande-vous, spędzonych przed tvinfo? Momenty byli? ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 11:59 Tak na oko wystrzałowa babka, niemniej na momenty to z dużą dozą prawdopodobieństwa graniczącą z pewnością nie dałbym się namówić. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 12:05 Oj, naiwny, naiwny, naiwny > namówić?! Kto mówi o namawianiu > rokaz to rozkaz! ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 12:41 Oj naiwna, naiwna jeżeli sądzi, że przedmiot meskiej dumy reaguje na rozkazy. Nawet na te wydanie na piśmie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 12:44 Ah, cóż to, cóż to jest tym "przedmiotem"? ;) Aż boję się "dywagować w rozumie" na temat owego ;) :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 13:03 nobody'sperfect. Idę zapolować. Na kanie. Ale nie te rude latawice, tylko te tkwiące w miejscu na jednej nodze. Za dwie godziny będę dalej dywagować na forum ;) O której dzisiaj mecz? Muszę komunikat potem wydać stosowny. Do roboty! :) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 13:40 Wow to masz zdecydowanie lepiej bo u mnie grzybów niet, za sucho. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 16:11 Ha! Ha! Ha! W moim malutkim lasku (nie mylić z "magicznym domem" > www.youtube.com/watch?v=VRjrGT0k5kA&hl=pl :))) => zapraszam ;) 8 kani, cudnych! Podobno w dużym lesie wysyp kurek, podgrzybków, zajączków, kozaków obu i prawdziwków. ps. od dzisiaj nocy jest mokro, przedtem sucho. :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 16:55 Ja tam jakby co to i w nocy mam sucho. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 17:15 To w nagrodę dostanie Pan to, co przed chwilą linkowałam na FK: Może się Panu w nocy przyśni? ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 17:34 A czy aby kozik odpowiednio naostrzony? A czy trafi we właściwego za nim się nim borówki zajmą? Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 17:38 A bo ja wiem? Ja z ludu ciemnego WSI! Trzeba celować w dolne partie, trochę nad te "pomarańczki" ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 18:24 Trzymam za niego kciuki, dla mnie już jest bohaterem. Cześć, znikam bo muszę się przemieścić w kierunku domowstwa. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 18:30 3maj kciuki za siatkarki. Pani B. 3ma też ogonek! ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 20:52 Nie mam pojęcia jak odczytać tą aluzję zawartą w słowie "też". Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 02.10.09, 09:41 Ot tak?! ...bez mandatu lub chociażby pouczenia? Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 02.10.09, 10:31 Pouczenie może być, byle krótkie i zwięzłe ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 02.10.09, 12:01 służe: Ewangelia to radosna nowina o zbawieniu, przesłanie Bożej miłości, skierowane do każdego człowieka. Są jednak w Ewangelii fragmenty, które zamiast radości z Bożego działania mogą budzić przerażenie. Jednym z nich jest zdanie o grzechu przeciw Duchowi Świętemu: "Każdy grzech i bluźnierstwo będą odpuszczone ludziom, ale bluźnierstwo przeciwko Duchowi Świętemu nie będzie odpuszczone (...) ani w tym wieku, ani w przyszłym" (Mt 12,31-32). Kiedy słucha się tych słów niemal automatycznie nasuwa się pytanie: "czy ja nie bluźnię przeciw Duchowi Świętemu?". Dla zrozumienia tych słów bardzo istotny jest kontekst, w jakim Jezus je wypowiada. Oto właśnie uzdrowił opętanego, który był niewidomy i niemy, a faryzeusze zarzucają mu, że dokonał tego w imię władcy złych duchów. Słowa Jezusa o bluźnierstwie przeciw Duchowi Świętemu są komentarzem do postawy faryzeuszów. Właśnie o tę postawę, nastawienie człowieka chodzi najbardziej w grzechu przeciw Duchowi Świętemu. Jest to takie trwanie w grzechu, w którym pytanie "czy ja nie bluźnię?" przestaje być zadawane. Jeżeli człowiek dopuszcza do siebie możliwość twierdzącej odpowiedzi na pytanie o grzech przeciw Duchowi Świętemu, to wtedy może mieć pewność, że go nie popełnia. Natomiast jeśli człowiek zaczyna uważać, że jest mądrzejszy od Pana Boga, to nawet jeśli postawi powyższe pytanie, zawsze będzie miał na nie przeczącą odpowiedź. Katechizmy wymieniają tradycyjnie następujące szczegółowe postawy grzechu przeciw Duchowi Świętemu: Grzeszyć zuchwale w nadziei miłosierdzia Bożego. Rozpaczać albo wątpić o łasce Bożej. Sprzeciwiać się uznanej prawdzie chrześcijańskiej. Zazdrościć lub nie życzyć bliźniemu łaski Bożej. Mieć zatwardziałe serce na zbawienne natchnienia. Umyślnie zaniedbywać pokutę aż do śmierci. Patrząc na te sześć punktów można zauważyć, że za każdym stoi taka postawa "Boże, ja wiem lepiej od Ciebie". Wiem lepiej, kiedy będziesz miłosierny, wiem lepiej jak mam żyć, wiem lepiej co powinni od Ciebie dostać inni ludzie, co mi tam będziesz wpływał na życie. I właśnie taka postawa to jedyna postawa człowieka, w której nie może on skorzystać z Bożego miłosierdzia. Bóg szanuje wolny wybór każdego. Jeśli pozwolę Bogu, żeby mnie zbawił, to On to zrobi. Jeśli mu nie pozwolę, bo całym swoim myśleniem i postępowaniem będę na Niego zamknięty, to On na siłę nawracać mnie nie będzie. Dlaczego grzechy te nazwane są grzechami przeciw Duchowi Świętemu? Właściwie odpowiedzią na to pytanie jest poprzedni akapit. Bóg wchodzi w życie każdego człowieka, niezależnie od wyznawanej przez niego religii, poprzez swego Ducha. To Duch Boży objawia człowiekowi Boży zamiar. Poczynając od sumienia, które otrzymuje każdy człowiek, poprzez dary sakramentalne dla ludzi wierzących po najwznioślejszą kontemplację wszystko to jest działaniem Ducha Świętego w człowieku. I na każdym z tych wymienionych (i niewymienionych) poziomów człowiek może przyjąć postawę otwarcia na Bożego Ducha albo się na Niego zamknąć. Na koniec dwie uwagi praktyczne. Po pierwsze, czy można jakoś u siebie rozpoznać grzech przeciw Duchowi Świętemu? Czasem może być z tym problem, szczególnie jeśli złe nastawienie człowieka trwa długo, ale bardzo jasnym znakiem jest trwanie w sytuacji, o której człowiek wie, że jest na pewno złem i ani trochę tego nie żałuje. Ogólnie wyjście z grzechu przeciw Duchowi Świętemu bywa bardzo trudne, a same słowa Jezusa są przede wszystkim zachętą do czujności, żeby się w takiej sytuacji nie znaleźć. Druga sprawa, która jest chyba częściej poważnym problemem dla ludzi wierzących, to co zrobić, jeśli w takiej sytuacji grzechu znajdzie się ktoś bliski. W swoim pierwszym Liście św. Jan napisał, że są takie grzechy, że nie poleca, by modlono się za tych, którzy je popełniają (1 J 5, 16). Przekornie można powiedzieć, że jest to jedyne polecenie w Biblii, którego z czystym sumieniem można nie posłuchać. Nawrócenie zatwardziałego grzesznika jest wielką radością dla Boga i dlatego, jak wskazują również biblijne przykłady, zawsze warto się o nie modlić. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 02.10.09, 12:16 Pan to sumienia nie masz! Lepszy mandat (p-osła)! ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 02.10.09, 12:26 Ja nie czytałem, wkleiłem na pałę w końcu to nie dla mnie pouczenie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 02.10.09, 17:58 :)))))))))) Ja też nie, bo i nie dla mnie przecież ;) :p Odpowiedz Link
mietowe_loczki Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 10:40 Ja mam temat na dziś taki, że nic mnie się nie chce, nuda, robić trzeba, a mam marazma powakacyjnego. Ogólnie do dupy. Nie zachęcam nikogo do rozkręcania takiego wątku. Do jutra mi przejdzie - bo mam wolne ]:> Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 11:13 To stąd ta aktywność polityczna Cię ogarnęła ;) ps. "do jutra mi przejdzie" > byle nie na mnie! A była gdzie na wywczasach? :p Odpowiedz Link
mietowe_loczki Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 11:35 Ta moja tzw. aktywność tzw. polityczna jest raczej związana z próbą ucieczki od pewnej roboty, która wisi nade mną jak topór już od wielu tygodni. A gdzie byłam na wywczasach, napiszę Ci na priv, jak wrócę z kołchoźni ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 12:13 O, też tak mam! Tylko u mnie miecz... Damoklesa zresztą zwykle wisi. ps. co to to to na k, bo nie czumam? :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 29.09.09, 12:31 Popatrz Pani! 20 lat wolności, a relikty tkwią wszędy i owędy! :))) Kołchoźnia to lepiej niż sowchoźnia? :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 17:40 SOW... w połączeniu trudniej wymówić, żeby nie zadławić się. A taka SOWa już przechodzi całkiem letko ;) :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 30.09.09, 12:14 Komisja lekarska w składzie "tw" z wielkim zainteresowaniem pyta się czy nastanie dzisiejszego dzionka przyniosło spodziewany efekt? Komisja jest prywatnie zainteresowana powodzeniem eksperymentu gdyż recepty na "dzień wolny" otrzymuje nadzwyczaj rzadko (podobno ze względu na skutki uboczne). Odpowiedz Link
mietowe_loczki Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 16:57 Wypowiem się po parokrotnym wykonaniu tego eksperymentu ;) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: PRYWATA > Marouder.eu > @ 01.10.09, 20:55 My wyżej podpisani z wielką niecierplowością oczekujemy na wyniki...;) mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,1011325 target="_blank">mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki- kolorowe,10561/zdjecie,1072414</a> Odpowiedz Link