Dodaj do ulubionych

Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa

07.01.11, 19:29
i jego książek.

Tydzień bez Grossa. Do 15 stycznia.

Jak będzie trzeba, to poprę oficjalnym dekretem. Na razie wyjaśniam : chyba powiedzieliśmy już wszystko, co konkretnie się sprawy tyczyło, a teraz powtarzamy się albo oddalamy od sedna sprawy. Albo jeszcze gorzej - zaczynamy się wzajemnie traktować jak dwa wrogie obozy. To szkodzi FzD.

Dixi.
Obserwuj wątek
    • tojajurek Re: Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa 07.01.11, 19:40
      Popieram.
      Już lepiej omawiać Trujące Opary
      • gat45 Re: Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa 07.01.11, 19:47
        Trujące Opary ? Ki czort ? Mogę za to poopowiadać własnymi słowami niektóre opery. Większość pt czytelnictwa uzna to z całą pewnością za trucie.
        • tw_wielgus Re: Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa 07.01.11, 20:05
          Jurek miał na myśli wystawienie Traviaty na deskach ( sorry czeci) londyńskiego teatru Sadler’s Wells.

londynek.net/czytelnia/article?jdnews_id=2743505&cat_id=48
          • tojajurek Re: Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa 07.01.11, 21:18
            Zwykle mam pokrętne skojarzenia, ale tym razem chodziło mi o "rewelacje", o których sobie nagle przypomniał po 8 miesiącach kaczy przydupas niejaki Opara.
            Krótko mówiąc: "W oparach absurdu".
    • mala200333 Re: Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa 07.01.11, 19:41
      Dobra propozycja
      Jadac dzis samochodem bylam jeszcze myslami w trakcie dyskusji i ...przejechalam na czerwonym swietle. Dobrze, ze policji nie bylo w poblizu.
      • scoutek Re: Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa 07.01.11, 19:47
        mala200333 napisała:

> Dobra propozycja
        > Jadac dzis samochodem bylam jeszcze myslami w trakcie dyskusji i ...przejechala
        > m na czerwonym swietle. Dobrze, ze policji nie bylo w poblizu.

policja to małe piwo
        dobrze, że nikomu się nic nie stało
      • tw_wielgus Re: Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa 07.01.11, 20:09
        Farciara...
    • damakier1 Re:Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa - popieram! 07.01.11, 19:42
      Szanowne Prezydenty! Kto pierwszy przyleciał z poparciem? No kto?
      Proszę mi zaznaczyc w paierach.
      • damakier1 Re:Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa - popieram 07.01.11, 19:44
        No jak pragnę wiosny, pierwsza pod prezydentami pisałam, a tu klikłam, a przede mną Mała się wcisła. No, niedoczekanie!
        • ave.duce Jesteś trzecia. Masz "brąz"! 07.01.11, 19:54
          • gat45 Re: Jesteś trzecia. Masz "brąz"! 07.01.11, 20:03
            Dla Damy pozłocimy ten brąz na wysoki połysk.
          • damakier1 znowu spisek i oszukaństwo! 07.01.11, 22:12
            Jaka trzecia? Jaki brąz? Patrzta na godziny:
            Gat - 19:29, Tojaurek -19:40 - od tego momentu dopiero czas się liczy, bo Tojajurek jako vice w popieraniu z założenia się nie ściga.
            No i dobra, o minutę przede mnie (19:42) Mala (19:41) sie wtryniła, ale to znaczy tylko, że ma krótsze kable od swojego komputera do Foruma i te litery od niej szybciej przyleciały.
            Ja na pewno najpierwsza popierałam, bo jescze zanim przeczytałam, to już poparłam i nikt mnie tu w popieraniu Prezydencji wyprzedzał nie będzie.
            Żadne tam "pozłacane". Się złota najszczerszego domagam!
            • ave.duce ToOnJurek się nie liczy?! "Z założenia... 08.01.11, 11:51
              się nie ściga"?! Z czyjego założenia?
              Wietrzę powstawanie jakiegoś UKŁADU.

ps. nie fszystko złoto, co się świĘci, o! To mi przypomniało "Białego Kła"...
              • damakier1 Re: ToOnJurek się nie liczy?! "Z założenia... 08.01.11, 12:30
                Napisałam: " Tojajurek jako vice", czyli tak bardzo się liczy, że aż się nie liczy.
                Ponjała?
                • ave.duce Re: ToOnJurek się nie liczy?! "Z założenia... 08.01.11, 12:50
                  Pani Damo, jam ciemna sierota ze WSI...

Ja tam się nie wyznaję na tych arysKOTratycznych dworskich wygibasach i łamańcach umysłowych.
                  Znam się na cyferkach od 0 do 9 i wiem, kiedy się chodzi spać z Qrami.

Pan Wice pierwszy był skoczył z poparciem niczym członek wspierający,
                  a czy on musi, czy nie zabiegać o względy Pani Prezydent Kochanej, to ja już nie wiem.
                  Za malutka jestem.

Ja tu tylko sprzątam, do chorery!
                  • damakier1 Re: ToOnJurek się nie liczy?! "Z założenia... 08.01.11, 13:16
                    Szanowna Ave!
                    Sierota nie sierota, ze WSI nie ze WSI - nic tu nie ma trudnego do zrozumienia:
                    złoto mnie się należy. Ot, co!
                    • ave.duce Re: ToOnJurek się nie liczy?! "Z założenia... 08.01.11, 14:36
                      Znaj serce sieroty!
                      • damakier1 Re: ToOnJurek się nie liczy?! "Z założenia... 08.01.11, 14:48
                        Czy ja nie wyrażam się jasno? Mówiłam medal.
                        • ave.duce Medale i odznaczenia wykraczają poza kompetencje 08.01.11, 14:58
                          sprzątaczki.
                    • olga_w_ogrodzie Re: ToOnJurek się nie liczy?! "Z założenia... 08.01.11, 14:37
                      trzeba jasno powiedzieć : duch walki w narodzie rośnie.
                      Damo, już drugi raz Cię tu widzę ostatnio, gdy zażarcie chcesz palmy.
                      poprzednio za bigos.

mam na chacie taki wielki palmokwiat pierwszeństwa z samego ryneczku
                      czarodziejskiego Kazimierza Dolnego przywiezion.
                      to ja go dla Cię zachowam.
                      jak tu usilnie będą się władze starać o wciśnięcie Ci brązu lub srebra w miejsce złota,
                      to i tak będziesz miała palmokwiat, którym machać możesz na vivat dla siebie, ile wlezie, na pohybel władzy werdyktom.
                      • damakier1 Re: ToOnJurek się nie liczy?! "Z założenia... 08.01.11, 14:53
                        Ty jedna, Olgo, mnie docenisz i zrozumiesz i serce me pocieszysz! Dzięki Ci bardzo, palma pierwszeństwa z samego Kazimierza Dolnego to najmilsza memu sercu nagroda, bo kocham Kazimierz miłością wielką i niespełnioną. Ciągle marzę, żeby pojechać i się powłóczyć, a jakoś tak wyszło, że nie dotarłam. Teraz to juz nawet starań w tym kierunku nie czynię, bo o czym bym marzyła?

A medal mi się należy i tak!
                        • damakier1 Re: ToOnJurek się nie liczy?! "Z założenia... 08.01.11, 15:07
                          PS. Tobie jednej Olgo się przyznam, że walczę tak zajadle ponieważ wysłana przez rodzinę po zakup granatu do ozdoby świątecznego tortu piernikowego,zakupiłam jakieś pomelo, czy cóś w podobie. Sama rozumiesz, jak mną, bądź co bądź damą, musiało to wstrząsnąć.
                          A jeszcze rodzina cała się ze mnie nabijała i ego moje deptała. Tylko złoty medal przywróci mi wiarę w siebie i godność osobistom!
                      • ave.duce Re: ToOnJurek się nie liczy?! "Z założenia... 08.01.11, 14:56
                        Swoją zostaw sobie (co będzie Ci odbijac, jak Damie dasz?), Damie damy tę:

https://www.podrozeiherbata.pl/img/upload/file/thumb.photoOfDay.450px_Joanna_Rajkowska_Palma.jpg

> dar stoLycy dla NE prasłowiańskich rubieży z okolic Cedyni.
                • tojajurek Hahaha - zaśmiał się po francusku JurekOn 08.01.11, 16:00
                  Liczne z osób, które liczyły na to, że OnJurek sie nie liczy, przeliczyły się SROmotnie.
                  Howgh!
                  • damakier1 Re: Hahaha - zaśmiał się po francusku JurekOn 08.01.11, 16:25
                    Panie Wice! Ja mówiłam, że Pan liczy się najbardziej i że to Pan właśnie werdyktuje komu co za co sie należy.
                    • maniasza Re: Hahaha - zaśmiał się po francusku JurekOn 09.01.11, 17:27
                      Damakier, medal ma dwie strony.
                      Wybierz jedną, może Ci dadzą.
                  • ave.duce Panie Wice! Proszę zauważyć (i zapamiętać!), że 09.01.11, 10:34
                    wg skromnej opinii sprzątaczki, czyli mua > złoty medal się Panu należy!
      • gat45 Mala200333 ! 08.01.11, 13:56
        Ustąpisz Damie miejsca na podium ? Bo Dama potrzebuje koniecznie mieć złoty medal.

ToOnJurek, jako vice, złożył pod moim moratorium wymaganą prawem kontrsygnaturę, więc jako zawodnik się nie liczy.
        • damakier1 Re: Mala200333 ! 08.01.11, 15:01
          Mala zapewne doskonale rozumie, że ubiegła mnie tylko dzięki kablom krótszym i wie, że złoty medal powinien być dla mnie. Na pewno z godnością i zadowoleniem przyjmie medal srebrny.
          Ostatecznie liczą się fakty!
          • mala200333 Re: Mala200333 ! 08.01.11, 15:33
            Dopiero co wstalam...u mnie dopiero ranek za Oceanem.
            Medal?.....dobrze odstapie...
            • gat45 Re: Mala200333 ! 08.01.11, 15:45
              Więc sama widzisz, że jak zza oceanu, to ogonki do serwera musisz mieć krótsze.

Dziękujemy :)))
              • damakier1 Re: Mala200333 ! 08.01.11, 16:26
                No to ja wypinam pierś!
                • ave.duce Pani Prezydent Kochana! Zara, zara! 08.01.11, 16:41
                  Pierś Damy przed dekoracją winna być ugarnierowana odpowiednio. A do tego wykonania tego zadania polecam Trusięę.
                  Problem taki, że ona ma wolne do poniedziałku ;)
                  • damakier1 Poczekam. 08.01.11, 17:43
                    > Problem taki, że ona ma wolne do poniedziałku ;)
            • ave.duce Re: Mala200333 ! 08.01.11, 16:52
              o tak, tego się należało spodziewać! Polka za oceanem.
              Taka Amerykanka jedna z drugą (że o Amerykaninie nie wspomnę) to od małego chowana do victorii,
              a nie do oddawania bez walki. Jak wyglądałby sport amerykański, gdyby tak szastano medalami?!
              • mala200333 Re: Mala200333 ! 08.01.11, 17:04
                Rdzenna Hamerykanka by napisala: Moja wypowiedz szla dluzej, bom daleko, wiec wyslalam pierwsza. Ale nie Polka. Do poswiecen gotowa...
                • ave.duce Re: Mala200333 ! 08.01.11, 17:20
                  Jakież tam poświęcenie! Kapitulacja!
                  A dziewica-bohater wódz powstańców Emilia Plater co na to?!
                  • mala200333 Re: Mala200333 ! 08.01.11, 17:24
                    Zaslonila oczeta ze wstyda!
                    • ave.duce Re: Mala200333 ! 08.01.11, 18:08
                      No i z dziewicy-bohater zrobiła się nasza szkapa.
                      • mala200333 Re: Mala200333 ! 08.01.11, 18:50
                        Jak z Emilii Plater ma byc ...szkapa to medalu nie oddajem!
                        • ave.duce To powiedz to Pani Prezydent! Póki czas... 08.01.11, 19:01
                          • gat45 Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 08.01.11, 19:07
                            Dziewicę Heroiczny Bohater, Dama dostaje medal, Trusiaa zajmuje się oprawą graficzną dekoracji i biustu do dekoracji. Magdolot się nie wtrąca z Grossem.

Co tu się, kurna, dzieje ???? Towarzystwo jakieś niesforne okropnie !
                            • damakier1 Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 08.01.11, 19:16
                              Wyślę ten post do kancelaryi prezydenta Komorowskiego. Niech się uczy!
                              • mala200333 Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 08.01.11, 19:50
                                Aaa ....nie oddaje!
                                • damakier1 Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 08.01.11, 19:56
                                  A już Ci przypli? No to jak nie oddajesz??!!
                                  • mala200333 Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 08.01.11, 20:52
                                    Niet
                                • gat45 Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 08.01.11, 19:58
                                  Jak to ? Dziewica bohater słowa nie dotrzyma ? Szkapa unieważniona, żadnej Konopnickiej tu nie było, jedno pod chatą leśnika rota strzelców stanęła zielona. Zielona ? Chyba zielona. Nie chce mi się sprawdzać.

A Mala20033 dostaje Wielki Order Św. Fair Play'a w gwiazdą i wstęgą. Bardzo gustowny, pasuje do każdego stroju i każdego typu urody. Przywileje jak w przypadku honorowego krwiodawcy co najmniej.
                                  • mala200333 Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 08.01.11, 20:53
                                    Z Gwiazdami trzema...
                                    • gat45 Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 08.01.11, 20:56
                                      Zrobione. A iloramienne mają być ? Dla Pani wszystko.... Wstęga miała być lila róż, ale na życzenie możemy zmienić.
                                      • mala200333 Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 08.01.11, 21:17
                                        Niech bedzie rozowa, drobiazgowa ne jestem...
                                        • mala200333 Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 08.01.11, 21:17
                                          No i moze zespol wespol grajacy...
                                          • gat45 Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 08.01.11, 21:20
                                            Repertuar ? W jakich klimatach Szanowna odznaczona gustuje ?
                                            • mala200333 Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 08.01.11, 22:48
                                              Moze byc cusik Santany...
                                              • ave.duce Kto jest z DBA?! 09.01.11, 14:36
                                  • damakier1 Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 09.01.11, 11:43
                                    > A Mala20033 dostaje Wielki Order Św. Fair Play'a w gwiazdą i wstęgą. Bardzo gus
                                    > towny, pasuje do każdego stroju i każdego typu urody. Przywileje jak w przypadk
                                    > u honorowego krwiodawcy co najmniej.

No tak, i tera to ja se moge swój złoty medal w doopę wsadzić. Idę sie pochlastać.
                                    • ave.duce Re: Żadne takie. Unieważniam szkapę, przywracam 09.01.11, 14:37
                                      A Ty, Damo, snofu sfoje! Jaki "złoty", przecież jest jeszcze ToOnJurek ;)
                            • trusiaa Pardon, ja w sprawie garni 10.01.11, 13:20
                              To jak: mam oprawiać?
                              • damakier1 Oprawiaj, oprawiaj.... 10.01.11, 13:43
                                stoję z wypietą i stoję, a nieszczęsna pierś wciąż goła.
                                • trusiaa Re: Oprawiaj, oprawiaj.... 10.01.11, 14:02
                                  Lecę pędzę!
                                  Oto dwie wersje do wyboru w zależności od naStroju:

Biust na medal

lub klasyczne naDanie
                                  • damakier1 Re: Oprawiaj, oprawiaj.... 10.01.11, 15:13
                                    Moja jest bardziej podobna do tej "naDanie".
                                    • blind_as_a_bat Re: Oprawiaj, oprawiaj.... 11.01.11, 08:06
                                      Yhm. Głodnemu pierś na myśli.
                                    • trusiaa Re: Oprawiaj, oprawiaj.... 11.01.11, 11:09
                                      E voila:
                                      Medaliony z piersi kurczęcej
                                      • damakier1 Re: Oprawiaj, oprawiaj.... 11.01.11, 17:27
                                        Medal złoty, jak malowanie! Dzięki bardzo!
                                        • trusiaa Re: Oprawiaj, oprawiaj.... 11.01.11, 20:37
                                          Ekhm... dziękuję, ale to tylko sugestie dekoratorskie, propozycja anturażu -
                                          Opieniek jest maleńki,
                                          a tu trzeba skakać na sążeń,
                                          gdzie nam, Damo, do takich dążeń.

ja tu tylko wklejam, szlaczki rysuję ;)
    • maniasza Re: Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa 07.01.11, 19:45
      Sursum corda!
      Concordat!
      • blind_as_a_bat Re: Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa 07.01.11, 23:27
        Jestem za! Pax vobiscum :-)
    • ave.duce Re: Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa 07.01.11, 20:06
      https://www.wikipasy.pl/images/e/e3/Szalik_pojednania_1.jpg
      • gat45 Re: Ogłaszam MORATORIUM wsprawie Grossa 07.01.11, 21:11
        mufffffff za siebie,ok ?
        • ave.duce A czy ja coś muffię? Zi0br0. 08.01.11, 08:46
          Forum ze Dworum > Freedom
          • magdolot Nogawka 08.01.11, 17:42
            Byłem w innej nogawce spodni czasu i zanim dotarłem tu, do rozporka, żem się trochu obślizgnął. Nie dla mnie medale, psiakita.
            Pokornie upraszam o antydatowanie mi.
            Łopata rozładowana, Szarik przy nodze jusz!
            • ave.duce Re: Nogawka 08.01.11, 18:09
              Niech cicho siedzi, bo moratorium naruszyło.
    • ave.duce Mam pytanie > czy MORATORIUM obowiązuje, czy 08.01.11, 18:45
      nie. A może nie fszystkich?! To czeba było napisać, że są równi i równiejsi.
      • magdolot Re: Mam pytanie > czy MORATORIUM obowiązuje, 08.01.11, 21:37
        Przecież prosiłem, żeby mię antydatować, nie? Mozilla mię wepchała prosto do wątka grosiego i innych nie widzał żem, to żem się obślizgnął i tu odłożył broń.

A jeśli to reprymenda za drugi wątek, to żem moratorium, psiakrew nie złamała. Ani słowa o Grossie nie napi tam fszak do cholery, ani liczby jego trefnej 144 też nie używała żem.
        • ave.duce Re: Mam pytanie > czy MORATORIUM obowiązuje, 09.01.11, 10:42
          Nie zwalajcie na liska! Niby że rudy 102, to wredny, tak?! Marginesem jedzie?
          Farbowany szarik lepszy od ogonioka? O fżyciu!

... to ja, to ja, to ja... słyszysz - wołam ciebie ja, płomień ...
          ... to ja, to ja, to ja... słyszysz - wołam ciebie ja, brzoza
          ...

Muffi Ci to coś?!
      • blind_as_a_bat Re: Mam pytanie > czy MORATORIUM obowiązuje, 10.01.11, 00:08
        Jak to w życiu.
        • blind_as_a_bat Najwyraźniej nie obowiązuje. Dałem się nabrać :-( 10.01.11, 00:10
          https://www.wpk.p.lodz.pl/~jsuch/emots/3/bat2.gif
          • ave.duce Nie jesteś sam! ;) 10.01.11, 09:28
            Mua ossi.
            • mala200333 Re: Nie jesteś sam! ;) 10.01.11, 15:29
              A na Poludniu Stanow...

https://img291.imageshack.us/img291/5594/010aub.jpg
              • ave.duce Re: Nie jesteś sam! ;) 11.01.11, 14:12
                Gdzie to jest, to Południe? Teksas?
                • dupetek Re: Nie jesteś sam! ;) 11.01.11, 17:41
                  Na mój ślip to Podkowa Leśna!
                  • ave.duce Re: Nie jesteś sam! ;) 11.01.11, 18:01
                    Ale Północna czy Południowa?
                    • dupetek Re: Nie jesteś sam! ;) 11.01.11, 18:20
                      Na mój ślip, to środkowa:)
                      • ave.duce Re: Nie jesteś sam! ;) 11.01.11, 20:47
                        Od której strony patrząc? Od Wschodu czy od Zachodu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka