tw_wielgus :O.....przejrzała mnie na wylot. 13.05.11, 10:10 "Odnoszę wrażenie, że w swoim życiu spotykałeś głównie dresiary i prostaczki, które nie nauczyły Cię jak należy zachowywać się w towarzystwie kobiet. " forum.gazeta.pl/forum/w,28,125104024,125107200,Re_Ci_ktorzy_chcieli_zniszczyc_pamiec_przegral.html Odpowiedz Link
ploniekocica Re: :O.....przejrzała mnie na wylot. 13.05.11, 10:49 Odpowiadam Ci, choć jesteś u mnie niewidoczna... Odpowiedz Link
ave.duce Re: :O.....przejrzała mnie na wylot. 13.05.11, 11:04 TW, przyznaj się > spotykałeś się z Anwad i jej koleżankami?! Znasz Panią Kitkę?! Odpowiedz Link
ave.duce Seria wielkie myśli, wielkich ludzi > Ci wspaniali 23.05.11, 08:53 "lewitowcy" na swoich latających jabłkach... Tak, to ciekawa socjopatia w elektoratach prawicowych. Zawierzenie i syndrom sztokholmski posunięte aż do samonegacji (chociaz mozna nazwać to prościej frajerstwem :). W przypadku lewicy elektorat ma podejście zdrowe - wystarczy jedna głupota (jak np. gdy SLD zagłosowało za honorowaniem "bandytów wyklętych"), i dostają od ludzi lewicy po łapach. A w POPiS wódz jest nieomylnością wcieloną. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi > Ci 23.05.11, 09:04 Się nie wypowiem na FK, bo rzucam..., ale ten subtelny intelektualista po raz kolejny używa określenia "syndrom sztokholmski" (raz w wątku o PIW) kompletnie od czapy. Po prostu piana mi się na ust koralach perli, jak ktoś nie wie, a się przechwala wiedzą. Kamilek pouczony przynajmniej się kaja. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi > Ci 23.05.11, 09:09 Ten typ tak ma. Nie dziwi nic. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Przestań, Miśku, robić z siebie głuptaska. 24.05.11, 18:34 Przestań, Miśku, robić z siebie głuptaska. Nie jesteś kobietą, nie do twarzy Ci... forum.gazeta.pl/forum/w,28,125481395,125499013,Re_Zasmucasz_mnie_swoja_niewiedza.html Odpowiedz Link
ave.duce Czytam, czytam i im dłużej czytam, 26.05.11, 10:35 tym bardziej nie rozumiem. Poproszę o tłumaczenie z wolskiego na nasze > "Grzechem przeciwko rozumowi jest unikać podejrzeń o chęć ukrycia prawdy" - powiedział Jarosław Kaczyński. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Czytam, czytam i im dłużej czytam, 26.05.11, 10:41 To zdanie gramatycznie jest grzechem przeciwko polszczyźnie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czytam, czytam i im dłużej czytam, 26.05.11, 10:46 Nie, ono jest PO prOstu bez sensu - wg mnie. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Czytam, czytam i im dłużej czytam, 26.05.11, 10:51 To też, ale gramatycznie jest potwornie kalekie. Swoja droga zestawienie prezesa pana, Anwadzi i rozumu w jednym poście to najprawdziwszy oksymoron jest :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czytam, czytam i im dłużej czytam, 26.05.11, 11:08 Wiesz, bliżej mi do treści niż do formy :) Odpowiedz Link
gat45 Ja mam taki prywatny probierz : 26.05.11, 11:06 przetłumaczyć na jakiś inny język, najchętniej z tych bardziej konkretnych i słabo dopuszczających strukturalną mętność. Co do francuskiego : potwierdzem - NIE DA RADY. Wychodzą same niespójne potworki, jakby się nie dobierać. Odpowiedz Link
ave.duce Ale sensu, sensu mi w tym zdaniu brak! 26.05.11, 11:10 Już nawet nie o gramatykę chodzi.. Odpowiedz Link
gat45 Re: Ale sensu, sensu mi w tym zdaniu brak! 26.05.11, 11:13 Właśnie do tego służy mój probierz. Jeżeli chcesz oddać cudzą myśl w innym języku, to z niedostatkami gramatyki dasz sobie radę. A jak sobie nie dajesz rady, to znaczy, że myśli nie ma. Dla porządku : albo że nie jesteś w stanie jej pojąć. Ja cytowanemu zdaniu nie dałam rady. Odpowiedz Link
ave.duce Jeżeli Ty nie dałaś rady, to znaczy, że na 100% 26.05.11, 11:40 sensu brak. Czuję się pokrzepiona na ... umyśle. Odpowiedz Link
gat45 Napuszę się więc małe conieco i dodam, 26.05.11, 11:56 że kiedyś dostałam pochwałę przed frontem od prof. Markiewicza za przetłumaczenie na francuski kawałka pod tytułem "Pijalnia wód" Brezy, ze szczególnym uwzględnieniem zdania : "... i w tym tłumie, rozchełstanym i na letniaka, gdzieniegdzie czernieją i brunatnieją księżo-zakonne wysepki". Chorercia. Czy on się aby ni nazywał Markowski, ten mój profesor ???? Wstyd i hańba, nie pomnę. W każdym razie na slawistyce paryskiego uniwersytetu dzierżył przez lata katedrę języka polskiego. Odpowiedz Link
gat45 Re: Na Sorbonie? 26.05.11, 12:43 W roku 1970 podzielono paryski uniwersytet na 13 różnych uniwersytetów. Moi koledzy twierdzili, że to za karę za wybryki sprzed dwóch lat. O tak : Université de Paris 01 (Panthéon-Sorbonne) Université de Paris 02 (Université Panthéon - Assas) Université de Paris 03 (Sorbonne Nouvelle) Université de Paris 04 (Paris Sorbonne) Université de Paris 05 (Université Rene Descartes) Université de Paris 06 (Université Pierre et Marie Curie) Université de Paris 07 (Université Denis Diderot) Université de Paris 08 (Université de Vincennes - Saint-Denis) Université de Paris 09 (Université Dauphine) Université de Paris 10 (Université de Nanterre) Université de Paris 11 (Université Paris Sud) Université de Paris 12 (Université Paris-Val de Marne) Universite de Paris 13 (Université Paris-Nord) W każdym razie od tego czasu "Sorbona" straciła dawne znaczenie ogólne uniwesytetu w Paryżu i bardzo mnie bawi, kiedy ktoś opowiada, że studiował np nauki przyrodnicze na Sorbonie (po roku 1970, oczywiście), bo to znaczy, że nic a nic o paryskich wyzszych uczelniach nie wie. Slawistyka była administracyjnie przyczepiona do Paryża 4, ale fizycznie siedzibę miała w Grand Palais. I nie mylić uniwersyteckiej slawistyki ze słynną Ecole des Langues Orientales (czyli "langues O"), gdzie też są katedry językowe od japońskiego do polskiego. Odpowiedz Link
gat45 Re: Na Sorbonie? 26.05.11, 13:09 Jak sobie winszujesz. Ale mówienie o "studiowaniu na Sorbonie" tu na miejscu to trochę tak, jak latanie z Charles de Gaulle zamiast z Roissy. Na Sorbonie miewa się zajęcia z niektórych przedmiotów. Na Sorbonie bywają wykłady publiczne. Budynek. Odpowiedz Link
gat45 Re: Na Sorbonie? 26.05.11, 14:19 OK. Znowu się wymądrzam i popisuję. Dziękuję za zwrócenie uwagi. Odpowiedz Link
ploniekocica Odkryłam przed chwilą 26.05.11, 12:01 skąd się wziął był ten pseudointelektualny bełkot obu braci Kaczyńskich. Otóż jest to dialekt intelektualny rodem z IBL-u czasów PRL przejęty od Matki Królów, łamany przez straszliwą dysleksję (bardzo częstą u bliźniaków) i inne zaburzenia obu braci. Jak ktos miał kiedykolwiek do czynienia z "tureckim kazaniem" iblowców to wie, o co chodzi :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Odkryłam przed chwilą 26.05.11, 12:28 Wiesz, że tow. Pitera też z kIBLa? Nawet pracowała jakiś czas ze św.Jadwigą z ŻUliborza. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odkryłam przed chwilą 26.05.11, 13:21 Z Piterą Julia jako osoba beztelewizorna stosunków werbalnych nie miewam i nie wiem, jakim językiem ona gada. natomiast język iblowców pamiętam dobrze. Przypominam sobie wykład z teorii literatury z jedną bardzo znaną i uznaną panią profesor. Kształtów owa pani była foczych, bardzo była miła i życzliwa ludziom, co objawiało się między innymi tym, że w żargon teoretyczno-literaturoznawczy wplatała zdrobnienia, a raczej zdrobnionka. Późna jesień, albo zima, godziny wczesnowieczorne, za oknem ciemność, ziąb i wiatr, pani profesor mówi, a na sali studenci albo śpią, albo liczą niebieskie migdały. - No to, żeby się rozweselić - mówi nagle pani profesor - zrobimy sobie analizke tego wierszyczka. - 0 kuuuuuuuuuuuuuuuuurweńka! - roznosi się po sali teatralnym szeptem jęk jakiegoś wyrwanego z marzeń studenta z ostatniego rzędu. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Odkryłam przed chwilą 26.05.11, 13:40 Co do polszczyzny wykładowców w randze prof. dr hab. > wierzyć się nie chce, więc musisz mi uwierzyć na słowo: ten facet jeszcze kilkanaście lat temu (od tamtej pory go nie słyszałam, na szczęście!) mówił gwarą mazowiecką i nie uznawał "ą" w końcówkach... zwłaszcza czasowników. Masakra. Zatykałam sobie uszy i w ten sposób z wykładów nie wiem nic, ale zachowałam zdrową psychikę. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odkryłam przed chwilą 26.05.11, 13:53 WierzEM Ci na słowo, albowiem mnie np.historii filmu nauczał pewien bardzo znany krytyk filmowy, dziennikarz, scenarzysta, felietonista autor wielu książek itd., który mówił "dziesiej" i "tutej". A pisał "dzisiaj" i "tutaj". Wot i ciekawostka! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Odkryłam przed chwilą 26.05.11, 14:10 A ja się nabawiłam miodkowstrętu... ale to przy inszej okazji :) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Czy to tą okazję Szanowna Pani miała na myśli? 26.05.11, 19:33 Ave Maryja Ave Ave Maryja Bądź pozdrowiona nam Królowo wszystkich ludzi Ave Maryja Ave Ave Maryja Niech Twoja dobroć w sercach naszych miłość wzbudzi My zawsze chcemy Ciebie naśladować, De Chodź nieraz już wątpimy w cały świat. AD Lecz Ty nam każesz zacząć żyć od nowa, De A serca białe mieć jak lili kwiat Ave Maryja Ave Ave Maryja. Ave duce=ave maryja forum.gazeta.pl/forum/w,28,125567044,125567907,Re_Tak_Jest_.html Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Grzybka w occie dorzucam... 26.05.11, 19:55 Ojcze przewielebny....Twoje teksty są jak światło prawdy,rozświetlają nie tylko te forum,lecz cały wszechświat. Ty,jesteś,prawdą i zmartwychwstaniem,ja jestem trup, Prowadź nas tak jak ave maryja....sorry tak jak ave duce. forum.gazeta.pl/forum/w,28,125567044,125568017,Re_Ludzie_czy_ten_kraj_jest_normalny_.html Odpowiedz Link
ave.duce Radio Erewań... 27.05.11, 08:08 ... Re: Pani Gosiewska pisze list do B. Obamy Autor: vargtimmen 26.05.11, 22:07 Od czapy sugestia, rozmowa jest o liście wdowy po wicepremierze Polski. ... Odpowiedz Link
ave.duce Niestety, pan kultura już z "oślej" :( 27.05.11, 11:31 Obama zostaje w Warszawie do 10 czerwca pan-kultura 26.05.11, 23:14 no i co ? zayebało PO ? he he he he Ten się śmieje ... ;) Odpowiedz Link
ploniekocica Homoś obraża naszych braci mniejszych 27.05.11, 13:57 Kocice nie grzeszą rozumem a płonące używają go bardzo rzadko. i dalej Płonocąkocica nieczego udowodnic nie mogła, ponieważ dowodzenie prawdziwości zdania wymaga wiedzy, która to zwierze nie posiada. Płomieniem posługiwał się Hasior ale On miał coś do powiedzenia Odpowiedz Link
aniechto.only Męczace pytanie 29.05.11, 14:42 homosovieticus : Kto potrafi wymienić jakikolwiek kościół lub kraj w Świecie, w którym, podczas oficalnej wizyty, Prezydent USA spotykał się oficjalnie z obywatelami kraju na terenie, którego znajdował się ten kościół? forum.gazeta.pl/forum/w,28,125642430,125644560,Kto_potrafi_wymienic_jakikolwiek_kosciol_lub_kraj.html Wymiękam. Odpowiedz Link
ploniekocica Patrz Wyspiański na nas z nieba raz 29.05.11, 16:54 Homoś skandował Dla jednych Wesele to tylko wesele, dla innych i Autora, to kulturowo-polityczny portret polskiego obywatela ( mieszczucha i chłopa). Odpowiedz Link
ploniekocica Ach ci rezolutni erudyci i poligloci 09.06.11, 23:37 Ladies and gentlemans... by dirloff Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ach ci rezolutni erudyci i poligloci 10.06.11, 09:23 Womans! Nie czepiajcie się erudytów, a zwłaszcza poliIDIOTÓW. Odpowiedz Link
witekjs Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 10.06.11, 10:54 "Potrzebna jest lewa noga i prawa noga, a ja będę pośrodku." L.W. Odpowiedz Link
humbak Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 10.06.11, 18:25 Przyjaciele to po prostu wrogowie, którzy nie mają dość jaj, by Cię zabić. Odpowiedz Link
ave.duce Jarosław Największy Kaczyński Prezes... 13.06.11, 12:50 ... A Polska sprawiedliwa, sprawiedliwa ojczyzna wszystkich Polaków, to taki kraj, w którym wszyscy mają równe szanse. Przynajmniej równe szanse na starcie, bo potem różnie biegnie ludzkie życie. Ale nie może być tak, by miejsce urodzenia z góry określało losy, losy dzieci, później młodych ludzi, a w końcu dorosłych. Tak być nie może ... ps. kupuję to! Ta wizja mnie poraża... Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Jarosław Największy Kaczyński Prezes... 13.06.11, 13:30 Należność 300 zł ( słownie trzysta złotych) proszę przelać na konto partii w terminie dwóch tygodni liczac od dnia otrzymania poniższego zawiadomienia. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jarosław Największy Kaczyński Prezes... 13.06.11, 17:55 Sie robi, Grubasku :) Reszty nie trzeba co łaska. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 13.06.11, 18:43 debiutuje w naszym wątku takim oto stwierdzeniem: Warto najpierw wiedzieć zanim się pyta. forum.gazeta.pl/forum/w,28,126091616,126092191,Re_Czy_syn_Ozjasza_Szechtera_S_Michnik_bedzie_uk.html Tak, wiem, jestem małpa... Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 13.06.11, 18:49 Niestety to Ty Wielgusie debiutujesz. Dla Ciebie ta sama rada. Stefan Michnik jest synem Heleny Michnik z poprzedniego małżeństwa. Od około 1936 w nieformalnym związku z poznanym we Lwowie Ozjaszem Szechterem. Wspólnie z nim wychowywała jego syna z wcześniejszego małżeństwa z Sabiną Chatz – Jerzego oraz swojego syna z wcześniejszego małżeństwa – Stefana. Matka Adama Michnika (ur. 1946), któremu nadano jej nazwisko ze względu na brak formalizacji jej związku z Ozjaszem Szechterem[2]. Stefan Michnik rok urodzenia 1929. Helena Michnik poznała Szechtera około 1935. Ja raczej sprawdzam zanim coś napiszę, Grubasku. Odpowiedz Link
gat45 Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 13.06.11, 18:59 Kocico, przeczytaj raz jeszcze własny wpis. Niezupełnie tak to ujęłaś na FK Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 13.06.11, 19:14 Nadal nie kumam nic. Widać nie mam poczucia humoru. Może to moje "warto wiedzieć itd. " nie jest cudem stylistycznym, ale większe głupstwa na FK i tu wypisywałam. I sama się z siebie śmiałam. A tu ni dudu. Uświadomcie mię, pliiiiz? :) Warto wiedzieć zanim się pyta? Warto znać prawdę zanim się zapytasz? Warto się dowiedzieć zanim się zada pytanie? Nie każcie mi umierać z ciekawości. Bo wtedy dopiero się obrażę. Na amenT. Odpowiedz Link
gat45 Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 13.06.11, 19:19 To ja szybciutko, bo zaraz muszę zjeżdżać : na mój rozumek to pytania zadaje się właśnie wtedy, kiedy się nie wie. Ale ja nigdy nie miałam dydaktycznego zacięcia. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 13.06.11, 19:19 Odwrócę logikę Twojego stwierdzenia: Jak się zna prawdę to po, co się pytać? Wiedziałem, że będziesz zła... Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 13.06.11, 19:27 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! No faktycznie skróciłam myślowo. Czujni jesteście :) Nie wpadłabym na to sama, hihi. Nigdy, a podobno jestem intligentna. Czemu miałabym być zła? Co najwyżej zemszczę się przy najbliższej okazji, Wielgusie Ty :) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 13.06.11, 19:30 Oj tam... zapomnijmy urazy... Po co masz się mścić i czytać te moje krótkie formy liryczne. Zemsta nie da Ci satysfakcji, serio, serio... Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 13.06.11, 19:48 tw_wielgus napisał: > Oj tam... zapomnijmy urazy... Po co masz się mścić i czytać te moje krótkie for > my liryczne. > Zemsta nie da Ci satysfakcji, serio, serio... Się bój, Miśku :)))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 13.06.11, 19:56 Naprawdę nie potrafisz dotrzeć do istoty mojego przekazu?... Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 13.06.11, 20:58 Żeby nie było to Ci dostarczę TW opowieści o pewnym mym prawdziwym upadku werbalnym. Było to dawno temu bardzo. Miałam napisać pracę semestralną na przedmiot, nauczany przez faceta, którego nie znosiłam z wzajemnością. Po prosto działaliśmy oboje na siebie jak płachtY na bykI. Nic więc dziwnego, że nosiłam się z tą praca jak słonica z ciążą. Praca nie była trudna, ale cóś mi strasznie nie szła. Trzeba było opisać dziewiętnastowieczne zdjęcie (każdy inne) i na podstawie tego zdjęcia wyciągnąć, jak najwięcej wiadomości o wydarzeniu, które przedstawiało. Ostatniego wieczoru przed ostatecznym terminem oddania pracy kupiłam zapas etanolu, bo jak wiadomo pewnych rzeczy bez wodki nie razbieriosz. W końcu nad ranem mi się udało. Nie bardzo pamiętam sam proces pisania, ale zaniosłam pracę, a jakże. Po tygodniu profesor oddawał prace. Moja trzymał w dwóch palcach, jak śmierdząco- parzące guano. Byłam łaskawa napisać miedzy innymi tak: "H. w pasie przepasany jest ciężkim, skórzanym, ozdobnym pasem." Odpowiedz Link
ave.duce Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 04.07.11, 14:55 Może etanolu za mało było? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 05.07.11, 11:42 ave.duce napisała: > Może etanolu za mało było? Myślisz, że jakby było więcej to napisałabym: W pasie przepasany był pasem, który pasował do reszty stroju? > Odpowiedz Link
ave.duce Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 05.07.11, 12:35 Prawie tak ;) W pasie przepasany był pasem, który pasował do reszty - do pasa i od pasa. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 05.07.11, 12:37 ave.duce napisała: > Prawie tak ;) > > W pasie przepasany był pasem, który pasował do reszty - do pasa i od pasa. Korekta: W pasie przepasany był pasem, pasującym do pasa i od pasa. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 05.07.11, 13:21 ave.duce napisała: > ave.duce napisała: > > > Prawie tak ;) > > > > W pasie przepasany był pasem, który pasował > ] do reszty - do pasa i od pasa. Jezusiczku najsłodszy, jakbyśmy się postarały to wspólnymi siłami mogłybyśmy napisać jakąś "Wyżynę pełni". > > Korekta: W pasie przepasany był pasem, pasującym > do pasa i od pasa. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Sorry Winetou... - PłonącaKocica 05.07.11, 14:04 SpoX! Nobla i bez protekcji Michnika mamy właściwie w kieszeni. Odpowiedz Link
humbak Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 14.06.11, 22:25 Mr Shake: The Government is a myth... created by the rap industry... to promote their crappy music. To mnie przekonało:) Odpowiedz Link
ave.duce Mitoman w natarciu ;) 04.07.11, 14:07 Drewniok do mnie :))) Ty nie w Tworkach ave??? ile wypilas ave? Odpowiedz Link
ave.duce Re: A to 05.07.11, 17:52 Maniakalne granie w piłkę kopaną, też nie przystoi panu w średnim wieku. Odpowiedz Link
ave.duce A to 23.07.11, 16:26 młÓtek ... ;) ... Jak nazwać kogoś, kto nienawidzi ludzi przez lata, tylko dlatego, że mają własne zdanie i nie dają sobą manipulować? ... Żenada. Odpowiedz Link
ave.duce Re: A to 23.07.11, 17:25 Dlaczego ŁŻESZ? lewicowy oszuście? > halfinteligentzpis Odpowiedz Link
ave.duce Mam nową sygnaturkę!!! 11.07.11, 19:36 ... pozdrów ode mnie św. Blidę jak będziesz do niej pielgrzymować z kwiatami, flaszką i ogórcem, damo za dychę... > Autor: mors22 11.07.11, 19:30 forum.gazeta.pl/forum/w,28,126926748,126927941,pozdrow_ode_mnie.html Odpowiedz Link
ave.duce Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 15.07.11, 09:21 młÓtek-matematyk ;) Pomyłka. Autor: hummer ☺ 15.07.11, 09:07 ... Niepotrzebnie wrzuciłem różnicę walutową pod potęgę ... Odpowiedz Link
dupetek Limeryk! 20.07.11, 23:10 off_nick napisała: >Lepiej krost mieć ponad miarę, niż sondażom dawać wiarę. < forum.gazeta.pl/forum/w,28,127200826,127201736,Re_Obywatele_do_Senatu.html Widać zbawienny i edukacyjny wpływ FzD na podglądaczkę:)))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 21.07.11, 15:08 Ks. Kulesza/proboszcz łódzkiej katedry > ... Chrześcijaństwo nie polega na tym, żeby pluć komuś w nos, a ten ktoś przepraszał, że dostał w nos ... Odpowiedz Link
dupetek Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 25.07.11, 20:47 Hummer napisał: >>..Wypadałoby przeprosić wspólnotę muzułmańską. Przy takich tekstach, jak Węglarczyka, krew dzieci z Utoyi jest na rękach Agory. Polskiej Sceny Politycznej nie kształtuje się poprzez pisanie oczerniających muzułmanów artykułów.<< Wytłuszczenie moje forum.gazeta.pl/forum/w,28,127339373,127339373,Czy_Agora_sprostuje_wypowiedz_Weglarczyka_.html Odpowiedz Link
ave.duce Po przeczytaniu wątku dr.Kriska 01.08.11, 16:21 na FK > forum.gazeta.pl/forum/w,28,127437538,127437538,Macierewicz_jak_zwykle_.html pozwolę sobie zacytować słowa Józefa Piłsudskiego: ... Każde nadużycie, każde łajdactwo było dobrym wtedy, gdy robił je członek partii własnej, złym zaś tylko wtedy, gdy robił je członek innej partii ... Trafiony opis dyskutanta VT (niegracza ponoć też) ... Odpowiedz Link
ave.duce A tutaj przykład "kultury socjalistycznej", czyli 01.08.11, 18:01 ... honey, honey ... Re: Brawo, udało się przezwyciężyć relikt PRL! Autor: honeyr 01.08.11, 17:53 Zieeew, POkrako... całuj ciotunie pod ogon na robótkach ręcznych. Odpowiedz Link
tytanya Re: A tutaj przykład "kultury socjalistycznej", c 01.08.11, 18:08 I nie tylko : forum.gazeta.pl/forum/w,103127,127127515,127129101,Re_czesc_wielebny.html Czytam. Ot lubię czytać. Chamstwo naprawdę nie ma barw klubowych. I już mnie nie ma. Odpowiedz Link
ave.duce A "plskawbudowie" ... 01.09.11, 15:52 ... Wybór ten odzwierciedla przekonania Polaków. Autor: polskawbudowie 01.09.11, 15:47 ... Ścierwo, które jest za liberalnym prawem do aborcji to margines, kilka procent społeczeństwa, żyjący w związkach z psami i i na melinach. Jak łatwo zauważyć,za najbardziej radykalnym projektem zakazującym całkowicie aborcji głosowała połowa posłów. Tak więc projekt obecnie obowiązujący, stojący w gardle lobby homo i innym ruchom szkodliwym dla kraju, jest popierany przez większość Polaków i przez zdecydowaną większość posłów. Proste i oczywiste. Debile z marginesu tego nie pojmą, ale to nie nasz problem. Ważne,że obowiązuje zakaz aborcji na życzenie i tak trzymać:) Odpowiedz Link
mala200333 Re: A "plskawbudowie" ... 01.09.11, 15:56 Ooo matko! Zaraz wyjmie ten ktoś maczetę! Odpowiedz Link
ave.duce Re: A "plskawbudowie" ... 01.09.11, 16:29 mala200333 napisała: > Ooo matko! Zaraz wyjmie ten ktoś maczetę! Jak to miłujący bliźnich genetyczny patriota/Polak-katolik. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 05.09.11, 20:22 Nie podbijaj swoich dennych wątków.../ntx Autor: off_nick ☺ 05.09.11, 20:08 Guzik mnie obchodzi, co ma do powiedzenia Autor: ave.duce ☺ 05.09.11, 01:37 Jarosław Kaczyński. Odpowiedz Link
gat45 Po co ludzie włażą do wątków, które uważają za 05.09.11, 20:35 denne ? Głębia i stopień skomplikowania natury ludzkiej ogromne są... Biedni. Ciężko musi być tak się szarpać. A może to konieczna dla organizmu jadu ewakuacja ? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Po co ludzie włażą do wątków, które uważają z 05.09.11, 20:38 We mnie budzą politowanie. Odpowiedz Link
ave.duce Pani Off_nick ... pełna kultura... 08.09.11, 22:32 Re: Wiem ! Autor: off_nick ☺ 08.09.11, 22:24 woda_woda napisała: > To Tusk połamał skrzydło. Na kolanie. Gówno wiesz, idź spać i nie denerwuj ludzi. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 09.09.11, 17:03 Wielgus- Pupetek Autor: 1.marouder_eu 09.09.11, 16:32 O, Pupetek, palka lysa.. Nie wiadom, co mu zwisa Ale, ze jednak zwisa mu Pewnie ktos go wezmie za maz!:) Odpowiedz Link
dupetek Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 09.09.11, 17:26 Pan arystokrata z Nowej Huty coraz bardziej mnie wzrusza:)) Odpowiedz Link