Dodaj do ulubionych

magdolot poleca lekturkę

29.03.11, 00:47
Kiedyś dawno temu, w kawałkach leżąc dostałżem "Sprawiedlowość owiec - kryminał filozoficzny" Leonie Swann. Stado irlandzkich owiec rozwikłujących zagadkę morderstwa pasterza swego, ze szpadlem w trzewiach znalezionego. Człek oczyma ofcy. Bardzo fajne.

Kilka dni temu naszłam w księgarni "Triumf owiec -thriller i komedia filozoficzna" i czym prędzej nabyłam sobie do pociągu. W pociągu było zimno i śmierdziało, jak to w pociągu. A ja się kulałam. Oprócz owiec są jeszcze kozy [szalone] i niejaki Garou. Loup Garou, bo rzecz się odbywa w Europie, a jej mieszkańcy "skrzeczą po europejsku". Pani Leonia Łabądź popełniwszy bestseller dostała skrzydełek i nową powiastkę o dawnych bohaterach wycyzelowała bardzo miło i z jeszcze większym wdziękiem.

Serdecznie polecam, szczególnie wielbicielom Muminków, Puchatków, Żmirłaczy i tym podobnych stworzonek, że o Kandydzie nie fspomnę. Ofce to barso fajowe zwierzenta. W Empiku można se zamówić pierwszą część i dostarczają, jak kto chce.

Niejako z rozpędu zabrałam się za "Przygodę z owcą" pana Murakamiego. Ta ofca nie jes milusia, oj nie, ale Murakamiego lubię i z przyjaźni do owiec przypominam se.
PS. Z Murakamich najbardziej "Kronikę ptaka nakręcacza" ja.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: magdolot poleca lekturkę 29.03.11, 10:04
      A "Baranka" zna?
      • magdolot Re: magdolot poleca lekturkę 29.03.11, 19:01
        Zna i cholernie się rozczarowała po "Najgłupszym aniele. Wersja 2.0". Jak się ktuś kce porwać na na taki evergreen, to musi mieć cuś oprócz motyki. Mojem skromnem zdaniem pan Krzysio Moore jednak się nie umywa do Leonii Łabądź i owieczek jej. Chociaż w Aniele jest piękna przemowa młodego mojżeszowego na temat owej religii, mściwa okrutnie, ale to tylko stronka... poza tym chichotu z podkładem filozoficznym brak.
        • ave.duce Re: magdolot poleca lekturkę 29.03.11, 19:47
          Czy ja coś mówię o myciu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka