trusiaa Pieska Miszka 20.06.11, 08:51 Rozmawia :) www.youtube.com/watch?v=gRw-lfXy_tQ&NR=1 A wszystko te oczy... :) www.youtube.com/watch?v=xqQzHsnGaP4 Odpowiedz Link
gat45 Re: Czy inne zwierzęta (wyjąwszy ludzi) kłamią? 21.06.11, 13:30 Owszem. Jako dziecię miałam psa - Komar mu było - kundelka wjątkowo chytreńkiego i kłamczucha jakich mało. Kiedyś coś spsocił i wziął całą rodzinę na litość okropnie kulejąc na lewą zadnią łapkę. Weterynarz mieszkał po sąsiedzku, więc czatowaliśmy na jego powrót do domu. A Komarowi się zapomniało i zaczął galopować radośnie po ogrodzie. Po chwili stropił się pod naszymi zdumionymi spojrzeniami i zaczął głęboko utykać - na prawą zadnią. Był też w domu pies zwany Pan Pies (kundel nieco większy, a nawet całkiem duży), który - według mojego ojca - rozumiał co najmniej 50 słów po ludzku. Ale sam nie gadał i nie kłamał. Był nawet wyjątkowo milczącym psem. Przez jakiś czas było u nas 14 psów, a nigdy mniej niż osiem. Przychodziły z ulicy za moim ojcem i zostawały już na zawsze. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Czy inne zwierzęta (wyjąwszy ludzi) kłamią? 21.06.11, 14:33 Kłamała nasza suczka Papsiuka. Opisałam to na DDD i tu przeklejam: Papsiuka Wzięliśmy ją ze schroniska - malutka, biała w rude łatki, z piegowatą mordką i jednym oczkiem brązowym, a drugim niebieściutkim. W tym czasie w domu panował duży kudłacz Drop. Suczka otrzymała imię Papsiuka i zaczęła szukać swojego miejsca w nowej rodzinie. Najważniejsze było najeść się za wszystkie głodne czasy! Swoją porcję pochłaniała błyskawicznie i łakomym oczkiem spoglądała na spokojnie zajadającego Dropa. Chętnie by mu coś tam podebrała, ale cóż - Drop był duży, a Papsiuka malutka. Co więc wymyśliła? Biegła z wielkim ujadaniem do drzwi wejściowych - "Ktoś idzie!!! Ktoś idzie!!!" - a kiedy Drop ruszał do wejścia bronić domu, wracała do jego miski i zajadała aż się jej rude uszka trzęsły. Tak to nasza Papsiuczka łgała, jak pies! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czy inne zwierzęta (wyjąwszy ludzi) kłamią? 21.06.11, 16:45 Przypomina to jako żywo historyjkę o suczce Azce (spadek po poprzednich właścicielach gumna etc.), psie Beście, moim najlepszym przyjacielu i kanapce. Kanapka (mebel) była za mała, żeby oboje się na niej mieścili, zatem Aza, która była raczej "niezabawowa" - zaczynała zachęcać Besta do wspólnych hulanek - podbiegała i uciekała... Best za którymś razem nie wytrzymywał i dawał się nabrać, a wtedy za każdym razem Aza hop! na kanapkę... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czy inne zwierzęta (wyjąwszy ludzi) kłamią? 21.06.11, 20:07 Z lewej Best, z prawej Azka ... górny prawy róg - kanapka ;) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Czy inne zwierzęta (wyjąwszy ludzi) kłamią? 21.06.11, 14:54 Moja kocica łże, ze jest głodna i zabiedzona. Około 50 razy dziennie po prostu umiera z głodu i w związku z tym wyje jak obdzierana ze skóry, wije się kolo nóg i uniemożliwia w ten sposób zrobienie czegokolwiek w kuchni. Do czasu aż jej się sypnie, albo nałoży do michy. A ponieważ nawet najgrubszy i najbardziej żarty kot nie da rady jeść 50 razy na dobę to dość szybko rezygnuje z jedzenia, zostawiając resztę psu. I za pięć minut, gdy ktoś pojawi się w kuchni paroksyzmy zagłodzonego kota zaczynają się od nowa. Ja już wiem, że należy zatkać jej pyszczek dziesięcioma chrupkami, albo dosłownie łyżeczką "mokrego", ale dzieci me po trosze z lenistwa, a po trosze z litości sypią jej do oporu, doprowadzając gospodarstwo domowe do bankructwa, kota do garfildztwa, a starego psa do psychozy - natychmiast, gdy ktoś wchodzi do kuchni należy się zrywać z najtwardszego snu i tam lecieć na wyprzódki z kotem. A jest to pies, którego jedzenie państwa w ogóle nie interesuje i nigdy przenigdy nie zagląda w gary i talerze, ale do kociej miski i owszem. Zważywszy na to że kuchnia jest niewielka to ustawiczne żerowanie w niej dwojga zwierząt jest mocno kłopotliwe. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Czy inne zwierzęta (wyjąwszy ludzi) kłamią? 21.06.11, 17:38 Być może, ale to tylko moje gdybanie, pewnego razu kocica poczuła w gardle sam niezwykły i od tamtej pory próbuje wszystkiego po kolei, co jej pod nos podtykasz, próbując odnależć to kulinarne wspomnienie, Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Smak. 21.06.11, 19:15 -czasami moje palce zbyt szybko i swawolnie biegają po klawiaturze. Odpowiedz Link
ave.duce Re: ArIa 21.06.11, 11:49 Śpiewa zdecydowanie lepiej ode mnie, ale to nic trudnego :) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: ArIa 21.06.11, 17:29 Oczywiście oczekiwałaś aż ktoś zaprzeczy. No to zaprzeczam. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: ArIa 21.06.11, 18:23 Ale ja ich nie znam. Dlatego dla zasady - zaprzeczam. Odpowiedz Link