Dodaj do ulubionych

"Mgła II"

24.01.11, 16:18

Jeszcze nie ustała dyskusja po emisji doskonałego filmu dokumentalnego – „Mgłą” powstałego przy koprodukcji „Gazety Polskiej” i czołowej dziennikarki śledczej (bezpodstawnie i w niezwykle brutalny sposób usuniętej z państwowej telewizji). Nie trzeba było długo czekać, aby powstała druga część dokumentu. Autorzy cofnęli się do genezy, zebrali wszystkie fakty, poszlaki uporządkowali wiedzę o przyczynach tego tragicznego wydarzenia.
W przeciwieństwie do raportu „MAK” opartego na półprawdach i skrajnych przeinaczeniach w tym wypadku mamy do czynienia z czystą prawdą, jedyną słuszną prawdą.

Zresztą sami oceńcie:

MGŁA II
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: "Mgła II" 24.01.11, 16:27
      Na tym "dokumencie" ewidentnie widać że mgła jednak była sztuczna - namalowana, a i naprowadzający jest powszechnie znany jako szuja i oszust oraz miłośnik strzelania z dwururki do zwierzy typu kaczka (a konkretnie kaczor) czy królik.

Kocham "merrie melodies"
      • ave.duce Re: "Mgła II" 24.01.11, 16:37
        https://g.dziennik.pl/pliki/52000/52047.jpg
        • ave.duce Re: "Mgła II" 24.01.11, 16:38
          https://g.dziennik.pl/pliki/376000/376529.jpg

Fszyscy obecni?
          • tw_wielgus Re: "Mgła II" 24.01.11, 17:14
            Szykuje się na wojnę, czy jak?
            • ave.duce Re: "Mgła II" 25.01.11, 12:16
              No ba! Z "Przyjaciółmi Rosjanami".
      • tw_wielgus Re: "Mgła II" 24.01.11, 16:52
        Dokładnie tak, mgła jest sztuczna jak biust PAmeli Anderson i to jest fakt bezsprzeczny.
        Zdumienie graniczące z przerażeniem powodują działania rosyjskiej kontroli lotów.
    • ave.duce "Mgła III" 24.01.11, 17:38
      www.youtube.com/watch?v=ysDTac4Dk7U&feature=player_embedded
      • tw_wielgus Re: "Mgła III" 24.01.11, 17:58
        Korporacja mi blokuje dostęp do prawdy.
        Zapewne są częścią układu tego kondominium o którym mówił najwybitniejszy z prawdziwych współczesnych Polaków.
        • magdolot Re: "Mgła III" 24.01.11, 18:15
          Mgieł bendzie tyle, ile trzeba, żeby spłacić mieszkanie. Z biblotekom. Było nie złośliwie wypiżdżać kredytobiorczyni z tivi.

Fięc dostęp do prawdy blokują Ci trywialne raty za biblotekę, a nie żadna pieprzona korporacja, hi, hi.
          • gat45 Re: "Mgła III" 24.01.11, 18:20
            Bibloteka to takie na bibloty ? Pastereczki w krynolinach, pieski porcelanowe ?
            • tw_wielgus Re: "Mgła III" 24.01.11, 18:28
              I kryształy.... Rżnięte kryształy są obowiązkowe.
              • gat45 Re: "Mgła III" 24.01.11, 18:43
                TW ! Nie wyrażaj się !
                • tw_wielgus Re: "Mgła III" 24.01.11, 18:48
                  Jeszcze encyklopedia PWN mi do głowy przychodzi w ramach obowiązkowego wyposażenia biblioteczki.

Przeca się nie "wyrażam" jeno precyzuje rodzaj kryształów jakie powinny półki okupować.
                  • gat45 Re: "Mgła III" 24.01.11, 18:56
                    A pudełko z muszelkami ponaklejanymi ? Bez takiego biblota bibloteka się nie liczy.
                    • tw_wielgus Re: "Mgła III" 24.01.11, 19:03
                      Zgadzam się muszelki to mus. I dodałbym jeszcze zdjęcia przodków w sepii, w gustownych skórzanych oprawach.
                  • inna57 Re: "Mgła III" 24.01.11, 19:17
                    Otóż oświadczam że rzeczona Encyklopedię PWN posiada o czym raczyła sama mi napisać w jednej z zażartych dyskusji, jednakże ponieważ nie wie do czego powyższe księgi mogą jej posłużyć jako że obsada mniej liczna niż w książce telefonicznej a i wątek często zmienny i wielodziedzinowy. Przy czym rzeczona większości z tych dziedzin nie pojmuje a i przepisów na domową szarlotkę książki te nie posiadają więc służą one rzeczonej jako zastępstwo zagubionej nogi od kredensu rodzinnego.
                    • tw_wielgus Re: "Mgła III" 24.01.11, 19:19
                      Przeczytałem ale przyznam się ze wstydem, że moja zdolność czytania ze zrozumieniem poległa.
                      • gat45 Re: "Mgła III" 24.01.11, 19:23
                        Z drzewka wychodzi, że "rzeczona" to ja. Encyklopedię PWN (wydanie pierwsze, syjonistyczne, z ostentacyjnym pominięciem Katynia) rzeczywiście posiadam, ale nie pamiętam, żebym się tym chwaliła. Więc albo to nie ja, albo byłam pijana w sztok :(((
                        • tw_wielgus Re: "Mgła III" 24.01.11, 19:38
                          Jeżeli w grę wchodzi ta druga ewentualność to z uwagi na "reset" umysłu nie ustalimy daty i szczegółów tego wydarzenia.
                          U mnie w domu też półka w biblioteczce uginała się pod ciężarem encyklopedii. Była ta "mała" w niebieskiej okładce i kilkanaście tomów "wielkiej" zakupionych w subskrybcji). Przydatne to było narzędzie, do rozwiązywania krzyżówek.
                        • inna57 Re: "Mgła III" 24.01.11, 20:03
                          A uchowaj wielki Manitu, gdzieżbym śmiała o Tobie takie. Pani Gat, wszyscy rozumni taką encyklopedię w tym czy innym wydaniu posiadają, ale większość potrafi z niej korzystać choćby rozwiązując krzyżówki a rzeczona, ta od kredytu i na pysk takiej umiejętności zwyczajnie nie posiada za to w szambonie24 czuje się jak ryba karp w wodzie ;)
                      • inna57 Re: "Mgła III" 24.01.11, 19:59
                        Przepraszam skrót był zbyt wielki i fakt zamglony wielce. Rzeczona to ta co na pysk, i z kredytem na lokal i bibliotekę z ręką w nocniku się ostała. Kiedyś jeszcze w dawnych czasach na FK mocno się udzielała zanim znalazła "przyjazną przystań" w szambonie24. Ale kiedyś na FK mocno się ze mną spinała, dziewczę było ambitne ale łatwo w kozi róg dawało się zapędzić.
            • magdolot Re: "Mgła III" 24.01.11, 20:06
              gat45 napisała:

> Bibloteka to takie na bibloty ? Pastereczki w krynolinach, pieski porcelanowe ?

Nie. Bibloteka jest na Irlandczykuf.
              Ony mieszkania fszystkie wykupiły z rynku, ino na takie z biblotekom nie było ich stać.
          • tw_wielgus Re: "Mgła III" 24.01.11, 18:27
            Ja złośliwie..?! Ja nigdy złośliwy nie bywam. To nie leży w mojej naturze...;)
    • maniasza Re: "Mgła II" 24.01.11, 19:21
      tw_wielgus napisał:

>
      > Zresztą sami oceńcie:
      >
      > [url=http://www.cda.pl/video/1139491/Kaczor-Duffy-Awaryjne-ladowanie]MGŁA II[/u
      > rl]
      >

O maj gad, umarłaaaaaaaaaaam :)

Zapomniał dodać, że na ścieżce jest :D
      • tw_wielgus Re: "Mgła II" 24.01.11, 19:47
        Końcowa scena filmu - zadowolona mina kontrolera lotów i ten gest zacierania rąk, no czysta nikczemność. To musiał być zamach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka