tojajurek 02.03.11, 18:27 Kubuś lat 8 miał sporządzić z dostępnych w domu materiałów projekt pomnika dowolnej - powszechnie znanej - osoby. Na końcu jednak się zaparł i nie chciał powiedzieć kogo przedstawia. A kogo byście wytypowali? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Pomnik 02.03.11, 18:31 No co ty, żaden z nich dwóch nie jest tak cudnie demoniczny! Odpowiedz Link
tojajurek Re: Pomnik 02.03.11, 19:13 Chiba wątpiem. Po pierwsze primo nie jestem jeszcze ogólnie znany, tylko znany ogólnikowo. Po drugie primo dalako mi do zaprezentowanej urody. Po trzecie primo mam jeszcze resztki włosia tu i ówdzie. Trza dodać, że dzieło powstało w niedzielę i do dziś zdążyło sie solidnie zestarzeć. Ja mniej. Odpowiedz Link
bluzeczka.zamszowa Re: Pomnik 03.06.17, 06:29 ave.duce napisała: > Piękny! Ale dlaczego pojedynczy? Cześć, pojedynczy bo to matryca! Matryca 3D, wystarczy na nowoczesnej drukarce 3D wydrukować takich egzemplarzy coś około kilku milionów i najprawsi będą mięli przewagę po wiek wieków i jeden dzień dłużej! Najprawdziwszy dumny wolak powinien: 1. Umieć padać na kolana i bić czołem. 2. Chętnie sięgać do sakiewki, aby wspierać cel najszczytniejszy! I zawsze ma się uśmiechać! Szczęśliwym uśmiechem wolnego wolaka! 3. Wystarczy, po co komu więcej funkcji? Tacy wielofunkcyjni są nadto skomplikowani i trudno ich okiełznać! Odpowiedz Link
humbak Re: Pomnik 02.03.11, 18:58 Z kształtu czaszki powiedziałbym że Korwin, ale z miny raczej Tusk. Tylko te uszy ni z gruchy ni z pietruchy. Odpowiedz Link
ave.duce Znalazłam "kolegę" na dziś :) 03.03.11, 11:52 źródło > deser.pl/deser/0,0.html Odpowiedz Link
ave.duce Na doczepkę: miejsca pamięci smoleńskiej 19.05.17, 23:27 biqdata.wyborcza.pl/mapa-pomnikow-smolenskich Odpowiedz Link
tojajurek Re: Na doczepkę: miejsca pamięci smoleńskiej 19.05.17, 23:59 Ja tak sobie umyślam, ze najwyższy czas postawić Pomnik Narodowych Katastrof. Może sobie stać pomnik Jazdy Polskiej (gdziekolwiek by nie jechała) czy pomnik Lotnika (gdziekolwiek by nie poleciał), to pomnik polskich Narodowych Katastrof byłby jak znalazł na każdą okazję - minioną i przyszłą. Miałbym w tym temacie kilka odlotowych pomysłów wizualnych, ale nie będę siem pchał przed szereg, choć na katastrofach znam się jak małokto. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Na doczepkę: miejsca pamięci smoleńskiej 20.05.17, 17:04 Cię wypycham - podziel się choć jednym... na początek. Odpowiedz Link
yoma Re: Na doczepkę: miejsca pamięci smoleńskiej 20.05.17, 17:16 Dlatego zawsze szalenie mi się podobała nazwa ulicy Zwycięzców. Pasuje do każdych czasów i do każdego ustroju. Odpowiedz Link
erte2 Re: Pomnik 20.05.17, 09:32 Jakby mu jeszcze dorobić aureolkę z drucika to bym wiedział, ale tak..... Odpowiedz Link