Dodaj do ulubionych

FzD - źródło i system odniesienia

• ave.duce Re: FzD - źródło i system odniesienia 29.08.13, 12:40
      Autor: psole 29.08.13, 12:35

dramat niektorych dam dworskich polega na tym, ze muszą bronić je kretyni
      • gat45 Re: FzD - źródło i system odniesienia 29.08.13, 12:48
        ICH.
        Bronić ICH.
        • ave.duce Re: FzD - źródło i system odniesienia 29.08.13, 13:15
          Ojtam, ojtam - przypadek ;)

ps. polska język trudna jest.
          • magdolot Re: FzD - źródło i system odniesienia 29.08.13, 21:47
            Z mikrocefalią niełatfo jest.
            • ave.duce Re: FzD - źródło i system odniesienia 30.08.13, 08:55
              A czy ktoś obiecywał, że będzie?
    • ave.duce Młótek łka... cytuję na wszelki ... 04.09.13, 13:31
      Autor: hummer ☺ 04.09.13, 12:30

Mógł być bardziej demokratyczny :)

"ZASADY powyższe interpretują Ave, Gat i Marouder pod wspólnym nickiem
      Xenofant
      co TRZY głowy, to nie JEDNA ;)
      Drzwi są zamknięte na amenT przed taziutą i hummerem/zzaqq’iem
      wiedzą, za co
      sorry :(
      ps. w razie zmian > info będzie na bieżąco
      Gość w dom, Bóg w dom!”

PS
      Już wolę demokratyczne odloty Kaczyńskiego :)

Autor: hummer ☺ 04.09.13, 12:37

A tu inna demokratyczna dyskusja :)

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,93647779,94134421,Fora_ze_dwora_Przezabawne_.html
      "xenofant napisała:
      Re: Forum ze Dworum otwiera podwoje dla wszystkich

Spodobasz nam się, to pisz, mówi Gat, a nie to fora ze dwora!
      Przezabawne, rili! Oczekuję pysznej zabawy i pokornie proszę nie
      dopisywać mnie do waszej krótkiej listy osób, którymi pogardzacie. :)"
    • ave.duce Re: FzD - źródło i system odniesienia 18.10.13, 19:24
      Autor: hrutyk 18.10.13, 19:17

ave chamica dworska

wzięła się za wystawianie norm z zachowania. poruszające :)))
    • ploniekocica Indycze jajo 10.10.14, 12:10
      Już uciekasz na FzD kultywować chrześcijańską tradycję i patriotyzm, jak przystało na platformerską chadecką prawicę? :-)))

Ech, podpadł wam Wielgus, bo choć późno, to w końcu się zorientował co z was za elektorat Platformy.

a ffffszystko to w temacie kaziorodźtwa
      • ploniekocica i dalej 10.10.14, 13:42

O, to widzę, że gdzieś nam się zapodziała ave.duce
        indeed4 10.10.14, 13:35

palikocica i reszta fanów Platformy z FzD i FK - cóż to się stało kochaniutcy, że nie bronicie pani poseł Radziszewskiej z PO, co?

:-)))

Się chłopak naprawdę wzmożył :)
        • ave.duce Re: i dalej 10.10.14, 13:50
          Dwoi się i troi ;)
          • ploniekocica Re: i dalej 10.10.14, 14:01
            ave.duce napisała:

> Dwoi się i troi ;)

lecz choćby nie wiem, jak się natężał....
            • ave.duce Co widzi indeed ;))) 12.11.14, 12:21

Ano widzę...
              Autor: indeed4 12.11.14, 11:13

że FzD tradycyjnie już (tradycjonaliści z chadeckiej PO!) puka od spodu w dno.

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,155467335,155467335,Zeby_chociaz_byli_ociupinke_inteligentni.html
              EOT.
              • magdolot Re: Co widzi bewisek ;))) 24.11.14, 00:26
                Tym razem dostało się nam z Damą jako pełowskim cynglom popierającym fałszerstwa wyborcze. Z tych ustek to chyba kąplemęt. :)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,155627081,155632254,Re_Ktos_pomoze_.html
    • ave.duce Re: FzD - źródło i system odniesienia 20.06.15, 19:10
      Nieustający w staraniach Indeed:

Każdy wie, że panie z FzD są niedościgłym wzorem polskiego patriotyzmu i wyśrubowanych zasad etycznych - o kulturze (ogólnej, politycznej) już nawet nie wspomnę.

I rozbawiony - pracujący za Bóg zapłać - "pijarowiec":

A ciotka Idalia miesza cykutę
      zdejmuje ze ściany włócznie zatrute
      czerwoną gwiazdeczkę, portrecik cara
      w kuferku Mariannie posyła zaraz...

(najlepsza do tej pory znaleziona prawda o fzd:)
      • man_sapiens Re: FzD - źródło i system odniesienia 21.06.15, 12:28
        Rozbawiony indeed czy indeed rozbawiony?
        • trusiaa Re: FzD - źródło i system odniesienia 21.06.15, 17:24
          Ff samej rzeczy tenże - Ffspółpracownik Tajny, niestrudzony, niezmordowany, obrońca, pieffca, orędownik - On ci! (niechaj trud jego wynagrodzonym będzie hojnie).
          • ave.duce Re: FzD - źródło i system odniesienia 21.06.15, 19:20
            Łatwo powiedzieć/napisać, trudniej wymyślić to "hojnie".
            • trusiaa Re: FzD - źródło i system odniesienia 22.06.15, 08:52
              Tu z tego miejsca wnioskuję o znaczącą podwyżkę stawki godzinowej(postowej?) dla Przodownika Wielonicka - nie może to być, żeby człowiek urabiał sobie ręce po łokcie, dorabiał się odcisków na palcach (i tych od siedzenia na krześle), poświęcał się w całości dla Idei i nie był za to odpowiednio wynagrodzonym - tak się nie godzi!
              • ave.duce Re: FzD - źródło i system odniesienia 22.06.15, 14:50
                Znana jest waluta, w jakiej wypłaca się owo wynagrodzenie?
                • trusiaa Re: FzD - źródło i system odniesienia 22.06.15, 15:14
                  Dudki to chyba?

• ave.duce Re: FzD - źródło i system odniesienia 22.06.15, 15:16
                    Dudki wolskie?
                    • trusiaa Re: FzD - źródło i system odniesienia 22.06.15, 15:28
                      W rzeczy samej.
    • ave.duce Re: FzD - źródło i system odniesienia 11.07.15, 22:44
      Niezawodny...

Na upał najlepsza Jurata

że tak powiem, pozostając przy ulubionych przez panie z FzD pudelkowych tematach...
      • tw_wielgus Zapijaczony dostrzegł niespodziewane podobieństwo. 07.08.15, 12:00
        Dla mnie nadymał się jak Ducze
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,158381165,158381374,Dla_mnie_nadymal_sie_jak_Ducze.html
    • ave.duce My tu piszu, piszu - a potem 27.07.15, 08:00
      masz, babo, klops!

Autor: giulia123

A tu chyba nawalona byłaś, co? Czy prezentujesz podobny poziom jak ten od bulu i nadzieji???

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,115365945,115972674,Re_Deszcz_Grzyby_beda_.html
      • ave.duce Re: My tu piszu, piszu - a potem 27.07.15, 09:09
        Poprawka linku -

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,115365945,115972674,Re_Deszcz_Grzyby_beda_.html
    • ave.duce Rozbawienie ;) 28.08.15, 07:28
      Autor: rozbawiony77

Wybacz, Scoutko, ale twoje oceny nie są dla mnie miarodajne. Tu nie fzd, tu trzeba myśleć:)))))))

Jak widać wyraźnie w powyższym wpisie scoutki, ciotki rewolucji z fzd uwielbiają i wspierają gdzie się da bluzgaczy i meneli, oczywiście pod jednym warunkiem: że owi menele zwracają wyłącznie na prezydenta Dudę. Tyle o " kulturze " hejterek z fzd . Obłuda lewactwa i genderstwa zaiste monstrualna jest:)))))))

Czyż nie przypomina obsesji RAZa wyproszonego niegdyś z "salonu"?
      • ave.duce cd. i na razie wystarczy, bo @ nie chce mi się @ 28.08.15, 18:10
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,158552152,158563494,Re_Od_USA_czy_od_Obamy_i_Demokratow_.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,158552152,158565877,Re_Od_USA_czy_od_Obamy_i_Demokratow_.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,158552152,158565852,Re_PAD_dostal_kopa_od_USA.html
        Należą się podziękowania indeed.
        Żadne prywatne forum nie ma takiej bezpłatnej reklamy na FK ;)))
        • rozbawiony78 Re: cd. i na razie wystarczy, bo @ nie chce mi si 28.08.15, 19:03
          Też masz, Ave, paranoję? Indeed to nie ja. Ani żaden inny obecny nick. Rozbawiony to rozbawiony.:))))
          A Wielgus robi podstawowy błąd: zostanie przez was zbanowany natychmiast po tym, gdy na fzd udowodni wam kłamstwo, albo głupotę:)))).
          A teraz proszę się uprzejmie ode mnie na waszych łamach odstosunkować. Bo po primo nie mam przyjemności tu wracać, a po drugie primo wspierania przez was i rozkręcania spirali agresji, nienawiści i chamstwa, aby tylko przeciw prezydentowi RP, już wam udowadniać ani tu, ani na fk nie muszę- już to Wielgus zrobił .
          Farewell, cioteczki, farewell. A ja wracam do klarowania cum:)))))
          • ave.duce :))) 28.08.15, 19:22
            Nicki piszę wielką literą.
            Zostałeś zabanowany za chamskie uwagi, więc nie rób z siebie męczennika zabanowanego za poglądy.
            Uważaj, zaplątujesz się we własne cumy. Twoje relacje z wędkowania - rozbawiające!
        • scoutek Re: cd. i na razie wystarczy, bo @ nie chce mi si 28.08.15, 19:18
          a tego drugiego chama moderacja wycięła w cholerę
          i gut
          • ave.duce Wystarczy zacytować i już się zjawia ten i ów - 28.08.15, 19:27
            nawet nick nowy zakłada. A przecież mają forum, które założył Indeed i umieścił link w sygnaturce.
            Co się z nim stało? Pytanie retoryczne.
            • rozbawiony78 Re: Wystarczy zacytować i już się zjawia ten i ów 28.08.15, 20:53
              A odczepże się kobieto wreszcie ode mnie!:))))
              Co mnie indeed obchodzi, macie tu wszystkie ciężką paranoję i syndrom oblężonej twierdzy? Jak przekupy, a poza fzd jak niemądre hejterki od jeszcze bardziej niemądrej Kopaczowej, a potem się dziwią, że jak przekupy i niemądre hejterki są traktowane:)))).
              A teraz uprzejmie proszę nie wykorzystywać więcej mojej nieobecności na fzd i nie przypisywać mi idiotycznie obcych innych nicków za plecami, tudzież nie obgadywać, korzystając ze zbanowania mnie, bo ja tu nie chcę wrócić. Wasze towarzystwo naprawdę zdecydowanie mi nie odpowiada. Kapiąca z was hipokryzja ciężko schodzi nawet po innym proszku;)
              • ave.duce Rozbawiony bumerang 28.08.15, 21:52
                vel rzep.
                • man_sapiens Re: Rozbawiony bumerang 29.08.15, 13:11
                  Podobno jak się rzep przyczepi do podeszwy adidasów to bardzo trudno go usunąć.
                  • ave.duce Re: Rozbawiony bumerang 29.08.15, 18:57
                    Trzeba się nieźle napracować ;)
      • ave.duce Rozbawienie permanentne ;) 01.09.15, 23:56
        Autor:rozbawiony77

Prawda Cię wyswobodzi, ciotuchno rewolucji:). Dlaczego uciekasz kurcgalopkiem zawsze gdy udowodnić ci szerzoną publicznie POstkomuszą propagandę?:)))))
        A opluwasz innych wyłącznie zza węgła i w poczuciu bezkarności? Wszyscy lewacy z fzd tak mają? (pytanie retoryczne):)))))))))

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam: Wy płakać i narzekać będziecie, a świat się będzie weselił...” Jan 16,20

ps. R77/78 należy się odznaka Koszałka Opałka...
        • rozbawiony78 Nie pochwalisz się Ave, swoim kłamstwem z FK?:))) 02.09.15, 17:52
          Jak to usiłowałaś oszukać odbiorców swego wątku o ustawie antyaborcyjnej, że KK zabrania badań prenatalnych? Wbrew faktom?:))))))
          No patrz, tego jakoś tu nie zamieściłaś, kłamczuszko:)))
          Fuj, znów tu wlazłem:)))))
          • ave.duce Rozbawienie permanentne ;) 02.09.15, 18:12

Znowu, Ave, kłamiesz bez zmrużenia oka, jak to salonowa lewaczka. Kościół wręcz do badań prenatalnych zachęca. Art. 2274 i 2275 katechizmu katolickiego polecam lekturze niezorientowanych, a oszukanych tu przez Ave Duce z fzd.

Autor: ave.duce

Wyjątkowo odpowiem - co innego teoria, a co innego praktyka, więc nie rżnij głupa.

Ewentualne Twoje rozbawiające posty skierowane do mnie pozostaną bez odpowiedzi, zatem możesz sobie używać i insynuować do woli. Wisi mi to i powiewa.
            • rozbawiony78 Re: Rozbawienie permanentne ;) 02.09.15, 18:59
              Droga Ave, ależ niczego nie insynuuję: spokojnie i patrząc ci w oczy stwierdzam, podając konkretne info źródłowe, że usiłowałaś okłamać ludzi na fk, rzucając wbrew prawdzie publicznie oszczerstwa na KK .
              A złapana za rękę na kłamstwie poszłaś jak każdy prawdziwy lewak, oszust czy złodziej, ew. genderysta w zaparte.
              Chociaż.... Zaraz zaraz... Ależ Ave, właśnie dowiodłaś że jednak jesteś prawdziwą kobietą;))))).
              Jak to mówił....hmmm, Balzac? Że kłamstwo przychodzi prawdziwej kobiecie bez trudu, wahań i moralnych niepokojów. Nigdy jednak nie wybaczy mężczyźnie publicznego złapania jej na kłamstwie.:)))))
        • ave.duce Rozbawienie permanentne ;) 15.10.15, 20:52
          Ups, zaniedbałam ...

Marnie hejtujesz, ave z fzd. Kompletnie Ci to nie pasi. Podobnie jak te hejtery od kopaczowej tu na fk , z wybranego przez Ciebie otoczenia - co do jednego tani sprostytuowani kretyni bez jakiejkolwiek bazy kulturowo-intelektualnej, a więc bez żadnej istotnej, poza kasą, motywacji. Przerzuć się może na kotki, kwiatki... Albo przed każdym hejtem wypij setę w swoim saloonie. Żeby móc zdzierżyć tę peową nicość do której się przymilasz. A dopiero potem mrucz.:))))))
          • ave.duce Re: Rozbawienie permanentne ;) 15.10.15, 21:00

Dorzuć jeszcze, hejterko z fzd, jednak za głupia na pracę dla kopaczowej, info- skąd pochodziły pieniądze na sporządzenie tej rządowej fałszywki i kto z PO/SLD jej sporządzenie na cito zlecił.:))))
            Przeczytałem i oceniam: prorządowa propagandówka jak ze stanu wojennego. Wam do niego, ciotki rewolucji z fzd, zdaje się dość ideowo i emocjonalnie blisko, nieprawdaż
          • rozbawiony77 Re: Rozbawienie permanentne ;) 15.10.15, 21:01
            Mówię, mam:))))
            A twoje mruczenie w jednym szeregu z płatnymi kretynami od kopaczowej, Ave, naprawdę wyklucza zdolność honorową, więc i salon. Jakikolwiek:)))))
    • ave.duce Dowiedzcie się, kim jesteście ;) 06.12.15, 13:09
      Autor? A jakże: rozbawiony78 - do Dupetka ;)))

Wszyscy na tym twoim fzd są równie porąbani?
      To pytanie retoryczne, dupetku, nie musisz odpowiadać.
      Jak nie querr, to gej lewak, jak nie genderysta, to nadający z Berlina "patriota"... A wszyscy , prawie co do jednego, targowica. A wszyscy niemal do jednego - wielonickowe lewackie trolle.
      I na dodatek dupetek- paranoiczka marksistka ukrzywdzona widać kiedyś przez jakiegoś janusza, bo w pijanym widzie do dziś uważa że wszyscy ją śledzą. A kto by cię tam normalny śledził, wielonickowa ciotko.:)))
      O, ja np. dziś byłem z rodziną na rybach na rewelacyjnym łowisku za Garwolinem. Dwie grube palie ( pstrągi arktyczne) i 3-kilowy sandacz na kilkunastu hektarach czystej, głębokiej dzikiej wody na spinning.
      A do tego mały koszyk ostatnich podgrzybków, kań i boczniaków w pobliskim lesie.
      Sandacza duszonego w śmietanie z grzybami po staropolsku jadłaś?
      Ano z pewnością nie, bo ja żyję w pełni poza siecią, tu sobie z takich jak ty robię jedynie bekę, a tylko tacy jak ty muszą tu na okrągło trollować, bo wasz świat przekręciarzy i zdrajców, bez którego was po prostu nie ma, wam się wali na łeb. A to dopiero początek:))))
      A teraz kanapeczkę z serkiem i herbatkę zaabsorbuj i zasuwaj na nocną zmianę, samotna i skwaśniała ciotko :)))
      Już PO was, pamiętaj:)))

Rozbawiony nadaje ze swego salonu, oglądając fot. z wakacji:
      images78.fotosik.pl/136/f7a0129661ff2265gen.jpg
      cd. wywodów -

Znajdź tam normalnych. Tylko wielgus, co ich dla zgrywy prostuje.
      Reszta to albo rozmaite loczki, albo inne takie. A szefuje im niejaki ave, facet w sukienkach.
      towarzycho uważające się za upierdliwe, ale w sumie mało szkodliwe: egzaltowane, lewackie POprzebierane , takie do beki bardziej:)))))

Przypomina tych wszystkich, którzy wylecieli skądś na zbity pysk i potem usiłują dostać się za wszelką cenę, jednocześnie wmawiając sobie i innym, że wcale się tam nie pchają.

Żenada.

Z mojej strony to ostatni odcinek nt. wypocin numerkowatego bumeranga na temat FzD na FK i innych forach...
      • scoutek Re: Dowiedzcie się, kim jesteście ;) 06.12.15, 13:51
        ave.duce napisała:

> Autor? A jakże: rozbawiony78 - do Dupetka ;)))[i]

rzygnę
        sorry
    • gat45 Re: FzD - źródło i system odniesienia 11.01.16, 19:04
      Nasz ulubiony nick najwyraźniej po serii elektrowstrząsów, troszczy się o mnie :

forum.gazeta.pl/forum/w,28,160060958,160060958,Koniec_puszczania_hymnu_.html
      rozbawiony78 08.01.16, 21:35
      Nie zapomnij hłe hłe damo, dezynsektorko Polaków, o waszym tradycyjnym niemieckim środku owadobójczym, czyli zyklonie-b.
      U twoich miszczów, nauczycieli i guru , przykładzie ty nasz socjalistycznych wartości i demokratycznej mowy miłości, jeszcze tego środka na pewno się trochę znajdzie. Przy okazji: Z twoją dezynsekcyjną pasją powinniście już chyba zmienić nazwę forum ze dworum na Einzatzkommando, miłośnicy masowych egzekucji i mowy z der Sturmera po konferencji w Wansee. Czy jakoś tak. Bardziej wam to pasuje, spece od dezynsekcji:)))
      (tylko co zrobicie z gatem, psubraty?)
      • ave.duce Re: FzD - źródło i system odniesienia 11.01.16, 20:52
        Dorzucę:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,160065239,160071196,Re_Kiedys_to_na_takich_wolano_folksdojcze_.html
        Nic się nie zmieniło: Dziś na sługusów Berlina Polacy też wołają "folksdojcze".
        Tylko sami folksdojcze i zdrajcy- np. domagający się wjazdu do Polski niemieckich czołgów, albo wspierający histeryczne niemieckie, sprowokowane przez samych folksdojczów pomysły na jakieś "sankcje" - też jak za Hitlera- udają że nie wiedzą, o co chodzi:))).
        Ale tych folksdojczów też jest znikoma mniejszość - jak zaHitlera, choć używają wbec Polaków podobnie nazistowskiego nazewnictwa - np. wczoraj antypolskie internacjonalistyczne lewactwo z jaczejki FZD z niejaką Frau Rote Dame zaproponowało nazwę na Polaków: Karaluchy. I podobny sposób na wyplenienie.
        Ale spokojnie: Jakby co, to i maszynki do strzyżenia na folksdojczki się znajdą, i powszechna pogarda społeczna , i ostracyzm ze strony większości Polaków wobec tych, którym się demokracja ze zdradą POmyliła.
        Bo kogo jak kogo, ale targowiczan to Polacy nie lubią, oj, nie lubią:))))
        I nie wybaczają im nawet po ich śmierci:).
        Takiemu Branickiemu.
        Czy innemu Bartowi:))))

Tak to mitomani rozdziawiony ;)
    • ave.duce "Kłamliwe dno" baj Młotek/Hummer 24.04.16, 17:52
      Ave dokonała rozdziału Hummera i Taziuty ... Od grupy pozostałych internautów.
      To ostatnia osoba, która może się wypowiadać na temat segregacji ludzi.

Kłamliwe dno.
      • taziuta I kto tu jest zakłamaną osobą? :/ 20.06.21, 17:23
        ave.duce napisała:
        Re: "Kłamliwe dno" baj Młotek/Hummer

/.../
        > Kłamliwe dno.[/b][/url]

Pani Ave. Na forum Kraj dostałem dziś link do tego posta/u. I ze smutkiem stwierdzam, żeś zakłamana na ament. Toż przecież już sama nazwa Waszego forum jest wykluczająca. Z tolerancją w stosunku do osób o innych poglądach najwyraźniej u Ciebie jest coś nie tak. Przypominam, że w 'inwokacji' twórców FzD (w tym jednego z największych chamideł na forach - Maroudera, którego chamstwo Ci najwyraźniej nie przeszkadzało we wspólnym projekcie, Gat'owi zresztą również, co stwierdzam ze smutkiem bo zawsze ją lubiłem) jest/było napisane, ze nie chcecie tu widzieć Hummera i Taziuty. Co to jest jeśli nie segregacja, pani Ave?

Hummera to bolało, zdaje się, że boli do dziś. Mnie w końcu tu wpuściliście, ale szybko FzD porzuciłem gdy okazało się, że jest to kółko wzajemnej adoracji, i różne szczuje w chamski sposób napadały na mnie, tylko dlatego że popieram lewicę. Jakoś Ci te napaści nie przeszkadzały, natomiast przeszkadzały Ci moje odpowiedzi na nie (bo czasami faktycznie, broniąc się, też zniżałem się do ich poziomu, co przyznaję ze wstydem, i posypuję głowę popiołem, za każdym razem gdy sobie o tym przypomnę), i dlatego bez żalu Was opuściłem.

Odzywam się teraz, bo dopiero teraz przeczytałem Twój zakłamany post, który musiałem (kłania się Django) sprostować. Nie odpowiadaj, bo i tak nie mam zamiaru tu ponownie zaglądać. Do niezobaczenia.

P.S.
        Link dostałem od Hummera/Inocoma, który poinformował mnie, że to Ty pierwsza nazwałaś go młotkiem.
        Czyż nie jest to paskudna inwektywa? Chyba rozumiem, skąd się tu wziął cham Marouder - ta sama wysoka kultura.
        • ave.duce Re: I kto tu jest zakłamaną osobą? :/ 20.06.21, 17:45
          > P.S.
          > Link dostałem od Hummera/Inocoma, który poinformował mnie, że to Ty pierwsza nazwałaś go młotkiem.

Ostatni raz oświadczam, że nie ja. Robię to tylko z sympatii. Żegnam.
    • ave.duce No coś takiego! 24.08.16, 22:57
      Gdy Janek nawijał kawały o komunię ty stałeś w gacie.
      • gat45 TANIA RADA, że się śmieli 25.08.16, 07:37
        kiedy mogła udać człeka....
        • ave.duce Re: TANIA RADA, że się śmieli 25.08.16, 13:01
          Zawistnicy!

Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana.
    • ave.duce Re: FzD - źródło i system odniesienia 23.07.17, 07:22
      yerodin: "Na forum Dworum panuje feudalizm"

taniarada: " Forum z Dworum tam panuje nepotyzm"
      • trusiaa Re: FzD - źródło i system odniesienia 23.07.17, 08:38
        Przekaz dnia im się zbibał, bo mieli głuchy telefon?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka