Dodaj do ulubionych

Łącze siem z wami w bulu

17.03.11, 21:49
i WSTYDZIE :((((((((((((
Znikąd nadzeji.......
Obserwuj wątek
    • dupetek Re: Łącze siem z wami w bulu 17.03.11, 21:52
      Ty Kiko nie nadużywaj Patrykowych dobrodziejstw, bo skończysz marnie:( A tą słomką, to szanownemu świętemu nie ubliżaj:)
      • u-kikoo Re: Łącze siem z wami w bulu 17.03.11, 22:02
        jaki wstyt, jaki wstyt - łupkowy.....
        • dupetek Re: Łącze siem z wami w bulu 17.03.11, 22:16
          Fakt, upić się piwem przez słomkę, to .. szkoda gadać:)
          • u-kiko Re: Łącze siem z wami w bulu 17.03.11, 22:50
            POczytaj se ćwoku:
            www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=piwo+przez+s%C5%82omk%C4%99&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=
            • dupetek Re: Łącze siem z wami w bulu 17.03.11, 23:16
              Poczytałem sobie i znalazłem coś dla Ciebie:)):
              >tak,picie piwa przez slomke jest b.niebezpieczne-mozna od tego zajsc w ciaze.
              a najgorzej jak gwaltownie sie slomke rozciagnie,wtedy peka i nici z dalszego ciagniecia(przez slomke). <
              grono.net/uwielbiam-gryzc-slomki/topic/862532/sl/czy-picie-alkoholu-przez-slomke-jest-niebezpieczne/1/0/0/0/#bottom
              • tojajurek Re: Łącze siem z wami w bulu 17.03.11, 23:38
                Gwoli ścisłości zauważę bezstronnie, że w starożytnym Egipcie pito piwo (zostało wynalezione najwyraźniej zaraz po stworzeniu świata) przez trzcinkę - nie mieli biedacy słomek - a to dlatego, że nie umiano odcedzić skutecznie sfermentowanego jęczmienia, który pływał sobie swobodnie w napoju. Ponieważ pływał na wierzchu (tak czytałem), to pijąc przez trzcinkę nie trzeba było pluć co chwilę pod stół.
                Najwyrażniej ten obyczaj przetrwał do dziś, nabierajac - dla niektórych - cech wykwintnych manier. Jak z wiekszością tradycyjnych obyczajów bywa, mało kto wie skąd się wzieły. Przykładem może być bezsensowne używanie wynalazku dosyć świeżej daty, jakim jest widelec. Każde dziecko wie, że jedzenie łyżką oraz rękami jest dużo poręczniejsze.
                • dupetek Re: Łącze siem z wami w bulu 17.03.11, 23:50
                  Masz rację Tojajurku, mnóstwo jest takich wdzięcznych zachowań użytkowych! Np. trzymanie szklanki/filiżanki z jednym lub dwoma uroczo odchylonymi paluszkami sięga tylko czasów Ludwika XIV nie trzcinowisk nadnilańskich. I ma to sens głębszy, bo przy gorącym naczyniu zmniejszona jest powierzchnia parzonego ciałka:))
                  • magdolot Kikuś 18.03.11, 01:50
                    Kikuś!
                    Nie męcz się słomką, wsyp se łyżeczkę cukru do piwka.
                    Osłodzisz bul.
                    Sprawdzone.
                    Bul, bul.
              • aniechto.only Re: Łącze siem z wami w bulu 18.03.11, 11:13
                u-kiko napisała:

> POczytaj se ćwoku

u-kiko zapija ćwieka . Przez słomkę.
    • ave.duce Biedna Kikusiu, mimo wszystko - 18.03.11, 10:54
      jestem z Tobą! Nie załamuj się, popracuj nad sobą. Może się uda!

u-kiko napisała:

> Łącze siem z wami w bulu
      > i WSTYDZIE :((((((((((((
      > Znikąd nadzeji.......

ps. chamskie "odzywki" w stosunku do forumowiczów zostaw sobie, ok?
      • dupetek Apeluję do jednej 1/2 i do drugiej 1/2 Xenofonta 18.03.11, 13:04
        o nie usuwanie wątku! Przecież, to jest urocze:)
        • ave.duce Dupetku, czy Ty X. (mnie/nas) czasem nie obrażasz? 18.03.11, 13:14
          • trusiaa Re: Dupetku, czy Ty X. (mnie/nas) czasem nie obra 18.03.11, 13:25
            Ave Kochana, nie złość się na Dupetka, proszę. On jest delikatny i nie ma złych intencji na pewno.
            • dupetek Re: Dupetku, czy Ty X. (mnie/nas) czasem nie obra 18.03.11, 14:07
              Dziękujęć Trusiu! Czapką do ziemi:)
          • dupetek Re: Dupetku, czy Ty X. (mnie/nas) czasem nie obra 18.03.11, 14:08
            Siem bojem do Ciebie odezwać nawet:(
            • ave.duce Dupetku, nie lękaj się ;) 18.03.11, 17:53
              Głowa do góry!
              • dupetek Re: Dupetku, nie lękaj się ;) 18.03.11, 19:32
                Bojem się, bojem się! Kwiecie tak pachnie?
    • gat45 Ojojoj ! To Kikunia tu była, jak mnie nie było :(( 18.03.11, 17:59
      Rzadkiego gościa nie mogłam powitać, pocieszyć, na duchu podnieść ... Biedna nasza Kikunia. Nasz bul-bul milutki (a kto zapomniał, co to jest "bul-bul" i po jakiemu, niech szybko sobie powtórzy "Pierścień i różę").

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka