Dodaj do ulubionych

Pytanie prawie polityczne

30.03.11, 10:36
Czy ktoś z Was potrafi wskazać widoczną różnicę, oprócz oczywiście nazwy, pomiędzy dawnym CRZZ a obecnymi NZZ. Widoczna jest tylko jedna, CRZZ był jeden i nawet w dużej firmie na etacie związkowym było 3 do 5 osób w tym jedna na prawach wicedyrektora. Dziś tych związków może być w jednej firmie dowolnie dużo i niech każdy składa się tylko z: przewodniczącego, zastępcy, sekretarza i skarbnika to już są 4 osoby.
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: Pytanie prawie polityczne 30.03.11, 13:51
      Różnica jest zasadnicza - działacze CRZZ mieli wszystkich w dupie i dbali wyłącznie o swój prywatny interes udając, że chodzi im o interesy ludzi pracy. A czynili to podlizując sie władzy i będąc faktycznie na jej usługach.
      Działacze NZZ mają wszystkich w dupie i dbają wyłącznie o swój prywatny interes udając, że chodzi im o interesy ludzi pracy. A czynią to przeciw władzy urzadząjc zadymy połączone z paleniem kukieł najwazniejszych polityków naprzemiennie z paleniem opon.
      Chyba, że przy władzy jest akurat PiS - to wtedy nie ma żadnej różnicy.
      • inna57 Re: Pytanie prawie polityczne 30.03.11, 14:06
        Doskonale to Damo ujęłaś.

Czyli w ramach readmisji my możemy mieć też te wszystkie NZZ-ty w dupie. Z idei nawet niezłej wyszedł niestrawny gniot za który wszyscy musimy słono płacić.

Miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze.
        • ave.duce Re: Pytanie prawie polityczne 30.03.11, 14:24
          Mnie tam brakuje S...
          • inna57 Re: Pytanie prawie polityczne 30.03.11, 14:35
            A myślisz że to S nadal ma uzasadnienie logiczne. Chyba że to nowe S będzie oznaczało "sterowane przy pomocy kaczki".

No ale skoro my możemy komputerem przy pomocy myszki to może...
            • ave.duce Re: Pytanie prawie polityczne 30.03.11, 15:09
              Solidarystyczne > od solidaryzmu (faszystowskiej proweniencji zresztą).
              • inna57 Re: Pytanie prawie polityczne 30.03.11, 15:16
                Oj ja myślałam o tym pierwszym S. Co to kiedyś było NSZZ. o tym drugim symbolicznym S myślę że jego miejsce jest obecnie li tylko w muzeum historycznym.

Używanie tego S przez "wyrwigroszów" (nie wydrwigroszów) różnej maści jest od 1990 r jedynie nadużyciem semantycznym.
                • ave.duce Re: Pytanie prawie polityczne 30.03.11, 15:45
                  Sądzę, że wielu z nich nie umiałoby "rozszyfrować" skrótu NSZZ.
                  • inna57 Re: Pytanie prawie polityczne 30.03.11, 16:01
                    ale za to wiedzą jak podpala się opony
                  • damakier1 Re: Pytanie prawie polityczne 30.03.11, 16:14
                    Teraz niezależne i samorządne to są już tylko swawolne uszy mojej Wronki...
                    • gat45 Re: Pytanie prawie polityczne 30.03.11, 16:24
                      Bo nie znasz moich włosów :(((( Myślałam, że te nowe, odrośnięte, będą jakieś mniej samorządne. Na chemioterapii baby opowiadały sobie nawet pocieszające bajania, jakoby potem odrastały piękne i falujące. Może tak bywa, ale nie u mnie. Moje są takie, jak były - niezależne, samorządne, samodzielne, samoistne i pełne pogardy dla moich poglądów na temat fryzury. Pozostaje nam już tylko wzajemna tolerancja i pokojowe współistnienie.
                      • damakier1 Re: Pytanie prawie polityczne 30.03.11, 16:46
                        Przekonałam sie już nieraz, że te pierdolnięte uszy Wronki budzą uśmiech i powszechną sympatię. Tak samo jest z Twoimi włosami!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka